logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πιέσεις στους γηπεδούχους
 30/8/2016

ΑΒΑΪ-ΛΟΥΒΕΡΝΤΕΝΣΕ
Με τον Εβάντο να δίνει το πρώτο του ματς σαν υπηρεσιακός τεχνικός η Αβαί πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Σαμπάιο Κορέα. Δεν θα συνεχίσει όμως με τον Κλοντινέι Ολιβέιρα να είναι ο νέος τεχνικός και θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της. Ο έμπειρος τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές κυρίως στην επίθεση. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Εξαιρετική ήταν η Λουβερντένσε απέναντι στην Μπραγκαντίνο, όπως φάνηκε και από το τελικό σκορ. Η ομάδα του Τζούνιορ Ρότσα άφησε πίσω της τρεις σερί ισοπαλίες, έχοντας 5 στα 8 ματς που προηγήθηκαν. Πήρε και βαθιά βαθμολογική ανάσα αναφορικά με το στόχο της παραμονής. Αγωνιστικά ο μέσος Σίτα εξέτισε την ποινή του μηδενίζοντας τα προβλήματα.

ΤΖΟΪΝΒΙΛ-ΜΠΑΪΑ
Τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνιση τους μετά από καιρό στο στρατόπεδο της Τζόινβιλ. Η νίκη επί της Κρισιούμα συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Λίσκα αρχίζει να ανεβάζει στροφές. Κάτι που φάνηκε από την ισοπαλία, με την Λουβερντένσε, στο ματς που προηγήθηκε. Παραμένει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και ξεκίνησε την αντεπίθεση για τη σωτηρία. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Μπαία έδειξε και απέναντι στην Παρανά πως βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό της. Η ομάδα του Γκούτο Φερέιρα πλησιάζει στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στην άνοδο κάτι που είναι και ο μεγάλος της στόχος. Στα 5 τελευταία της έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο άντρο της Τζόινβιλ. Αγνωνιστικά κάρτες συμπλήρωσε ο κεντρικός αμυντικός Τιάγκο.

ΠΑΡΑΝΑ-ΣΑΜΠΑΪΟ ΚΟΡΕΑ
Νέα απογοητευτική εμφάνιση για την Παρανά που μεγάλωσε την πίεση προς τον Μαρσέλο Μαρτελότε. Μετά την τριάρα από την Μπαία, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως θα σκεφτεί για το μέλλον του στον πάγκο, ενώ θα συζητήσει με την διοίκηση. Στα 5 τελευταία της έχει μόλις μία ισοπαλία, ενώ συμπλήρωσε 7 ματς στα οποία αγνοεί τη νίκη. Αγωνιστικά τιμωρημένος είναι ο μέσος Ουτσόα και ο δεξιός μπακ Καριόκα.

Ένα βήμα πίσω πήγε ξανά η Σαμπάιο Κορέα μετά την ήττα από την Αβαί. Προηγήθηκαν δύο ισοπαλίες, που έδειχναν να αλλάζουν κάπως τα πράγματα μετά την έλευση του Αραούχο στον πάγκο της. Αλλά η ήττα από την Αβαί την βύθισε περισσότερο και πλέον δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΠΑΪΣΑΝΤΟΥ-ΤΟΥΠΙ
Για την Παϊσαντού η εμφάνιση στο άντρο της Οέστε ήταν απογοητευτική με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Ο Καλβακάντι τόνισε πως δεν άξιζαν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Προηγήθηκαν δύο σερί νίκες και θέλει να γυρίσει στις νίκες για να μην χάσει και άλλο έδαφος αναφορικά με το στόχο της αποφυγής των περιπετειών για την παραμονή. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Τούπι δεν «μάσησε» στη δυναμική και την εμπειρία της Βάσκο με αποτέλεσμα να πάρει την ισοπαλία. Η ομάδα του Εστέβαμ Σοάρες δίνει μάχη για να μπορέσει να εκπληρώσει το στόχο της παραμονής και αποτελέσματα με ομάδες σαν τη Βάσκο, βοηθούν στην ψυχολογία. Στα 5 τελευταία της έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Αγωνιστικά οι μέσοι Ρενάν, Οκτάβιο συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν.

ΚΛΑΜΠ ΝΤΕ ΡΕΓΚΑΤΑΣ-ΟΕΣΤΕ
Θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη η Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας απέναντι στην Σεαρά, όπου πραγματοποίησε με καλή εμφάνιση, ολοκληρώνοντας το ματς με δέκα παίκτες. Το θέμα, όμως, είναι πως στα πέντε τελευταία της δεν έχει νίκη, έχοντας τρεις ισοπαλίες. Έτσι το ματς με την Οέστε έχει πάρει τον χαρακτήρα του τελικού. Αγωνιστικά ο επιθετικός Ζες Κάρλος με τον μέσο Σομάλια είναι τιμωρημένοι.

