logo as
   [241] ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Η ώρα των φαβορί!
 26/6/2016

ΓΑΛΛΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λυών το ματς. Η Γαλλία (7-5-4, 22-14 γκολ με την Ιρλανδία) ήθελε απλά έναν βαθμό απέναντι στην Ελβετία για να σφραγίσει την πρωτιά στον όμιλό της και το 0-0 της έφτασε, αν και είχε τρία δοκάρια και θα μπορούσε να κατακτήσει το τρίποντο. Παρά το τεράστιο ταλέντο που συσσωρεύεται σε μεσαία γραμμή κι επίθεση, οι «τρικολόρ» δεν σκοράρουν με μεγάλη ευκολία και πολλές φορές κομπλάρουν απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Θεωρούνται πάντως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ εντός έδρας είχαν κατακτήσει το Μουντιάλ του 1998. Θετικό το ότι δεν έχουν προκύψει αγωνιστικά προβλήματα, ο Κομάν χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας για το ένα άκρο της επίθεσης.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 1η στον 1ο όμιλο, με 2-1-0, μπροστά από τις Ελβετία, Αλβανία και Ρουμανία.

Η Ιρλανδία περιόρισε την Ιταλία και παρά το ότι σταδιακά έμενε από δυνάμεις, στο 74' γλίτωσε από το δοκάρι, στο 83' έχασε τετ α τετ με τον Χούλαχαν, ο οποίος στην επόμενη φάση σέντραρε για τον Μπρέιντι που έκανε το 1-0. Τεράστια νίκη για την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ, πέρασε στους «16» με 4 βαθμούς ως 2η καλύτερη 3η και παρά το μέγεθος του αντιπάλου, άπαντες πιστεύουν. Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει η εκδίκηση για τον σκανδαλώδη αποκλεισμό από το Μουντιάλ του 2010 από τη Γαλλία, με ευθύνη της διαιτησίας (χέρι του Ανρί). Ο ηγετικός Ουόλτερς (ε. 40/10) δεν έχει αγωνιστεί μετά την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, τώρα δίνεται αμφίβολος.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 3η στον 5ο όμιλο, με 1-1-1, πίσω από την Ιταλία και το Βέλγιο, αλλά μπροστά από τη Σουδία (2η καλύτερη 3η).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ το ματς (νέος χλοοτάπητας). Η Γερμανία (7-0-3, 22-12 γκολ με τη Σλοβακία) είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς με τη Βόρειο Ιρλανδία και μάλιστα η κατοχή της μπάλας ξεπέρασε το 70%. Δημιούργησε 6-7 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά, στο 30' με τον Γκόμεζ, για να πάρει τη νίκη πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το 1-0. Παρά το ότι σημείωσε μόλις 3 γκολ στα ισάριθμα ματς του ομίλου, δεν παύει να συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αρκεί να βρει μία σταθερή απειλή στην επίθεση.Ελαφρύ τραυματισμό αποκόμισε από το τελευταίο ματς ο Μπόατενγκ (α. 62/0), ωστόσο αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών».

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 1η στον 3ο όμιλο, με 2-1-0, μπροστά από τις Πολωνία, Βόρειο Ιρλανδία και Ουκρανία.

Η Σλοβακία ήθελε την αποφυγή της ήττας με αντίπαλο την Αγγλία για να περάσει στους «16» και παρά το ότι κατά διαστήματα δέχθηκε πίεση, κράτησε το μηδέν παθητικό, πήρε τη «λευκή» ισοπαλία και πέρασε ως η καλύτερη 3η των έξι ομίλων. Πρόκριση για την ομάδα του Γιαν Κόζακ στην παρθενική παρουσία τους στην τελική φάση Euro, άπαντες τονίζουν ότι η Γερμανία είναι το ακλόνητο φαβορί. Δύο εβδομάδες πάντως πριν από την έναρξη του Euro νίκησε άνετα τη Γερμανία, εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή (3-1) σε φιλικό (με αλλαγές ο αντίπαλος).Οι Πέκαρικ (α. 70/2), Χούμποτσαν (α. 46/0), Σβέντο (α. 42/1) και Μακ (μ. 30/7) νιώθουν ενοχλήσεις, αλλά βάσει των εκτιμήσεων του ιατρικού τιμ θα δώσουν το «παρών».

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 3η στον 1ο όμιλο, με 1-1-1, πίσω από τις Ουαλία, Αγγλία και μπροστά από τηγ Ρωσία (ήταν η καλύτερη 3η).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ
Στο «Σταντ Μουνισιπάλ» της Τουλούζ το ματς. Η Ουγγαρία (2-2-8, 16-27 γκολ με το Βέλγιο) είχε την τύχη με το μέρος της, προηγήθηκε τρεις φορές της Πορτογαλίας και παρά το ότι ισοφαρίστηκε ισάριθμες, πήρε το 3-3 που όχι μόνο σφράγισε την πρόκρισή της, αλλά της έδωσε και την πρωτιά του ομίλου. Εξαιρετική η ομάδα του Γερμανού Μπερντ Στορκ, διαθέτει την καλύτερη επίθεση (6 γκολ, όσα και η Ουαλία), ξεπερνάει κάθε προσδοκία και οι φιλοδοξίες της δεν σταματούν στη φάση των «16».Δύσκολα θα προλάβει ο Φιόλα (α. 16/0), δεν έχουν παρατηρηθεί έτερα προβλήματα. Με την Πορτογαλία πήραν ανάσες πέντε βασικοί παίκτες (κυρίως λόγω καρτών).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 1η στον 6ο όμιλο, με 1-2-0, μπροστά από τις Ισλανδία, Πορτογαλία και Αυστρία.

Το Βέλγιο γλίτωσε δύο φορές το γκολ απέναντι στη Σουηδία των μηδέν τελικών προσπαθειών στην εστία στα πρώτα δύο ματς και παρά το ότι δεν έπεισε, έχασε τετ α τετ με τον Λουκάκου και πήρε τη νίκη με το τυχερό γκολ του Ναϊνγκολάν στο 84’. «Δύο στα δύο» μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία για τους «κόκκινους διαβόλους», το θέμα είναι ότι δεν έχει αποδώσει βάσει του ταλέντου που διαθέτει η μεσοεπιθετική γραμμή του και θα χρειαστεί να ανεβάσει στροφές προκειμένου να επιβεβαιώσει όσους πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους. Ο Ντεμπελέ (μ. 66/5) υποφέρει από ενοχλήσεις και δίνεται αμφίβολος, θετικό το ότι δεν έχουν παρατηρηθεί έτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 2ο στον 5ο όμιλο, με 2-0-1, πίσω από την Ιταλία και μπροστά από την Ιρλανδία και τη Σουηδία.