logo as
   [106] ΠΙΑΣΤ ΓΚΛΙΒΙΤΣΕ - ΒΑΡΤΑ ΠΟΖΝΑΝ 1-0  [112] ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΑΝΝΟΒΕΡΟ 1-0  [110] ΝΙΟΡ - ΜΑΡΤΙΓΚ 0-1  [107] ΚΑΠΦΕΝΜΠΕΡΓΚ - ΧΟΡΝ 1-0  [109] ΡΙΝΤ - ΑΜΣΤΕΤΕΝ 3-0  [108] ΛΑΦΝΙΤΖ - ΛΕΟΜΠΕΝ 0-2  [105] ΙΣΤΡΑ 1961 - ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ 3-0  [101] ΑΛ ΧΙΛΑΛ - AΛ ΦΑΤΕΧ 2-1  
 
 
 
 
 
 
 

Πρόβες Euro!
 30/5/2016

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Στο Μάλμε της Σουηδίας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Με τον Ζλάταν ηγέτη και οδηγό η Σουηδία πέρασε το εμπόδιο της Δανίας στα μπαράζ και βρέθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο Σουηδός σταρ θέλει να κάνει την υπέρβαση στο Euro και ο ίδιος αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της ομάδας. Μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία φιλικά, ενώ οι σχέσεις Τύπου – διεθνών δεν είναι στο καλύτερο σημείο και ήδη υπάρχει γκρίνια… Στο τελευταίο ματς τους οι Σουηδοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1- 1 με την Τσεχία. Εκτός για το φιλικό με τους Σλοβένους ο Μάρκους Μπεργκ, κανονικά στην αποστολή ο Ντουρμάζ.

Βρέθηκε μια ανάσα από το όνειρο, ωστόσο η Ουκρανία έσβησε το όνειρο της πρόκρισης στα μπαράζ και πλέον οι Σλοβένοι θέλουν να χτίσουν για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Ομοσπονδία της χώρας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σρέτσο Κάτανετς, αν και υπάρχει γκρίνια από τον Τύπο. Στο τελευταίο φιλικό της η Σλοβενία ηττήθηκε 1-0 από τη Β. Ιρλανδία, αν και η εμφάνισή της δεν ήταν κακή. Ο βασικός επιθετικός Νοβάκοβιτς είναι στην αποστολή, εκτός όμως ο εξαιρετικός γκολκίπερ, Ομπλακ.

ΓΑΛΛΙΑ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ
Το ματς θα διεξαχθεί στην πόλη Ναντ. Δυο φιλικά έμειναν πριν το μεγάλο ραντεβού και η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης. Αισιόδοξος ο Ντιντιέ Ντεσάν, με τους Γάλλους να έχουν ίσως το καλύτερο ρόστερ από το 2000 κι έπειτα. Δυο πολύ καλές εμφανίσεις και ισάριθμες νίκες στα φιλικά με Ολλανδία και Ρωσία, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να έχει πολλές λύσεις από τη μέση και μπροστά. Ο Ματιέ έμεινε εκτός Εuro και ο Ουμτιτί της Λυών στη θέση του στην αποστολή. Εκτός έχουν μείνει και οι Ζουμά, Σακό, Λαπόρτ, Βαράν.

Δεν ηττήθηκε στα δυο τελευταία ματς που έδωσε με τη Νότιο Αφρική και ο Καμερούν απέναντι στη Μαυριτανία θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου για τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα. Δυνατό τεστ ενόψει της αναμέτρησης της 3ης Ιουνίου και ο κόουτς Μπρος θέλει την πρώτη του νίκη στον πάγκο της ομάδας. Κανένα πρόβλημα για τους Καμερουνέζους, αφού στην αποστολή θα βρίσκεται τόσο ο Αμπουμπακάρ όσο και οι Ν' Κουλού, Τσούπο Μότινγκ.