logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μπορεί χωρίς Μπεργκ;
 22/12/2014

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ
Έκανε μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο δίμηνο ο Παναθηναϊκός για να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, ωστόσο στην Ξάνθη έδειξε πολλά αδυναμίες και γνώρισε βαριά ήττα 4-2. Υποδέχεται την Κέρκυρα και η νίκη είναι μονόδρομος.

«Πρώτος μας στόχος είναι να αντιδράσουμε ως ομάδα τη Δευτέρα. Κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος με το παιχνίδι όμως πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια και τη Δευτέρα θα είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με καλή αντίδραση στο γήπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός Μέντες.

Η επιστροφή του ενίοτε βασικού στόπερ Κουτρουμπή αποτελεί το μοναδικό θετικό νέο για τον Γιάννη Αναστασίου, που δεν υπολογίζει και πάλι τον ηγετικό επιθετικό Μπεργκ, όπως και τον μεσοεπιθετικό Ατζαγκούν, ενώ . τιμωρημένος είναι ο κεντρικός αμυντικός Σίλντενφελντ όπως και ο βασικός μπακ Νανο. Για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο φορ Μπερίσα, ενώ στους «20» του Αναστασίου βρίσκεται και ο μπακ Σπυρόπουλος.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο κόντρα στον Εργοτέλη αλλά αντέδρασε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα παίρνοντας τη νίκη που σήμανε βαθμολογική άνεση σε σχέση με τη ζώνη του υποβιβασμού και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Μιχάλης Γρηγορίου περιμένει καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη Λεωφόρο έχοντας ως οδηγό το πρόσφατο εκτός έδρας ματς στην Τούμπα.

«Τα παιχνίδια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, αποτελούν μεγάλο κίνητρο εξ’ αρχής, για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές των μικρομεσαίων ομάδων, γιατί θέλουν κόντρα σε ισχυρές ομάδες να δείχνουν καλή εικόνα. Ξεκινάμε από εκεί, αλλά προσωπικά πιστεύω πως βασικός λόγος για το κλείσιμο της ψαλίδας είναι ότι στις μεγάλες ομάδες υπήρξε κόπωση από την συμμετοχή τους στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός χαφ Ανδρεόπουλος, που άλλαξε τον ρου του αγώνα με τον Εργοτέλη. Επανέρχεται ο μεσοεπιθετικος Ναγιάρ.

Πιθανές συνθέσεις:
Παναθηναϊκός:
Στιλ - Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Μέντες, Χουχούμης - Ζέκα, Λαγός, Ντίνας, Πράνιτς - Καρέλης, Πέτριτς
Κέρκυρα: Σέτκους - Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο - Καρντόσο, Ναγιάρ - Χαβίτο, Ζορμπάς, Κόντος – Καϊκούτ

• Ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις σερί εντός έδρας νίκες, επικρατώντας από το πρώτο ημίχρονο.
• Ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε νίκες στα έξι τελευταία εντός έδρας ματς.
• Ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 2-3 γκολ