logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρόωρος τελικός στην Λισσαβόνα
 24/4/2014

Με κάθε λαμπρότητα γιόρτασε την κατάκτηση του 33ου πρωταθλήματός της η Μπενφίκα, η οποία πήρε και μαθηματικά έναν τίτλο που ουσιαστικά είχε κατακτήσει από καιρό. Τα πανηγύρια όμως σταμάτησαν το πρωί της Δευτέρας, αφού υπάρχουν και τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου οι Λουζιτανοί έχουν υψηλούς στόχους, έχοντας αγωνιστεί και στον τελικό της περυσινής περιόδου.

Ο αγώνας με την Ολανένσε που σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχε και δυσάρεστα μαντάτα για τη Μπενφίκα, η οποία έχασε τον μέσος Σάλβιο, πιθανότατα για όλα τα τελευταία ματς της σεζόν. Ανέτοιμος ο χρήσιμος μέσος Φέισα, γνωστή η απουσία του μπακ Σίλβιο. Εξέτισαν Γκαϊτάν (εξτρέμ) και Μάξι (μπακ). Στο όριο καρτών Ρούμπεν Αμορίμ και Αντρέ Γκόμες.

Η Γιουβέντους ξεπέρασε το εμπόδιο της Λυών με δύο νίκες (1-0 εκτός, 2-1 εντός), αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' ότι μαρτυρά η έκβαση των αγώνων για να πάρει την πρόκριση. Μετράει 5-1-0 στο Γιουρόπα, άπαντες σέβονται απεριόριστα την Μπενφίκα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μετράει 1-1-2 επί πορτογαλικού εδάφους, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα έκανε τρεις σερί νίκες με το 1-0 επί της Μπολόνια και περιμένει τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος δεν... χάνεται και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποκτηθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο ηγετικός φορ Τέβες ξεκουράστηκε στο τελευταίο ματς και είναι διαθέσιμος, υγιέστατος επέστρεψε ο βασικός στόπερ Μπαρτζάλι (5/0), αλλά δύσκολη δίνεται η συμμετοχή του ηγετικού μέσου Βιντάλ, που συμπεριλήφθηκε πάντως στην αποστολή

Πιθανές συνθέσεις:
Μπενφίκα: Artur; Pereira, Garay, Luisao, Siqueira; Markovic, Amorim, Perez, Gaitan; Lima, Rodrigo.
Γιουβέντους: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Osvaldo

• Η Γιουβέντους είναι αήττητη σε 16 ματς στο Europa League.
• Η Γιουβέντους σε πορτογαλικό έδαφος μετρά μια νίκη, μια ισοπαλία και τις δύο προαναφερθέντες ήττες από την Μπενφίκα.
• Η Μπενφίκα μετρά δύο νίκες σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις με την Γιουβέντους, ενώ γενικότερα κόντρα σε ιταλικές ομάδες μετρά πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
• Οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές αήττητες στην φετινή διοργάνωση.
• Η Μπενφίκα παραμένει αήττητη στα 12 τελευταία ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς (τελευταία ήττα, Μπαρτσελόνα, 2012-13 Champions League).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μπενφίκα – Γιουβέντους Χ (ημ.)