logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Και τώρα τα σπουδαία!
 4/7/2015

ΧΙΛΗ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στο Νασιονάλ θα γίνει και ο μεγάλος τελικός του Κόπα Αμέρικα, με την οικοδέσποινα Χιλή να έχει δώσει εκεί και τα 5 ματς στο θεσμό, όπου έμεινε αήττητη με 4 νίκες. Παράλληλα έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ, 3 εκ των οποίων στην ισοπαλία με το Μεξικό. Σε δέκα επίσημα παιχνίδια στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι αήττητη (9 νίκες), με τελευταία ήττα να ήταν πριν από 2 χρόνια και 8 μήνες από την Αργεντινή.

Η Χιλή για θα διεκδικήσει το πρώτο της Κόπα Αμέρικα, ενώ ο Σαμπάολι ετοιμάζει μικρές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα. Ο Φρανσίσκο Σίλβα, που στο Μουντιάλ του 2014 ήταν εξαιρετικός στο 2-0 επί της Ισπανίας, αναμένεται να είναι βασικός για να γίνει σκιά του Μέσι. Παράλληλα ο Σαμπάολι σκέφτεται αν θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τον μάγο Βαλντίβια ή θα μετατοπίσει στη θέση του τον Βιδάλ, για περισσότερο μαρκάρισμα.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΙΛΗ-ΠΕΡΟΥ 2-1

Με γκολ του Βάργκας στο 42’ και το 64’ η Χιλή πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Το Περού είχε ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ του Μεδέλ στο 60’.

Η Αργεντινή θα κυνηγήσει το 15ο τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα (για να ισοφαρίσει στην κορυφή την Ουρουγουάη) και πρώτο μετά από το 1993. Σε αυτά τα 22 χρόνια δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο σπουδαίο τίτλο και είναι ευκαιρία για την παρέα του Μέσι. Σε 85 αναμετρήσεις με τη Χιλή, η Αργεντινή έχει μόλις 6 ήττες, πανηγυρίζοντας 57 νίκες.

Ο Λίο Μέσι έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ, αλλά έκανε όργια στην 6άρα επί της Παραγουάης, δίνοντας 3 ασίστ. Από μία είχαν οι Παστόρε (σκόραρε κιόλας), Ντι Μαρία (έβαλε 2 γκολ). Αγωνιστικά ο κεντρικός αμυντικός Γκαράι αντιμετώπισε στομαχικές διαταραχές.

Τελευταίος αγώνας:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 6-1

Σούπερ εμφάνιση και ιστορική νίκη για την Αργεντινή. Σκόρερ της ήταν οι Ρόχο (15’), Παστόρε (27’), Ντι Μαρία (47’, 53’), Αγουέρο (80’), Ιγκουαίν (83’). Ο Μπάριος (43’) πέτυχε το γκολ της τιμής για την Παραγουάη.

Πιθανές συνθέσεις:
Χιλή:
Bravo; Isla, Medel, Rojas, Jara; Diaz, Aranguiz, Vidal; Valdivia; Sanchez, Vargas
Αργεντινή: Romero; Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo; Biglia, Mascherano, Pastore; Messi, Aguero, Di Maria

• Η Χιλή μετρά μόλις δύο νίκες στα 14 τελευταία ματς με την Αργεντινή.
• Και οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες από τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
• Για τελευταία φορά κοντραρίστηκαν στο ίδιο γήπεδο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, με την Αργεντινή να επικρατεί 2-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Χιλή – Αργεντινή Χ (ημ.)