logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πράξη 1η!
 17/8/2017

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Η Κράσνονταρ μετρά ήδη τρεις διαδοχικές παρουσίες στην φάση στην φάση ομιλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ξεπεράσει κάθε φορά τον «σκόπελο» των πλέι οφ. Τα.. χρειάστηκε πά ντως στον προηγούμενο γύρο κοντρα στην Λινγκμπι αλλά παρά το δύσκολο 2-1 της Ρωσίας (με γκολ στις καθυστερήσεις), στην ρεβάνς επέβαλε το… νόμο της. Θετική η εικόνα της εντός συνόρων, την Κυριακή υποδέχτηκε την Άμκαρ. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν, Σμόλοφ, δεδομένα υπάρχει πρόβλημα κούρασης καθώς αυτό θα είναι το 7ο ματς σε διάστημα 21 ημερών!

Πως προκρίθηκε:
Η Κράσνονταρ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Λίνγκμπι (Δανία) με δύο νίκες (2-1, 3-1).

Εντυπωσιακά κυλούν οι πρώτες μήνες στον Ερυθρό Αστέρα, με το γνωστό στο ελληνικό κοινό, Μιλόγεβιτς να έχει κερδίσει ήδη τους φίλους της ομάδας που… ονειρεύονται περασμένα μεγαλεία! Με δύο νίκες «σκούπισε» την Σπάρτα Πράγας στον προηγούμενο γύρο, ενώ είχε ήδη αποκλείσει Φλοριάνα και Ιρτις. Εξαιρετικό και το ξεκινημα στο πρωτάθλημα Σερβίας όπου μετρά ήδη το τέσσερα στα τέσσερα και την Κυριακή υποδέχτηκε την Μπάτσκα Παλάνκα. Νοκ άουτ τέθηκε ο βασικός μέσος Γιόβισιτς, επιστρέφει ο αμυντικός Ρόντιτς. Όπως και η αντίπαλος, Κράσνονταρ δίνει δύο ματς κάθε εβδομάδα από τις 23 Ιουλίου.

Πως προκρίθηκε:
Ο Ερυθρός Αστέρας στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) με δύο νίκες (2-0, 1-0).

ΑΓΙΑΞ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ
Αρνητικό κρίνεται το ξεκίνημα της σεζόν για τον Άγιαξ, που προβληματίζει μετά τις αρκετές αλλαγες που υπέστη μετά την εξαιρετική περυσινή χρονιά. Ο Αίας αποκλείστηκε αρχικά από τη Νις (με δύο ισοπαλίες) από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ απογοήτευσε στην πρεμιέρα όπου ηττήθηκε από την Χεράκλες. «Η ήττα είναι χτύπημα και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που αισθανόμαστε έτσι» υπογράμμισε ο νέος τεχνικός Κάιζερ. Ο βασικός στόπερ Σάντσεζ βρίσκεται στο στόχαστρο της Τότεναμ και ο Τύπος της χώρας κάνει λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ανέτοιμος ο χρήσιμος ακραίος Σινκράφεν.

Πως προκρίθηκε:
Ο Άγιαξ αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Νις (Γαλλία) με δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1).

Η ισοπαλία στην Σκωτία έδωσε ελπίδες στην Ρόζενμποργκ, που στην ρεβάνς όμως τα βρήκε «σκούρα» από την Σέλτικ και… υποβιβάστηκε έτσι στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Χωρίς διπλό πάντως στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς (πέντε ήττες), συνεχίζει την εντός συνόρων προέλαση, προερχόμενη από διπλό – με ανατροπή – στην έδρα της ισχυρής Μόλντε. Οι βασικοί Ρεγκινιούσεν (στόπερ) και Χέλαντ (επιθετικός) έχασαν τα ματς με τη Μόλντε λόγω μικροτραυματισμών αλλά αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ολλανδία.

Πως προκρίθηκε:
Η Ρόζενμποργκ αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σέλτικ με εντός έδρας ήττα 1-0 και ισοπαλία στην Γλάσκώβη.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΙΝΤΕΟΤΟΝ
Το εμπόδιο του Ολυμπιακού αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για την φιλόδοξη Παρτιζάν που αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ανταγωνιστική εμφάνιση στην ρεβάνς. Εχει ξεκινήσει με 3-1-0 το πρωτάθλημα Σερβίας, ενώ την Κυριακή είχε δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοϊβοντίνα. Αποχώρησε ο βασικός Λεονάρντο, ενώ στον «αέρα» είναι και ο βασικος φορ Τζούρτζεβιτς. Απέκτησε πάντως τον έμπειρο τερματοφύλακα Στοϊκοβιτς που προορίζεται για βασικός μετά τις προβληματικές εμφανίσεις του Κλάγιτς με τον Ολυμπιακό.

Πως προκρίθηκε:
Η Παρτιζάν αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό με εντός έδρας ήττα (3-1) και ισοπαλία (1-1) στον Πειραιά.

Η Βιντεότον πραγματοποίησε μια από τις εκπλήξεις του προηγούμενου γύρου, καθώς απέκλεισε την Μπορντό χάρη στο 1-0 της ρεβάνς. Η πρόκριση πιστώθηκε στον τεχνικό Νίκολιτς, που πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ στην Σερβία με την Παρτιζάν, ενώ «έτρεξε» ένα εντυπωσιακό αήττητο 37 αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο!Αήττητη στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, προέρχεται από δυσκολη νίκη με γκολ πέναλτι στο 96’ επί της Ντέμπρετσεν, του βετεράνου Σερβου φορ Λάζοβιτς, που στο παρελθόν είχε φορέσει την φανέλα της Παρτιζάν. Τιμωρημένος ο μέσος Βάργκα.

Πως προκρίθηκε:
Η Βιντεότον στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Μπορντό (Γαλλία) χάρη στο εντός έδρας 1-0 και παρά την ήττα (2-1) στην Γαλλία.

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ
Οι κυπελλούχοι Κύπρου ετοιμάζονται για ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στο «ΑΕΚ Αρένα» με στόχο να θέσουν γερές βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Ο Απόλλων βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρά δυο νίκες εντός (με Ζάρια, Αμπερντίν) στα προκριματικά χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ πήρε το Σούπερ Καπ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με ανατροπή και μάλιστα με αριθμητικό μειονέκτημα. Σούπερ ο Σκέμπρι, σε πέντε αγώνες μετρά ήδη τέσσερα γκολ. Το θετικό για τον Απόλλωνα είναι πως δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα απουσιών που να επηρεάζουν.

Πως προκρίθηκε:
Ο Απόλλων έκανε την ανατροπή εντός επικρατώντας 2-0 της Αμπερντίν με γκολ των Σκέμπρι , Ζελάγια. Είχε ηττηθεί 2-1 στη Σκωτία

Ένα βήμα από την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Μίντιλαντ, μετά την απίθανη ανατροπή κόντρα στην Αρκα. Το γκολ στις καθυστερήσεις της έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Δεν πείθει στη Δανία και μόνο εντός έδρας βρίσκει το δρόμο για το τρίποντο. Βγάζει κούραση στα τελευταία ματς, γεγονός που προβληματίζει.Το θετικό είναι πως υπάρχουν μόνο μακροχρόνιες απουσίες που δεν επηρεάζουν τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Πως προκρίθηκε:
Η Μίντιλαντ επικράτησε 2-1 εντός της Αρκα με γκολ του Σέρλοθ στο 90’ και σφράγισε την πρόκρισή της. Είχε ηττηθεί 3-2 στην Πολωνία.

ΜΠΑΤΕ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ
Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχασε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μπορεί να κέρδισε 2-1, ωστόσο το εκτός έδρας γκολ της Σλάβια αποδείχθηκε καθοριστικό. Βέβαια, έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με την τύχη να της γυρίζει την πλάτη. Στο πρωτάθλημα έκανε μία από τις γνωστές της εμφανίσεις εντός έδρας, στάθηκε τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ από την Ντινάμο Μπρεστ στο πρώτο μέρος και επιβλήθηκε με γκολ του Γκορντέιτσουκ (1-0) στην επανάληψη. Ο τεχνικός Ερμάκοβιτς ξεκούρασε μόλις τρεις από τους βασικούς του και δεν έκανε εκτεταμένο ροτέισον. Παραμένει αήττητη στην έδρα της φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Πως προκρίθηκε:
Μπορεί να επικράτησε 2-1 της Σλάβια εντός έδρας, ωστόσο η ήττα στην Πράγα με 1-0 ήταν αρκετά γα να φέρει τον αποκλεισμό από τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα γκολ από την άσπρη βούλα ήταν αρκετό σε δυο παιχνίδια για την Ολεξάντρια να πετάξει εκτός διοργάνωσης την έμπειρη Αστρα και να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εξαιρετική στην άμυνα, παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Ο τεχνικός Σαράν έκανε μόλις δύο αλλαγές στην ενδεκάδα για το πολύ δύσκολο ματς με τη Σαχτάρ εντός έδρας και η ομάδα του ηττήθηκε πολύ δύσκολα με 2-1. Εκτός για το ματς με τη ΜΠΑΤΕ παραμένουν οι Σεντρίκ (αμυντικός) και Τσέντρι (μέσος). Χωρίς άλλα προβλήματα

Πως προκρίθηκε:
Το πέναλτι του Ζαπορόζαν χάρισε την εντός έδρας νίκη 1-0 επί της Αστρα και την πρόκριση. Λευκή ισοπαλία στη Ρουμανία.

ΝΤΙΝΑΜΟ Ζ. - ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΟΥ
Η εντός έδρας νίκη 2-1 στην έδρα της επί της Οντ αποδείχθηκε καθοριστική για τη Ντιναμό, αφού στη Νορβηγία κράτησε το μηδέν και βρέθηκε έτσι ακόμα πιο κοντά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εμπειρη ομάδα, ξέρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι της χώρας, νίκησε 2-0 τη Ριέκα αποδεικνύοντας έτσι πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το θετικό είναι πως υπάρχουν μόνο μακροχρόνιες απουσίες που δεν επηρεάζουν τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Πως προκρίθηκε:
Στη Νορβηγία κράτησε το μηδέν και σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Οντ, η Ντιναμό προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ηταν το απόλυτο αουτσάιντερ, ωστόσο η Σκεντέρμπεου κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Μλάντα και να περάσει στην επόμενη φάση χάρη στην ψυχραιμία της στη διαδικασία των πέναλτι. Πιο παθιασμένοι οι Αλβανοί, θα παραταχθούν με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς στην Κροατία και με όπλο τις αντεπιθέσεις τους. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα της χώρας.Χωρίς προβλήματα απουσιών, αφού και το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ηγέτης, Λιλάι δεν αποδείχθηκε σοβαρό.

< Πως προκρίθηκε:
Με κορυφαίο τον Λιλάι η Σκεντέρμπου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τσεχία (2-1) και στα πέναλτι άφησε εκτός τη Μλάντα

ΧΑΦΝΑΡΦΙΟΡΝΤΟΥΡ ΜΠΡΑΓΚΑ
Κόντρα στη Μάριμπορ το πάλεψε και στα δυο παιχνίδια, ωστόσο η Χαφναρφιόρντουρ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και με δυο ήττες αποκλείστηκε. Εριξε το βάρος στην άμυνα, ωστόσο επιθετικά είχε θέμα και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Όλα για όλα με τη Μπράγκα και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα από την Ισλανδία που περνά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Βρίσκει ρυθμό στο πρωτάθλημα και πλησιάζει την κορυφή της βαθμολογίας. Υπάρχει πάντως κόπωση από τα διαδοχικά παιχνίδια. Χωρίς νεότερα προβλήματα απουσιών.

Πως προκρίθηκε:
Δυο ήττες με το ίδιο σκορ (0-1) από τη Μάριμπορ έφεραν τον αποκλεισμό της Χαφναρφιόρντουρ από τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια γκάφα του γκολκίπερ της ΑΪΚ πήγε το ματς στην παράταση και στο τελευταίο λεπτό ο Ραούλ Σίλβα έστειλε τη Μπράγκα στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Δεν έπεισαν οι Πορτογάλοι και σίγουρα δεν έχουν βρει ρυθμό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ηττήθηκαν εύκολα εκτός έδρας από τη Μπενφίκα χωρίς να πείσουν με την εικόνα τους.Χωρίς προβλήματα απουσιών και η ομάδα θα παραταχθεί κομπλέ απέναντι στη Χαφναρφιόρντουρ.

Πως προκρίθηκε:
Ο Φόντε έστειλε το ματς στην παράταση (1-1) και στο 120΄ ο Σίλβα έδωσε τεράστια πρόκριση στη Μπράγκα κόντρα στην ΑΪΚ

ΒΑΡΝΤΑΡ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Η Βαρντάρ έκανε την έκπληξη στο πρώτο ματς, νίκησε την Κοπεγχάγη εντός, αλλά δε μπόρεσε να ολοκληρώσει και την τεράστια έκπληξη. Λύγισε στη Δανία, διασύρθηκε με 4-1 και χάθηκε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Απειρη ομάδα, κουρασμένη από τα διαδοχικά ματς, κάτι που φάνηκε και στην πρεμιέρα, όπου ηττήθηκε 2-0 από τη Σκεντίγια εκτός έδρας.Ξεκουράστηκε το σαββατοκύριακο, δεν είχε υποχρεώσεις και οι βασικοί της πήραν ανάσες. Κανονικά ο Μπαλοτέλι, χωρίς προβλήματα απουσιών.

Πως προκρίθηκε:
Στα Σκόπια νίκησε 1-0 με τον Μπαλοτέλι, αλλά στη Δανία η Βαρντάρ διασύρθηκε 4-1 από την Κοπεγχάγη και αποκλείστηκε από τον 3ο προκριματικό.

Κατάφερε, έστω και δύσκολα να ξεπεράσει την Στουρμ Γκρατς στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με την πρόκριση στους ομίλους να αποτελεί βασικό στόχο της φετινής σεζόν. Νίκη στην Αυστρία και ισοπαλία στην Τουρκία για τη Φενέρ, η οποία δεν έχει βρει ρυθμό. Αυτό φάνηκε και στην πρεμιέρα, όπου η ομάδα του Κοτσαμάν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Γκεζτέπε.Δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή τα δύο τελευταία, χρονικά, μεταγραφικά αποκτήματα της Φενέρ, οι Σολδάδο, Τζιουλιάνο, διαθέσιμος ο Φαν Πέρσι, ο οποίος όμως δε δείχνει ορεξάτος να μείνει στην ομάδα. Εκτός ο καλός χαφ, Εκιτσί.

Πως προκρίθηκε:
Ισόπαλη 1-1 εντός αναδείχθηκε με τη Στουρμ η Φενέρ, ωστόσο προκρίθηκε χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 2-1.

ΠΛΖΕΝ – ΑΕΚ
Η Πλζεν διασύρθηκε στον 3ο προκριματικό εντός από τη Στεάουα και πλέον στόχος είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, εντός συνόρων δείχνει καλό πρόσωπο «Βάσει αυτού που δείχνουμε στο γήπεδο δεν είμαστε σε καμία περίπτωση τέλειοι», ήταν η απάντηση του τεχνικού Βρμπα σε ερώτηση για το απόλυτο της ομάδας του στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, χωρίς να δεχθεί γκολ. Επικράτησε δύσκολα 1-0 της Ολομουτς, με τον Πίλαρ, να σκοράρει ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια!Πρόβλημα με τον βασικό στόπερ Χέιντα, που δίνεται αμφίβολος, εκτός ο έτερος βασικός στόπερ Χούμπνικ, όπως και ο βασικός γκολκίπερ Κόζατσικ.

Πως προκρίθηκε:
Αποκλεισμός από τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στον επαναληπτικό στην Τσεχία διασύρθηκε με 4-1 από τη Στεάουα.

Η Ντιναμό Μινσκ δεν αποδείχθηκε σοβαρό εμπόδιο για την ΑΕΚ, η οποία με νίκη στην Κύπρο και ισοπαλία στη Λευκορωσία βρέθηκε στα πλέι οφ. Αήττητοι οι Κύπριοι και στα έξι ματς των προκριματικών, γεγονός που ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη! Ο Μανόλο Ιδιάκεθ φρόντισε να δώσει άδεια στους παίκτες του έπειτα την πρόκριση και οι ανάσες έφεραν ξεκούραση. Στο πλευρό της ομάδας υπολογίζεται πως θα είναι γύρω στους 100 οπαδούςΟ Ιδιακέθ δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Φλοριάν Τολεμές που σκόραρε τρία γκολ μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Ρουσιάς, Μυτίδης ή Τρισκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης

Πως προκρίθηκε:
Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 εντός της Ντιναμό Μινσκ, ενώ στον επαναληπτικό απέσπασε ισοπαλία 1-1.

