logo as
   [105] ΙΣΤΡΑ 1961 - ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι από τα παλιά!
 22/3/2017

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ
Αήττητη μετά το Euro 2016 η Γερμανία του Γιόαχιμ Λεβ ο οποίος έχει την πολυτέλεια παρά τις σημαντικές απουσίες του να έχει πληθώρα επιλογών. Το ματς που θα γίνει στο Ντόρτμουντ θα είναι το τελευταίο για τον Λούκας Ποντόλσκι που θα συμπληρώσει 130 συμμετοχές στο αντίο του στην Εθνική ομάδα. Ανέτοιμος ο κεντρικός αμυντικός Μπόατενγκ που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό. Τραυματίες είναι οι Ρόις, Γκέτσε, Κράμερ, Ναμπρί, Μπελαραμπί και Γκουντογκάν. Πρεμιέρα στην αποστολή για τον φορμαρισμένο επιθετικό της Λειψίας, Βέρνερ. Εκτός και οι Οζίλ Γκόμες, Ντράξλερ

Νέα εποχή για την Αγγλία με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να δίνει το πρώτο του ματς, επισήμως, ως πρώτος προπονητής των λιονταριών. Η νέα εποχής αρχίζει με σκληρά λόγια από τον κόουτς προς τους παίκτες «παίρνουμε μετάλλια σε όλα τα αθλήματα εκτός από το ποδόσφαιρο δεν είμαστε όσο καλοί νομίζουμε και πρέπει να βελτιωθούμε». Ο κόουτς δεν κάλεσε Ρούνεϊ και ο Γουόλκοτ τους οποίους θεωρεί ντεφορμέ. Ο επιθετικός Χάρι Κέιν (Τότεναμ) είναι τραυματίας ενώ τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της Γουέστ Χαμ και ο Αντόνιο. Εκτός και ο Στέρλινγκ!

Πιθανές συνθέσεις:
Γερμανία:
Ter Stegen; Kimmich, Rudiger, Howedes, Hector; Khedira, Kroos; Sane, Muller, Brandt; Podolski
Αγγλία: Hart; Clyne, Stones, Cahill, Bertrand; Dier, Oxlade-Chamberlain; Barkley, Alli, Lingard; Rashford

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας το φιλικό. Για την Κύπρο, το τεστ κόντρα στο Καζακστάν θα χρησιμεύσει ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας ενόψει του αγώνα με την Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (το Σάββατο). Οι Κύπριοι πραγματοποιούν μέτρια πορεία στον όμιλο όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, έχοντας μία νίκη (επί του Γιβραλτάρ) και τρεις ήττες από Βέλγιο, Ελλάδα και Βοσνία. Τέσσερα τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Χρηστάκης Χριστοφόρου, οι Κατελάρης, Παναγιώτου, Κυριάκου και Μαργκάσα. Από την προπόνηση της Δευτέρας έλειπαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕ Λεμεσού, που θα ενσωματωθούν την Τρίτη.

Και για το Καζακστάν (97η θέση στην κατάταξη της FIFA) το φιλικό στη Μεγαλόνησο προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων ενόψει της συνέχειας της παρουσίας του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου οι Καζάκοι, παρότι δεν έχουν νίκη σε τέσσερις αγώνες, έκαναν ζημιά σε Πολωνία και Ρουμανία με τις οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλοι ενώ γνώρισαν ήττες από Μαυροβούνιο και Δανία. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο Τάλγκατ Μπαϊσουφίνοφ, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε παίκτες που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα πλην του επιθετικού Κιζνιτσένκο (Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ).