logo as
   [115] ΛΙΝΓΚΜΠΙ - ΒΕΙΛΕ 1-0  [119] ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ - ΒΟΛΟΥΝΤΑΡΙ 1-1  [125] ΝΑΝΣΙ - ΛΕ ΜΑΝ 0-1  [127] ΣΑΤΟΡΟΥ - ΕΠΙΝΑΛ 1-2  [108] ΛΑΦΝΙΤΖ - ΛΕΟΜΠΕΝ 1-3  
 
 
 
 
 
 
 

Με παράδοση Μαρσέιγ και Μονπελιέ
 23/11/2014

ΝΑΝΤ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 656χιλ.
Η Ναντ δέχθηκε πρώτη γκολ στο «Ντ’ Ορνανό», αλλά δεν παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Στη φάση που ισοφάρισε την Καέν στάθηκε τυχερή, φρόντισε όμως να χτίσει πάνω σε αυτήν και με μια εξαιρετική προσπάθεια στο 60’ να φτάσει στην ολική ανατροπή. Μετρώντας τέσσερις νίκες σε αήττητο οκτώ αγώνων, μπορεί να θέσει διαφορετικούς από την παραμονή στόχους. Εκτός ο μπακ Χάνσεν και χαφ Γκομίς λόγω καρτών. Θύμα επίθεσης με μαχαίρι ο νεαρός χαφ Τουρέ.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΑΕΝ-ΝΑΝΤ 1-2

24’ Ντιαμέλ – 40’ Βισκαρόντο, 60’ Βερετού

Η Σεντ Ετιέν δεν ήταν καλή στο ματς με τη Μονακό. Επηρεάστηκε από το τυχερό γκολ που δέχθηκε και έως το 58’ που έφτασε στην ισοφάριση γλίτωσε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το 2-0. Είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα, αλλά το γκολ εξακολουθεί να είναι άλυτο πρόβλημα. Υγιείς είναι οι Κλερ (δεξ.μπακ), Κοάντ (χαφ), Κορνιέ (μεσοεπιθετικός). Χτύπησε πάλι ο φορ Ερντίνγκ, τιμωρημένος ο χαφ Ντιομαντέ. Ακολουθεί ευρωπαϊκό ματς με την Καραμπάγκ εντός.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΜΟΝΑΚΟ 1-1

58’ Φαν Βολφσβίνκελ – 17’ Τραορέ

• Η Ναντ μετρά τρεις σερί εντός έδρας ισοπαλίες.
• Η Σεντ Ετιέν μετρά οκτώ under στα εννέα τελευταία ματς.
• Η Σεντ Ετιέν μετρά τρεις σερί νίκες κόντρα στη Ναντ.
• Η Ναντ μετρά έξι under στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΤΟΥΛΟΥΖ 241χιλ.
Η Μονπελιέ πήγε στο «Φουριανί» τη χειρότερη στιγμή και απέναντι σε μια αποφασισμένη Μπαστιά αποδείχθηκε πως δεν είχε τύχη. Αμυντικά εμφάνισε πολλά κενά και τα δύο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποτέλεσμα κακών συμπεριφορών των στόπερ. Αν απειλούσε, ίσως είχε τύχη, δεν έκανε όμως τίποτα. Με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα προβληματίζει ξανά. Το γήπεδο ράγκμπι της πόλης χρησιμοποιεί ως έδρα. Μάλλον θα ξεκουραστεί ο χαφ Σαϊχί, μέσα ο φορ Μπακάρ.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΑΣΤΙΑ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ 2-0

21’, 45’ Ταλό

Έπρεπε ν’ αντιδράσει ο κόσμος και να κινδυνεύσει με απόλυση ο Καζανοβά για να συσπειρωθεί και να παίξει μπάλα η Τουλούζ. Το εντός έδρας 3-0 επί της Μετς ήταν το αποτέλεσμα της αποβολής του άγχους μετά το γρήγορο γκολ και της εκμετάλλευσης των κενών χώρων στο δεύτερο μισό. Προερχόταν από τρεις σερί ήττες και το «τρίποντο» ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο βαθμολογικά. Προλαβαίνουν οι Σπάχιτς (στόπερ) και Ντιντό (χαφ), μοναδικός απών ο μπακ Ματέους.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΥΛΟΥΖ-ΜΕΤΣ 3-0

3’ Σιριέξ, 61’ Μπεν Γεντέρ, 71’ Πέσιτς

• Η Μονπελιέ μετρά 11 under στα 13 τελευταία ματς πρωταθλήματος.
• Η Τουλούζ μετρά οκτώ ήττες στα δέκα τελευταία εκτός έδρας ματς.
• Η Μονπελιέ έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από την Τουλουζ στα 13 τελευταία ματς των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΠΟΡΝΤΟ 647χιλ.
Η ήττα 2-0 στο ντέρμπι με την Παρί ανήκει ήδη στο παρελθόν για τη Μαρσέιγ, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή. Ο Μπιέλσα γύρισε σελίδα, συνεχίζοντας απερίσπαστος τη δουλειά του, την ίδια στιγμή όμως νυν και πρώην παράγοντες της Ολιμπίκ συνελήφθησαν με την κατηγορία διαφθοράς και παράνομου πλουτισμό από συγκεκριμένες μεταγραφές (Νασρί, Ζινιάκ, Ντιαβαρά). Φρέσκος τραυματίας ο εξτρέμ Αγιού, τιμωρημένοι οι Ενκουλού (στόπερ) και Ρομαό (μεσοαμυντικός). Αμφίβολοι οι Μορέλ (μπακ) και Αλεσαντρινί (εξτρέμ).

Τελευταίος αγώνας:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΑΡΣΕΙΓ 2-0

38’ Λούκας 85’ Καβάνι

Η Μπορντό τιμώρησε τα κενά στην άμυνα της Λανς και με δύο πανομοιότυπα γκολ από Χαζρί και Ντιαμπατέ εξασφάλισε από το πρώτο ημίχρονο αβαντάζ νίκης. Διαχειρίστηκε ορθά το προβάδισμά της και δεν ήταν το υπερβολικό πέναλτι του 74’ δεν θα είχε πιεστεί καθόλου. Ακόμη κι έτσι πήρε δεύτερη σερί νίκη (τρίτη σε όλες τις διοργανώσεις) και ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της. Ο Σανιόλ θ’ αποφασίσει για Ιλόρι (μπακ), Σανέ (μεσοαμυντικός), Σεβέ (εξτρέμ) που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΑΝΣ-ΜΠΟΡΝΤΟ 1-2

74’πεν. Τουζγκάρ – 24’ Χαζρί, 40’ Ντιαμπατέ

• Η Μαρσέιγ μετρά πέντε σερί εντός έδρας νίκες.
• Η Μαρσέιγ έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς.
• Η Μπορντό μετρά τρία σερί over.
• Η Μαρσέγι δεν έχει ηττηθεί στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς από την Μπορντό σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:
Μονπελιέ – Τουλούζ 1
Μαρσέιγ – Μπορντό 1





Βαθμολογία 2023-24