ΒΙΤ. ΚΟΣΤΑΝΤΑ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Στο «Χάτζι Ακάντεμι», φυσική έδρα της Βιτορούλ Κοστάντα, η αναμέτρηση. Η Βιτορούλ ήταν ανταγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, επικράτησε στη Ρουμανία και η ρεβάνς οδηγήθηκε στην παράταση όπου όμως κατέρρευσε ολοκληρωτικά. Στο πρωτάθλημα, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Πόλι Τιμισοάρα, μένοντας «άσφαιρη» για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος!Προβληματική η εικόνα των «νερατζούρι» που δείχνουν αδυναμία στο να ανταπεξέλθουν στις διπλές υποχρεώσεις και ο θρύλος του ρουμάνικου ποδοσφαίρου Γκεόργκε Χάτζι που βρίσκεται στο τιμόνι της αναζητεί λύσεις. Νοκ άουτ ο κεντρικός μέσος Κάσαπ.

Πως προκρίθηκε:
Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΑΠΟΕΛ, με εντός έδρας νίκη (1-0) και εκτός έδρας ήττα 4-0 στην παράταση.

Η Σάλτσμπουργκ γνώρισε τον καθιερωμένο αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με θύτη το φετινό καλοκαίρι την Ριέκα και πλέον θέλει πάση θυσία το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα. Πέρασε αλώβητη από την έδρα της Αλτάχ (0-1) στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, με την τρίτη νίκη στο αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών να την διατηρεί στη δεύτερη θέση.Αρκετά προβλήματα, με νοκ άουτ τον βασικό αριστερό μπακ Στανγκλ και τον δεξιό μπακ Σλάγκερ και μακροχρόνια τους μεσοεπιθετικούς Ατάνγκα, Σλάγκερ, τον επιτελικό Τετέ και τον εξτρέμ Ατάνγκα.

Πως προκρίθηκε:
Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ριέκα με δύο ισοπαλίες (1-1 εντός έδρας και 0-0 στη ρεβάνς).

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΧΑΪΝΤΟΥΚ
Στο «Γκούντισον Παρκ», φυσική έδρα της Εβερτον, η αναμέτρηση. Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα των «ζαχαρωτών» στο πρωτάθλημα, όπου επικράτησαν 1-0 της Στόουκ ξεκινώντας ιδανικά τις εγχώριες υποχρεώσεις. Δεν έπεισε κόντρα στην Ρουζομπέροκ στον προηγούμενο προκριματικό (νίκησε 1-0 και στα δύο παιχνίδια) άλλοθι βεβαίως ότι ήταν ανέτοιμη.Μεταγραφικά, έχασε τον σταρ επιθετικό Λουκάκου ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει ο πολύτιμος επιτελικός Μπάρκλι (ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού), όμως ενισχύθηκε με τους Πίκφορτ (γκολκίπερ), Κιν (αμυντικός), Κλάασεν (χαφ), Σάντρο και Ρούνεϊ (επιθετικοί). Μακροχρόνια τραυματίες οι Κόλεμαν (μπακ), Φούνες Μόρι (στόπερ), ΜακΚάρθι (μέσος) και Μπολασί (εξτρέμ).

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Ρουζομπέροκ, επικρατώντας 1-0 και στα δύο παιχνίδια.

