logo as
   [164] Ο ΧΙΓΚΙΝΣ - ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Με φόντο τα ημιτελικά!
 1/12/2015

Τι ισχύει
«Ζεσταίνεται» αυτή την εβδομάδα ο θεσμός του Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελική της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στο Νησί. Οι αγώνες σε αυτή τη φάση είναι μονοί και σε περίπτωση που δεν προκύψει νικητής στα 90', ακολουθεί ημίωρη παράταση. Αν και μετά το έξτρα ημίωρο δεν υπάρξει νικήτρια, ομάδα, αυτή θα αναδειχτεί μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΕΒΕΡΤΟΝ
Η Μίντλεσμπρο προέρχεται από δύο σερί νίκες στην Τσάμπιονσιπ, με αυτή μέσα στην έδρα της Χάντερσφιλντ να την ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Αϊτόρ Καράνκα ήταν πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες του και θέλει υψηλό επίπεδο απόδοσης και κόντρα στην Έβερτον. Η Μπόρο είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και μετά την επικράτηση κόντρα στη Γιουνάιτεντ στον προηγούμενο γύρο του Λιγκ Καπ, δεν φοβάται κανέναν.

Οι μπακ Μπαπτίστ, Γουίλιαμς, Αμπέγια εκτός λόγω τραυματισμών. Επιστρέφει από τιμωρία ο πολύ καλός μέσος Λεντμπίτερ.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 0-0 (1-3 πεν.)
Η Μίντλεσμπρο κατάφερε να κρατήσει τη Γιουνάιτεντ στο μηδέν για 120' και φάνηκε πιο εύστοχη στα πέναλτι.

Η Έβερτον μπορεί να είναι αήττητη για τέσσερις σερί αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, αλλά απογοήτευσε στο τελευταίο της παιχνίδι στην έδρα της Μπόρνμουθ, καθώς προηγήθηκε 2-0 αλλά και 3-2 στις καθυστερήσεις αλλά πήρε μόνο ισοπαλία. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές εν' όψει του αγώνα με τη Μπόρο, αλλά θέλει την πρόκριση.

Ο μπακ και αρχηγός Τζαγκιέλκα είναι εκτός, όπως και οι μπακ Μπράουνινγκ, Χίμπερτ και οι μέσοι ΜακΚάρθι, Οβιέδο και Πίενααρ. Μπορεί να επιστρέψει ο μπακ Μπέινς.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΕΒΕΡΤΟΝ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ 1-1 (4-3 πεν.)
Η Νόργουιτς σκόραρε στο 51' με τον Μπασόνγκ, η Έβερτον ισοφάρισε στο 68' με τον Όσμαν και προκρίθηκε στα πέναλτι.

ΣΤΟΟΥΚ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.
Η Στόουκ μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έχασε στην έδρα της Σάντερλαντ, χάνοντας με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά. Ο Μαρκ Χιούζ πάντως δεν απογοητεύεται και ζητά από τους παίκτες του να δείξουν το πάθος που είχαν στον προηγούμενο γύρο απέναντι στην Τσέλσι, προκειμένου να φτάσουν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Εντός έδρας πάντως οι «πότερς» είναι χειρότεροι απ' ότι στα εκτός έδρας ματς.

Εκτός θα μείνει ο τερματοφύλακας Γκίβεν και ο μπακ Μουνιέσα, τιμωρημένος ο καλός μπακ Σόκρος.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΣΤΟΟΥΚ – ΤΣΕΛΣΙ 1-1 (5-4 πεν.)
Η Στόουκ προηγήθηκε με τον Γουόλτερς στο 52', ισοφαρίστηκε από τον Ρεμί στο 90+2' αλλά πέρασε στα πέναλτι.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ προέρχεται από άλλο ένα καλό αποτέλεσμα στην Τσάμπιονσιπ, καθώς πήρε ισοπαλία στην έδρα της Μπλάκμπερν αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έμεινε ευχαριστημένος μόνο απο την επιθετική επίδοση των παικτών του και όχι από την αμυντική. Η ομάδα δημιούργησε απαιτήσεις στο Λιγκ Καπ μετά την εντυπωσιακή επικράτηση στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Άρσεναλ και τώρα πρέπει να ανταποκριθεί.

Εκτός ο μπακ Τέρνερ, οι μέσοι Μπάναν, Ματίας και Μέλο. Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Χάτσινσον.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. - ΑΡΣΕΝΑΛ 3-0
Μεγάλη πρόκριση για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ χάρη στα γκολ των Γουάλας (27'), Ζοάο (40') και Χάτσινσον (51').

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΧΑΛ
Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε στις δύο σερί ήττες από Λίβερπουλ και Γιουβέντους επικρατώντας της Σαουθάμπτον εντός έδρας και επανερχόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με συγκατοίκηση. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι αναμένεται να έχει αλλαγές στο παιχνίδι με τη Χαλ, με χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς, αλλά θέλει να προχωρήσει και σε αυτό τον θεσμό.

Εκτός λόγω τραυματισμού ο μέσος Νασρί, οι μπακ Σαμπαλέτα, Κομπανί (αρχηγός) και Μανγκαλά, ο βασικός τερματοφύλακας Χαρτ (παίζει ο Καμπαγιέρο), ενώ αμφίβολος είναι ο αρχισκόρερ Αγουέρο.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΚΡ. ΠΑΛΑΣ 5-1
Η Σίτι σκόραρε με τους Μπονί (22'), Ντε Μπράινε (44'), Ιχεανάτσο (59'), Τουρέ (πεν. 76') και Γκαρσία (90+4'), οι φιλοξενούμενοι με τον Ντιλέινι στο 89'.

Η Χαλ γνώρισε την ήττα μετά από έντεκα αγωνιστικές στην Τσάμπιονσιπ και μάλιστα εντός έδρας από τη Ντέρμπι Κάουντι, με αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Στιβ Μπρους, έχει κάνει αρκετές γκέλες εκτός έδρας, αλλά θέλει να κάνει μία όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση ως αουτσάιντερ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι για το Λιγκ Καπ.

Εκτός ο επιθετικός Ντιομαντέ, οι μέσοι Σνόντγκρας και Μέιλερ. Εκτός ο μπακ Ντόσον (αρχηγός), επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Ρόμπερτσον.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
ΧΑΛ – ΛΕΣΤΕΡ 1-1 (5-4 πεν.)
Η Λέστερ προηγήθηκε στο 100' με τον Μάχρεζ, η Χαλ ισοφάρισε με τον Ερνάντες στο 105+1' και προκρίθηκε στα πέναλτι.

Εκτίμηση
Μαν. Σίτι-Χαλ 1 / Over
Μίντλεσμπρο-Εβερτον Under
Στόουκ-Σέφιλντ Γουεν. Χ2