logo as
   [159] ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ - ΑΡΟΥΚΑ 0-2  [156] ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΑΝΤ Final 1-1  [158] ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Final 0-1  [160] ΣΠΟΡΤ ΧΟΥΑΝΚΑΓΙΟ - ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΝΟΥΚΙ Half 1-0  [155] ΚΠΡ - ΛΙΝΤΣ Final 4-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ασταμάτητη η Παρί
 7/2/2016

ΛΙΛ-ΡΕΝ 570χιλ.
Η ουσία και μόνο ενδιέφερε τη Λιλ στο ματς με την Καέν και χωρίς να λάμψει έφτασε στο αγχωλυτικό 1-0. Ήταν τρεις βαθμοί που είχε ανάγκη δεδομένου ότι ακολουθούν πολύ απαιτητικά παιχνίδια. Ενθαρρυντικό σίγουρα για τη συνέχεια το γεγονός πως είσοδος του νεοαποκτηθέοντος Έντερ έδωσε φρεσκάδα στη μεσοεπιθετική γραμμή, εκεί δηλαδή που πάσχει. Ιατρικά ο έμπειρος στόπερ Μπάσα είναι έτοιμος να επιστρέψει, εξαρτάται από τον Αντονετί αν θα τον εμπιστευτεί. Χωρίς επιπλέον προβλήματα.

Εκτός έδρας αποστολή για τη Ρεν, η οποία την Πέμπτη ηττήθηκε από την Σεντ Ετιέν στο "Ροαζόν Παρκ". Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κουρμπίς και την αλλαγή αγωνιστικών πλάνων, ψάχνει νέες σταθερές και ισορροπία μεταξύ των γραμμών. Παρά το 4-0 από την Μπορντό είναι πιο αποδοτική μακριά από το γήπεδό της (5-5-2), βολεύεται γιατί έχει ταχείς μεσοεπιθετικούς. Καμία βιασύνη με Γκουρκίφ, ίσως μπει αποστολή. Έτοιμος μετά από δύο μήνες ο ακραίος Μέντες.

• Η Λιλ είναι αήττητη στα 17 τελευταία εντός έδρας ματς με την Ρεν.
• Η Λιλ μετρά δέκα under στα 11 τελευταία ματς με την Ρεν.

ΜΠΟΡΝΤΟ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 534χιλ.
Μία ζέστη, μία κρύο για την Μπορντό την τελευταία εβδομάδα, η οποία έχασε 3-0 από τη Λιόν και διέγραψε μεμιάς το εντυπωσιακό 4-0 επί της Ρεν. Άξιζε πάντως ένα γκολ, σ' ένα ντέρμπι που κρίθηκε οριστικά στο 87'. Ήταν αήττητη για επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, τώρα καλείται να "χτίσει" νέο σερί για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Εξέτισε την ποινή του ο μεσοαμυντικός Ποκό. Λείπουν σταθερά Καρασό (γκολκίπερ), Πορνουά, Πάμπλο (στόπερ). Με λάθη το ντεμπούτο του τερματοφύλακα Μπερναρντονί.

Νέο ταξίδι για τη Σεντ Ετιέν, από το Ρεν μεταβαίνει στο Μπορντό για τρίτο εκτός έδρας ματς στα τελευταία τέσσερα. Ακολουθεί μάλιστα ακόμη ένα (την Τετάρτη με την Τρουά για το κύπελλο). Είναι ομάδα με διψήφιο αριθμό ηττών, δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κυνηγήσει υπερβάσεις διότι πάσχει... μπροστά και μέχρι χθες βράδυ είχε ένα ή κανένα γκολ σε δώδεκα σερί 90λεπτα! Μέσα ο νεοαποκτηθείς χαφ Σελνάες, όχι ο μεσοεπιθετικός Τανάνε. Τραυματίες Περέν (στόπερ), Αμουμά (εξτρέμ), Μπέριτς (φορ).

• Η Μπορντό μετρά 11 under στα 13 τελευταία εντός έδρας ματς με την Μπορντό.
• Η Σεντ Ετιέν μετρά οκτώ under στα εννέα τελευταία ματς.
• Η Μπορντό μετρά μόλις μια ήττα στα 11 τελευταία εντός έδρας ματς.

ΜΑΡΣΕΙΓ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 779χιλ.
Ό,τι έχει καταφέρει η Μαρσέιγ είναι εκτός έδρας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το 1-0 επί της Μονπελιέ, σε μια εμφάνιση ρεαλισμού, αφού σκόραρε στο μοναδικό σουτ που βρήκε εστία και με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο. Στο "Βελοντρόμ" αντίθετα ψάχνει νίκη πρωταθλήματος από τις 13/9, μετρώντας 0-7-2 σε εννέα παιχνίδια! Εξέτισε ο φορ/αρχισκόρερ Μπατσουαγί, τιμωρημένος ωστόσο είναι ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Τοβέν. Οριακή η παρουσία του χαφ Ντιαρά, προς ντεμπούτο ο νεοφερμένος φορ Φλέτσερ που σκόραρε στις προπονήσεις.

Πλάκα κάνει η Παρί στο Σαμπιονά, όταν θέλει ανεβάζει ρυθμούς και όταν δεν χρειάζεται δουλεύει στο ρελαντί. Στο 3-1 επί της Λοριάν άρχισε δυναμικά, με γκολ και δοκάρι, ισοφαρίστηκε γρήγορα, αλλά χρειάστηκε μονάχα 15 λεπτά στο δεύτερο μισό για να ρίξει τους τίτλους τέλους. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το +50 (61-11) στη διαφορά τερμάτων! Είναι τόσες οι λύσεις που δεν έχει σημασία αν λείπουν Φαν ντερ Βιλ (δεξ.μπακ) ή ο Βεράτι (χαφ). Οριακά ο μεσοεπιθετικός Παστόρε.

• Η Παρί είναι αήττητη στα 33 τελευταία ματς πρωταθλήματος.
• Η Μαρσέιγ μετρά πέντε σερί εντός έδρας ισοπαλίες.
• Η Παρί μετρά οκτώ σερί νίκες κόντρα στην Μαρσέιγ.
• Η Παρί δεν έχει έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς.
• Η Μαρσέιγ μετρά έξι under στα επτά τελευταία ματς.

EKTIMHΣΕΙΣ:
Λιλ – Ρεν 1
Mπορντό – Σεντ Ετιέν Χ
Μαρσέιγ – Παρί 2





Βαθμολογία 2023-24