Η Χάιντουκ τα κατάφερε απέναντι στην Μπρόντμπι, έμεινε όρθια στη Δανία αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία και… καθάρισε τη μπουγάδα στη ρεβάνς όπου ήταν καταφανώς ανώτερη. Και τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ όμως δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους.Εχει δώσει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στο πιο πρόσφατο επιβλήθηκε 1-0 της Σλάβεν Μπέλουπο με το τρίτο «τρίποντο» να έρχεται αρκετά αγχωτικά. Ο Ισπανός τεχνικός Χουάν Αντόνιο Καρίγιο κάνει τα πλάνα του χωρίς τον βασικό εξτρέμ Τούντορ.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Μπρόντμπι, με «λευκή» ισοπαλία στη Δανία και νίκη 2-0 στη ρεβάνς.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ-ΣΟΥΝΤΟΥΒΑ
Στη «Λουντογκόρετς Αρίνα», φυσική έδρα των γηπεδούχων, η αναμέτρηση. Η Λουντογκόρετς δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ήττα 2-0 στο Ισραήλ από την Χαποέλ Μπερ Σεβά άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή στο Ράζγκραντ σκοράροντας τρία αναπάντητα τέρματα όμως δέχθηκε γκολ-μαχαιριά. Στο πρωτάθλημα, επικράτησε άνετα της Βερέγια (3-1) για την τρίτη νίκη στο αήττητο τεσσάρων αγώνων.Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας ο Πολωνός αμυντικός χαφ Γκοράλσκι. Ο τεχνικός Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ (που βρίσκεται υπό πίεση), κάνει τα πλάνα του χωρίς τον διεθνή γκολκίπερ Στογιάνοφ.

Πως προκρίθηκε:
Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Χάποελ Μπερ Σεβά, με εκτός έδρας ήττα (2-0) και εντός έδρας νίκη (3-1).

«Τρελαίνει» κόσμο η Σούντουβα, που αφού στους δύο πρώτους προκριματικούς του Γιουρόπα απέκλεισε διαδοχικά Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ και Λιεπάγια, στον γ’ γύρο έκανε… πλάκα στη Σιόν! Σπουδαία αν μη τι άλλο επιτυχία σε βάρος μίας ομάδας με 30 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό (!) και η όρεξη των Λιθουανών έχει ανοίξει για τα καλά.Αναβλήθηκε το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Σπίρις Κάουνας, λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση, όπου τερμάτισε και πέρυσι. Πλήρης αποστολή για τον τεχνικό Βλαντιμίρ Τσεμπούριν.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Σιόν, με εντός έδρας νίκη (3-0) και εκτός έδρας ισοπαλία (1-1).

ΟΣΙΓΙΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ
Στο «Γκράτσκι», φυσική έδρα της Οσιγιεκ, η αναμέτρηση. Οι Κροάτες πέτυχαν ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη στον τρίτο προκριματικό, πετώντας εκτός διοργάνωσης και μάλιστα με δύο νίκες την Αϊντχόφεν! Στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε με τρεις ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) για να ακολουθήσουν οι νίκες επί της Ριέκα (1-0) και της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (2-3, σκοράροντας δις στο τελευταίο δεκάλεπτο).Ο τεχνικός Ζόραν Ζέκιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, στο στόχαστρο της Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται ο αρχηγός Μπάρισιτς (αριστερός μπακ). Ξεχωρίζει επίσης ο διεθνής Σκοπιανός φορ Εγιούπι.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Αϊντχόφεν, επικρατώντας 1-0 και στα δύο παιχνίδια.

Η Αούστρια Βιέννης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού μένοντας σε «λευκή» ισοπαλία στη Βιέννη, στον επαναληπτικό της Κύπρου χρειάστηκε ένα πέναλτι-εφεύρεση για να προηγηθεί και εν τέλει να προκριθεί. Στο πρωτάθλημα πανηγύρισε την πρώτη νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές, επικρατώντας εντός έδρας της Λίντσερ (2-0).Τελευταίο απόκτημα ο Κορεάτης μέσος Τζινχιούν Λι (από Ποχάνγκ). Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο βασικός χαφ Γκρούνβαλντ, επίσης νοκ άουτ οι Αλμερ (διεθνής γκολκίπερ) και Βενούτο (εξτρέμ), εκτός πλάνων ο περσινός πρώτος σκόρερ Καγιόντε που είναι υπό παραχώρηση.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την ΑΕ Λεμεσού, με εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία και νίκη 2-1 στην Κύπρο.

