logo as
   [136] ΟΥΝΙΚΛΙΝΙΚ - ΜΠΡΑΚΝΕΛ ΤΑΟΥΝ Final 1-1  [135] ΛΕΜΙΝΓΚΤΟΝ - ΡΕΝΤΙΧ ΓΙΟΥΝ. Final 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

«Δοκιμασία» για Σταντάρ Λιέγης
 23/1/2018

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΚΟΡΤΡΑΙΚ 14χλμ
Λίγα πράγματα από την Μουσκρόν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, όπου δεν έπεισε στο Σαρλερουά και μοιραία δεν απέφυγε την ήττα από τους καλύτερους γηπεδούχους. Ξεμένει από κίνητρο η ομάδα του Ρέντνιτς, που ζητά… απεγνωσμένα αμυντική ενίσχυση από την διοίκηση ώστε να μην… μπλέξει σε περιπέτειες. «Ζήτησα αμυντικούς, αλλά ακόμα περιμένω» τόνισε απογοητευμένος ο Ρουμάνος τεχνικός. Εξέτις εο στόπερ Μεντίνα, δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός μέσος Αμαλά.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 2-0

19’ αυτ. Χαουγκεβαρτ, 51’ Φολ

Παρουσιάστηκε… κρύα από την χειμερινή διακοπή και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 20’ στην Οστάνδη και στην συνέχεια, παρότι ήταν καλύτερη δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την μείωση του σκορ. Η πρώτη ήττα μετά από τρεις κολλητές νίκες δεν αναιρεί την βελτίωση που έχει επιδείξει μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, καθώς ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις ενώ συνεχίζει και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΟΣΤΑΝΔΗ – ΚΟΡΤΡΑΙΚ 2-1

8’ Τομάσεβιτς, 20’ Λομπάρ – 33’ Σεβαλιέ

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ - ΜΑΛΙΝ 82χλμ
Νέο έτος, ίδια προβλήματα για τη Σιντ Τρουίντεν που συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του 2017 και στην επανέναρξη του πρωταθλήματος κόντρα στην Μπέβερεν. Η ευχάριστη έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών απογοητεύει, έχοντας συμπληρώσει ήδη δέκα αγωνιστικές χωρίς νίκη και μετά από αρκετό καιρό υποχώρησε εκτός της πρώτης εξάδας. Εξέτισαν οι βασικοί Χαρίσης (μέσος) και Κοτιτς (στόπερ), πάγια εκτός ο φορ Γκεγιέ.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ 3-1

12’ αυτ. Γούτας, 15’ Μπόλιεβιτς, 59’ Τελίν – 16’ Βετοκέλε

Με το… αριστερό ξεκίνησε την σεζόν η… πρωταθλήτρια των μεταγραφών Μαλίν, που στα τελευταία λεπτά βρέθηκε να αγωνίζεται με έξι νεοφερμένουτς και το πλήρωσε δεχόμενη δύο γκολ στο φινάλε. Με τέσσερις σερί ήττες παραμένει καθηλωμένη στην ουρά και η γρήγορη προσαρμογή των πολλών χειμερινών προσθηκών θα καθορίσει την πορεία της. Εξέτισαν οι βασικοί Μπαντέ (επιθετικός) και ντε Βίτε (στόπερ).

Τελευταίος αγώνας:
ΜΑΛΙΝ – Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ 0-2

81’ ντε Φάουβ, 86’Χαρμπαουί

Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ - ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. 177χλμ
Επιτέλους χαμόγελα για την Ζ. Βάρεγκεμ, που χτυπώντας ιδανικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς από το Μαλίν στο πρώτο τρίποντο από τις 28 Οκτωβρίου (εννέα αγωνιστικές). Οι δύο νεοφερμένοι βρήκαν με το… καλημέρα θέση στο αρχικό σχήμα και η πίστη για πιο ανταγωνιστική συνέχεια, είναι διάχυτη στις τάξεις της. Εξέτισε ο συνήθως βασικός φορ Ολαγίνκα, στον «αέρα» η μεταγραφή του εξτρέμ Μπογκοντά από την Θέλτα.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΑΛΙΝ – Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ 0-2

81’ ντε Φάουβ, 86’Χαρμπαουί

Ο επιμένων νικά! Η Σταντάρ Λιέγης έβγαλε… ψυχή και παρότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ούπεν με γκολ στις καθυστερήσεις. Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ξεκίνησε ιδανικά έτσι για την ομάδα του Σα Πίντο που «πάτησε» εξάδα ενώ σε λίγες ημέρες (31/1) υποδέχεται την Μπριζ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Εξέτισε ο βασικός μέσος Αγκμπό.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΑΝΤΑΡ – ΟΥΠΕΝ 3-2

15΄, 45΄+1’ Ορλάντο Σα, 90’+ 2’ Ποκονιόλι – 13’ Λεγιέ, 40’ Κονέ





Βαθμολογία 2023-24