logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Εν μέσω… Ζενίτ η Σταντάρ!
 23/8/2014

ΣΤΑΝΤΑΡ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ 84χλμ
Και τώρα τα δύσκολα για την Σταντάρ, που μετά το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού μετρά μόνο ήττες! Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ήττα από τη νεοφώτιστη Μουσκρόν, ενώ την Τετάρτη ηττήθηκε από τη Ζενίτ εντός έδρας και έχει πλέον δύσκολη αποστολή στην Ρωσία για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έστω και ετεροχρονισμένα ενισχύεται (δύο προσθήκες τις τελευταίες ημέρες) αλλά ο Λουζόν περιμένει κι άλλες λύσεις. Ανέτοιμος ο ηγετικός Καρσελά, δεν υπολογίζονται και πάλι οι ντε Σαρ, Σταμ.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ 5-2

19, 33’ Ντιαμπί, 23΄, 86’ Μπαντρί, 66’ Ντελακούρ – 12’ ντε Καμαργκό, 43’ Γουάτ

Συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα έδωσε η Βέστερλο, που κοίταξε στα… μάτια την Άντερλεχτ, προηγήθηκε 2-0 έστω και με αρκετή δόση τύχης, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξε στην πίεση των πρωταθλητών, κατακτώντας πάντως έναν πολύτιμο βαθμό. «Η Άντερλεχτ άξιζε τη νίκη» δεν δίστασε να δηλώσει ο τεχνικός των νεοφώτιστων φαν Βάικ, που δύσκολα θα έχει στην διάθεση του, τον βασικό μέσο Σνο και τον φορ ΜακΝτόναλντ που δεν αγωνίστηκαν και κόντρα στην Άντερλεχτ.

Τελευταίος αγώνας:
ΒΕΣΤΕΡΛΟ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 2-2

20’ αυτ. Μπεμπά, 42’ Χεουντενς – 50’ Σιριάκ, 67’ πεν. Τίλεμανς

ΚΟΡΤΡΑΙΚ – ΟΣΤΑΝΔΗ 68χλμ
Από την εντός έδρας ισοπαλία με την Γκενκ προέρχεται η Κορτράικ, που προηγήθηκε με λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα αλλά στην επανάληψη δεν άντεξε στην πίεση των καλύτερων φιλοξενούμενων που άξιζαν πάντως την ισοφάριση. Αήττητη πάντως στα δύο τελευταία, δείχνει βελτιωμένη συγκριτικά με το ξεκίνημα αλλά δεδομένα χρειάζεται χρόνο ένεκα των αρκετών μεταβολών συγκριτικά με την περυσινή ομάδα. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί ντε Σμετ, Ματόν, αναμένεται να επιστρέψει ο βασικός εξτρέμ Σανό.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΟΡΤΡΑΙΚ – ΓΚΕΝΚ 1-1

30’΄Ουλενς – 66’ Μ’ Μπόγιο

Δύσκολη νίκη για την Οστάνδη που αφού απέφυγε τα… χειρότερα (ο διαιτητής λανθασμένα ακύρωσε γκολ των φιλοξενούμενων στο 0-0), κατάφερε με ένα ξέσπασμα στην επανάληψη να κάμψει την αντίσταση της Μαλίν. Το δεύτερο κολλητό τρίποντο έσπειρε ενθουσιασμό στις τάξεις της καθώς άπαντες ευελπιστούν σε επανάληψη της περυσινής εξαιρετικής πορείας. Γνωστή κρίνεται η απουσία του πλάγιου αμυντικού Λουισίν.

Τελευταίος αγώνας:
ΟΣΤΑΝΔΗ – ΜΑΛΙΝ 2-0

71’ ντε Σχούτερ, 74’ Ράουτινξ

ΛΙΡΣ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 103χλμ
Λίγα πράγματα από την Λιρς, που έδειξε… φοβισμένη στο «Ντάκναμ» και δεν απέφυγε την ήττα από την καλύτερη Λόκερεν, με τους γηπεδούχους να έχουν σκοράρει και τα δύο τέρματα πριν την συμπλήρωση 25 λεπτών! «Ποτέ δεν μπήκαμε στο ματς» παραδέχτηκε ο Μένζο, με την ομάδα του να δείχνει και πάλι προβληματική σε εκτός έδρας αναμέτρηση σε αντιδιαστολή με την πιο μαχητική εικόνα που μας έχει συνηθίσει μπροστά στο κοινό της. Απέφυγε τιμωρία βασικός μεσοεπιθετικός Βαμπέρτο που αποβλήθηκε, συνεχίζουν να απουσιάζουν οι βασικοί Κεϊτά (εξτρέμ) και Σβίνκελς (στόπερ).

Τελευταίος αγώνας:
ΛΟΚΕΡΕΝ – ΛΙΡΣ 2-0

19’ πεν. Μάριτς, 23’ Αμπνουραχίμι

Τι κι αν προηγήθηκε δύο φορές; Η Σαρλερουά παρά την θετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη έδειξε φοβισμένη και «επέτρεψε» στην Μπέβερεν να επιστρέψει στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. «Είναι θέμα απειρίας αλλά και φόβου» παραδέχτηκε ο τεχνικός Μααζού καθώς το αρνητικό ξεκίνημα έχει φέρει προκαλέσει αρκετούς τριγμούς στο εσωτερικό της. Αμφίβολος ο βασικός μέσος Ντιαντί, γνωστή η απουσία του μέσου Νταφ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΜΠΕΒΕΡΕΝ 2-2

2’ Σαγκλίκ, 74’ πεν. Ροσίνι – 57’ Ντεστόρμ, 90’ Μάριτς

Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 28χλμ
Καλή για περίπου 60 λεπτά, η Ζ. Βάρεγκεμ κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Γάνδης και εν τέλει γνώρισε την 2η φετινή ήττα (σε τέσσερα ματς). «Ήταν σαν… μπλακ άουτ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω» υπογράμμισε ο τεχνικός Ντουρί, με την ομάδα του να έχει ήδη αποκλειστεί στην Ευρώπη και να μην πείθει και εντός συνόρων στο ξεκίνημα, πληρώνοντας τις σημαντικές αποχωρήσεις του καλοκαιριού. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Σκούλασον.

Τελευταίος αγώνας:
ΓΑΝΔΗ – Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ 3-2

7-‘ Χαμπιμπού, 72΄, 85’ πεν. Μιλίσεβιτς – 45’ Σύλα

Τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής σημείωσε η Μουσκρόν, που σκόρπισε την Σταντάρ, επιδεικνύοντας τις πολλές επιθετικές αρετές της. Η νίκη (δεύτερη φετινή) και το υψηλό σκορ… κολακεύει μεν τους νεοφώτιστους, που έδειξαν πάντως ξανά πολλά θετικά στοιχεία και κόντρα στα προγνωστικά έχουν χτίσει ήδη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Χωρίς νέα προβλήματα, δεν επηρεάζει η απουσία του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Ντοστ.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ 5-2

19, 33’ Ντιαμπί, 23΄, 86’ Μπαντρί, 66’ Ντελακούρ – 12’ ντε Καμαργκό, 43’ Γουάτ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Ζ. Βάρεγκεμ – Μουσκρόν 1
Λιρς – Σαρλερουά 2





Βαθμολογία 2023-24