logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Παίζονται πολλά στο Τουν
 23/11/2014

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΑΑΡΑΟΥ
Δεν άφησε περιθώρια στην Βαντούζ και πριν την διακοπή, πέρασε νικηφόρα από την έδρα της με 4-0. Δυο σερί νίκες (και τέσσερα ματς αήττητη) η ομάδα του Πάουλο Σόουζα που και φέτος δείχνει το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Παράλληλα έχει και αρκετές πιθανότητες πρόκρισης από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σενάρια ακούστηκαν για ενδιαφέρον της Μπάγερν, για τον Εμπολό (φορ).

Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι για συμμετοχή δίνονται οι Σάμουελ (στόπερ), Ντιε (μέσος), Ατζέτι (μπακ) και Στρέλερ (πολύτιμος φορ) λόγω τραυματισμών. Μακροχρόνια απών ο Ιβάνοφ (στόπερ).

Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά μένοντας με παίκτη λιγότερο, ήρθε η ήττα με 1-0 εντός από την Ζυρίχη (οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι). Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία η ομάδα του Σβεν Κριστ που έχει και φέτος βασικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Στα αγωνιστικά, αποβλήθηκαν και οι τιμωρημένοι οι Βίσερ (μέσος) και Γιάγκλε (στόπερ). Αμφίβολος ο Σένγκερ (φορ). Συνεχίζουν να λείπουν και οι Γκάουρατς (Λετονός φορ) και Σκουλτζ (μέσος) λόγω τραυματισμών.

ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ-ΒΑΝΤΟΥΖ
Παρουσιάστηκε μακριά από το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και ηττήθηκε με 3-0 εκτός από την Γκρασχόπερς, βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί επτά αγώνων στο πρωτάθλημα. Αξιόλογη πάντως η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του Τζεφ Σαϊμπένε που μια φορά στα οχτώ τελευταία δεν βρήκε δίχτυα.

Στα αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο υπερπολύτιμος Εβέρτον (μέσος). Έτοιμοι δείχνουν και οι Καπιλότο (στόπερ), Ντεμίρι (μέσος). Ο Μονταντόν (στόπερ) είναι μακροχρόνια απών και λογικά δεν θα αγωνιστεί φέτος.

Δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την πρωτοπόρο Βασιλεία και ηττήθηκε εύκολα με 4-0 εντός. Η νεοφώτιστη ομάδα του Τζόρτζιο Κοντίνι παλεύει κάθε ματς με στόχο την σωτηρία, δίνοντας περισσότερο βάρος στην άμυνα, αφού επιθετικά δυσκολεύεται να φτάσει στο εύκολο γκολ. έχει πετύχει δυο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της.

Στα αγωνιστικά θέματα, αμφίβολοι δίνονται οι Γιέχλε (βασικός κίπερ), Σούτερ (φορ), Μπάρον (εξτρέμ), Πολβερίνο (μέσος), Σάρα (στόπερ) και Φον Νιεντερχάουσερν (μπακ) λόγω τραυματισμών.

ΤΟΥΝ-ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ
Ίσως η διακοπή να ήταν ότι πρέπει για την Τουν, στην προσπάθεια ανασύνταξης. Στο τελευταίο της παιχνίδι πήρε λευκή ισοπαλία εκτός από την Λουκέρνη χωρίς να είναι καλύτερη, ενώ παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερα παιχνίδια (και μάλιστα η ομάδα του Φίσερ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει).

Στον αγωνιστικό τομέα, εξέτισε και επιστρέφει ο Γκονζάλες (χαφ). Αμφίβολος ο Σκένκελ (μέσος) καθώς επίσης και ο Σκίντελχοζ (στόπερ) λόγω τραυματισμού. Λείπουν και πάλι οι Ζίνο (νεοαποκτηθείς μέσος), Κάσιο (φορ) και Λέϊτε (ανα/κος κίπερ).

Πολύ δύσκολα, η Γιουνγκ Μπόϊς έκαμψε την αντίσταση της Σιόν με 2-1 και ουσιαστικά σώθηκε (προσωρινά τουλάχιστον) ο Ούλι Φόρτε που διατηρήθηκε στον πάγκο, αφού έπαιζε το «κεφάλι» του. Όπως και να έχει πάντως, η ομάδα της Βέρνης ψάχνει ένα καλό σερί, έχοντας παράλληλα και υποχρεώσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα αγωνιστικά, παραμένουν εκτός οι Κοστάνζο (μέσος), Γκερντ (φορ) και Βίτκιεβιεζ (εξτρέμ) που δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Για μεγάλο διάστημα θα λείψει και ο χρήσιμος Μπούρκι (στόπερ).

Εκτίμηση
Βασιλεία-Ααράου 1-1 (Η-Τ)
Σεν Γκάλεν-Βαντούζ Over
Τουν-Γιουνγκ Μπόϊς Χ Ημ.





Βαθμολογία 2023-24