Έχει πάρει φόρα η Οέστε και δεν σταματάει. Κάτι που φάνηκε και με τη νίκη κόντρα στην Παϊσαντού, όπου θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ. Η ομάδα του Φερνάντο Ντινίς είναι αήττητη στα 6 τελευταία της έχοντας 2 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ο έμπειρος τεχνικός επεσήμανε πως πρώτος στόχος παραμένει η παραμονή και όχι η άνοδος. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και θα παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

ΝΟΤΙΚΟ-ΛΟΝΤΡΙΝΑ
Μεγάλη εμφάνιση και νίκη για την Νότικο στο άντρο της Βίλα Νόβα με τον Αλεχάντρε Γκάλο να απονέμει τα εύσημα στους παίκτες του. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως έκαναν αυτά που είχαν σχεδιάζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Έχει τρεις νίκες και 1 ισοπαλία στα πέντε τελευταία της ματς και παραμένει στο κόλπο για τις θέσεις της ανόδου. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Η Λοντρίνα έχασε καλές ευκαιρίες να σκοράρει απέναντι στην Γκοϊας, αλλά δεν κατάφερε και το πλήρωσε. Η ομάδα του Κλαούντιο Τενκάτι άφησε πίσω της δύο σερί νίκες αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο στην 4άδα που οδηγεί στην άνοδο. Πάντως για τους νεοφώτιστους πρώτος στόχος παραμένει η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Αγωνιστικά εξέτισαν ο κεντρικός αμυντικός Ματέους και ο επιθετικός Τζο.

ΒΑΣΚΟ-ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ
Νέα ισοπαλία για την Βάσκο που συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Τούπι. Ο Ζορζίνιο έκανε λόγο για τα λάθη της άμυνας, που έχουν στοιχίσει. Έχει βγάλει με ισοπαλίες τα τρία τελευταία της ματς και απέναντι στη Βίλα Νόβα θέλει να γυρίσει στις νίκες. Μειώθηκε η διαφορά από τους διώκτες της αναφορικά με την πρώτη θέση και χάνει το… μαξιλαράκι. Πλήγμα η απουσία του έμπειρου εξτρέμ και κορυφαίου παίκτης της, Νενέ.

Μπλακ άουτ έπαθε η Βίλα Νόβα στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τη Νότικο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Η ομάδα του Γκιγιέρμε Άλβες έχασε ένα αήττητο σερί 3 αγώνων με 1 νίκη. Ο ίδιος τόνισε πως τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές, ειδικά στα εντός έδρας ματς, πρέπει να τις αποφεύγουν. Παραμένει κοντά στις επικίνδυνες θέσεις και κάθε ματς είναι κρίσιμο.

ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ-ΜΠΡΑΖΙΛ ΝΤΕ ΠΕΛΟΤΑΣ
Δεν είχαν όρεξη για πολλές κουβέντες στην Μπραγκαντίνο μετά το απογοητευτικό βράδυ στην έδρα της Λουβερντένσε. Η ομάδα του Βέιγκα δέχθηκε τέσσερα γκολ με τον ίδιο να βάζει τις φωνές στους παίκτες του. Η Μπραγκαντίνο βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας 1 ισοπαλία στα τρία τελευταία της ματς. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Μία φάση στοίχισε στην Μπραζίλ Ντε Πελότας που γενικότερα είχε καλή εμφάνιση απέναντι στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Χάθηκε το σερί με τις τρεις νίκες για τους νεοφώτιστους που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έχει αποδείξει πως μπορεί να μείνει σε τροχιά ανόδου στα μεγάλα σαλόνια. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και θα παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

ΓΚΟΪΑΣ-ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ
Τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν στην Γκοϊας μετά και τη νίκη απέναντι στην Λοντρίνα. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Λέο Κοντέ, που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Προέρχεται από δύο σερί νίκες κι ενώ προηγήθηκαν ισάριθμες ισοπαλίες. Όχι μόνο έχει περάσει πάνω από την επικίνδυνη γραμμή, αλλά αρχίζει να αποκτά και διαφορά. Παρουσιάστηκε ο έμπειρος στράικερ Γουόλτερ, από τον οποίο περιμένουν πολλά.

Η Κρισιούμα έδειξε και απέναντι στην Τζόινβιλ πως δεν είναι στα καλύτερά της. Στα τέσσερα τελευταία της έχει τρεις ήττες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από την πρώτη τετράδα. Ο Ρομπέρτο Καβάλο είχε τετ α τετ με τους παίκτες του, στην προπόνηση της Κυριακής σε μία προσπάθεια να τους βελτιώσει την ψυχολογία. Αγωνιστικά εξέτισε τερματοφύλακας Λουίς. Στην αποστολή ο νεοαποκτηθέντας μέσος Φελίπε Γκεδές.





Βαθμολογία 2024