logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ρεάλ και Εφές για την κούπα!
 21/5/2022

Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές

Ο μεγάλος τελικός της Ευρωλίγκα ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές είναι εξαιρετικά αμφίρροπος και αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η “βασίλισσα” έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και θα διεκδικήσειτον 11ο τίτλο της ιστορίας της.

Η Αναντολού Εφές απέκλεισε δύσκολα τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε στον τελευταίο δευτερόλεπτο με τρομερό buzzer beater του Βασίλιε Μίσιτς.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε μέτρια παρουσία στην κανονική περίοδο αλλά στα πλέι οφ βρήκε το καλό της πρόσωπο και πλέον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της. Στην κανονική περίοδο Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές 82-69 και Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 93-90.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μειονέκτημα 1,5 πόντων σε ένα τελικό που είναι πολύ δύσκολος σε πρόβλεψη. O Πάμπλο Λάσο δεν θα έχει στην διάθεσή τον Αμερικανό πλέι μέικερ Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος αλλά από εκεί και πέρα όλα καλά. Οι Γάλλοι Ερτέλ, Κοσέρ, Ποϊριέ και Γιαμπουσελέ είναι τα “κλειδιά” για την Ρεάλ.

Ο Αταμάν δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα και θα στηριχθεί στους Λάρκιν και Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ είναι βαρόμετρο για την Αναντολού και στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Επίσης πολλά θα κριθούν από την απόδοση του Σέιν Λάρκιν. Η Ρεάλ έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο και το γεγονός αυτό της δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα. Οι δύο φιναλίστ έχουν συναντηθεί 11 φορές την τελευταία διετία και η Αναντολού έχει 7 νίκες έναντι 4 της Ρεάλ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ρεάλ Μαδρίτης & over 146.5 (2.42)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με 10 τίτλους σε 18 τελικούς είναι η ομάδα με τους περισσότερα τρόπαια. Ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 8 τίτλους σε 14 τελικούς, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει 6 τίτλους σε 15 τελικούς, ο Παναθηναϊκός έχει 6 τίτλους σε 7 τελικούς, η Βαρέζε έχει 5 τίτλους σε 10 τελικούς και ο Ολυμπιακός έχει 3 τίτλους σε 8 τελικούς. Ο