logo as
   [189] ΜΑΦΡΑ - ΟΛΙΒΕΙΡΕΝΣΕ Half 2-1  [187] ΜΙΝΑΤΖ - ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ Half 1-0  [186] ΜΕΛΜΠΟΥΡΝ ΒΙΚΤΟΡΙ - ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΣΙΔΝΕΙ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ Half 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

NBΑ: Αποθέωση για Γουεμπανιαμά!
 24/6/2023

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 1 του ντραφτ στο ΝΒΑ και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Σαν Αντόνιο Σπερς, γνώρισε την αποθέωση στο αεροδρόμιο της πόλης του Τέξας, από περίπου 300 ενθουσιώδεις φιλάθλους, που αψήφησαν την αφόρητη ζέστη (σ.σ. 38 βαθμοί Κελσίου) κι έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο αστέρι του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Το ιδιωτικό τζετ με το οποίο ταξίδεψε ο Γουεμπανιαμά από την Νέα Υόρκη, προσγειώθηκε στις 15:55 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, όπου περίμεναν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι φίλοι της ομάδας. Βλέποντας το αεροσκάφος να φτάνει, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως συνέβη και την προηγούμενη ημέρα κατά την διάρκεια της βραδινής μετάδοσης του προσχεδίου στο AT&T Center, παρουσία περίπου 12.000 θεατών.

«Wemby!» φώναζαν οι φίλαθλοι των Σπερς, κυματίζοντας γαλλικές σημαίες και νέες φανέλες της ομάδας του Τέξας. Και όταν εμφανίστηκε ο Γουεμπανιαμά, φορώντας μια λευκή φανέλα της ομάδας του Τέξας, έγινε... πανδαιμόνιο. Μόνο που... δεν ήταν αυτός αλλά ο αδελφός του Οσκαρ..

Μετά από λίγο, εμφανίσθηκε ο θηριώδης (2.24μ) Γουεμπανιαμά, ο οποίος δέχθηκε μία θερμή αγκαλιά από το κογιότ-μασκότ της ομάδας του Σαν Αντόνιο. «Εχω αυτόγραφο» έλεγε με υπερηφάνεια ένας φίλαθλος κλαίγοντας και πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος θα αλλάξει το ΝΒΑ»!

Φορώντας λευκό μπλουζάκι, σαγιονάρες και κάλτσες, με στυλ που απείχε πολύ από τα Louis-Vuitton που φορούσε την προηγούμενη ημέρα, ο 19χρονος άσος, χαιρέτησε διά χειραψίας τους αστυνομικούς ποδηλάτες, που περίμεναν για να τον συνοδεύσουν. Και τελικά, έφυγε από το αεροδρόμιο μέσα σ' ένα μεγάλο μαύρο βαν με τους φίλους της ομάδα να παραληρούν.