ΑΛΤΑΧ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Στο ουδέτερο «Τίβολι», στην πόλη Ινσμπρουκ, η αναμέτρηση. Η Αλτάχ δεν… μάσησε απέναντι στη θεωρητικά ανώτερη Γάνδη, έμεινε όρθια στο Βέλγιο και την «σκούπισε» με άνεση στη ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει και τόσο δυνατά, η εντός έδρας ήττα του Σαββάτου από την Σάλτσμπουργκ (0-1) ήταν η τρίτη συνεχόμενη μετά το θριαμβευτικό 3-0 επί της Αούστρια Βιέννης στην πρεμιέρα.Ο τεχνικός των «άλταχερς» Κλάους Σμιντ, που αναζητεί έναν επιπλέον επιθετικό, δεν υπολογίζει τους Λούκσε (γκολκίπερ), Νέτσερ (στόπερ), Πίζινγκερ (μεσοαμυντικός), Πρόκοπιτς (εξτρέμ) και Μαχόπ (επιθετικός, πρώην Ηρακλή).

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε τη Γάνδη, με εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) και εντός έδρας νίκη (3-1).

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας τον Πανιώνιο, νικώντας τόσο στο Ισραήλ όσο και στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης με 1-0. Δεν ήταν καταφανώς ανώτερη, απλώς πιο ουσιαστική και τυχερή, ρόλο έπαιξαν βεβαίως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις της. Και στους δύο προηγούμενους προκριματικούς γύρους μέτρησε μόνο νίκες απέναντι σε Τίρανα και ΚΡ Ρέικιαβικ.Στις 19 Αυγούστου αρχίζει το εγχώριο πρωτάθλημα, έχει δώσει και κάποια ματς στο Λιγκ Καπ. Χωρίς προβλήματα για τον Ολλανδό τεχνικό Ζόρντι Κρόιφ, δεδομένου πως έχει αποθεραπευτεί πλήρως και ο βασικός μέσος Ντίχα.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε τον Πανιώνιο, επικρατώντας 1-0 και στα δύο παιχνίδια.

ΜΙΛΑΝ-ΣΚΕΝΤΙΓΙΑ
Στο «Σαν Σίρο», φυσική έδρα της Μίλαν, η αναμέτρηση. Η Μίλαν δεν είχε βεβαίως το παραμικρό πρόβλημα για να αποκλείσει την Ουν. Κραϊόβα στον γ’ προκριματικό, πέρασε με 1-0 από την Ρουμανία και την αποτελείωσε με άνετο 2-0 στο Μιλάνο. Για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι ο Βιντσέντζο Μοντέλα, έχοντας πολλά νέα πρόσωπα και ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει συνοχή.Οι «ροσονέρι» την προσεχή Δευτέρα (21 Αυγούστου) θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Κροτόνε στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο. Για διάφορους λόγους δεν υπολογίζονται οι στόπερ Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Παλέτα, οι μπακ Αμπάτε, Αντονέλι, οι χαφ Μπίγλια, Σόσα και ο φορ Μπάκα.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Ουν. Κραϊόβα με δύο νίκες (1-0 στη Ρουμανία, 2-0 στην Ιταλία).

Η Σκεντίγια δεν πτοήθηκε με την ήττα στη Λιθουανία από την Τρακάι (2-1), κυριάρχησε απόλυτα στην εντός έδρας ρεβάνς με το 3-0 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα. Οι Σκοπιανοί δεν τρέφουν βεβαίως ελπίδες για… θαύμα απέναντι στη Μίλαν, σε κάθε περίπτωση η πορεία τους είναι ήδη επιτυχημένη καθώς απέκλεισαν και τις Ντάτσια Κισινάου και Ελσίνκι.Ξεκίνησε νικηφόρα τις εγχώριες υποχρεώσεις της, υποτάσσοντας την πρωταθλήτρια Βαρντάρ (2-0). Ο τεχνικός Κάτιπ Οσμάνι υπολογίζει εκ νέου τους βασικούς Τσούτσουλι (στόπερ) και Ζούνιορ (φορ) που εξέτισαν, παραμένει εκτός ο βασικός χαφ Βούιτσιτς.

Πως προκρίθηκε:
Απέκλεισε την Τρακάι, με εκτός έδρας ήττα (2-1) και εντός έδρας νίκη (3-0).