logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Δοκιμασία» για Γιουνάιτεντ
 21/2/2018

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Η Σεβίλλη ηττήθηκε μόλις μία φορά στα ματς του ομίλου, αλλά τερμάτισε πίσω από τη Λίβερπουλ και η κλήρωση τη φέρνει αντιμέτωπη με «θηρίο». Στον όμιλο καθόταν στον πάγκο ο Εντοάρντο Μπερίτσο, από τις τελευταίες μέρες του 2017 κι έπειτα τον έχει διαδεχθεί ο Βιντσέντζο Μοντέλα. Προέρχεται από το εκτός έδρας 2-1 στην έδρα της Λας Πάλμας, ευνοήθηκε από τη διαιτησία, αλλά βρίσκεται εκτός τετράδας στην Α' Ισπανίας. Έχει 3-1-1 εντός με αγγλικές ομάδες, ουδέποτε πέρασε τους «16» (0/3).Μέσα οι Μπανέγα (μ. 19/2, 8/1), Μούριελ (ε. 19/5, 4/0), Νολίτο (ε. 17/2, 6/0), εκτός οι Κορσιά (α. 12/0, 3/0), Κιάερ (α. 14/1, 4/1), αμφίβολος ο Κορέα (μ. 14/0, 6/1).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 2η στον 5ο όμιλο, με αντιπάλους τις Λίβερπουλ, Σπαρτάκ Μόσχας, Μάριμπορ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται σταθερά στην τετράδα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σίτι, ενώ συνεχίζει στο Κύπελλο, για το οποίο νίκησε 2-0 στο Χάντερσφιλντ με αρκετές αλλαγές. Στην Ισπανία έχει αρνητικό απολογισμό (3-10-10), αν κι έχασε μόλις μία φορά στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις της.Αμφίβολοι δίνονται οι Ράσφορντ (ε. 25/4, 6/3), Ερέρα (μ. 19/0, 5/0), εκτός δράσης ο Φελαϊνί (μ. 12/3, 2/1).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 1η στον 1ο όμιλο, με αντιπάλους τις Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπενφίκα.

Πιθανές συνθέσεις:
Σεβίλλη:
ίκο - Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο - Ενζονζί, Μπανέγα - Σαράμπια, Βάσκες, Κορέα - Μουριέλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα - Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπάιλυ, Γιάνγκ - Mάτιτς, Πογκμπά, Μάτα - Λίνγκαρντ, Λουκάκου, Σάντσες

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΡΟΜΑ
Στο Χάρκοβο τα εντός έδρας ματς της Σαχτάρ, για πολιτικούς λόγους (314 χλμ. από το Ντόνετσκ). Η Σαχτάρ νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι κατά την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και πήρε την πρόκριση, αν και θα τα κατάφερνε ούτως ή άλλως από τη στιγμή που η Νάπολι έχασε από τη Φέγενορντ. Στη μοναδική περίπτωση που πέρασε τους «16», το 2011, νίκησε δύο φορές τη Ρόμα! Στο ουκρανικό πρωτάθλημα, το οποίο άρχισε την Παρασκευή έπειτα από διακοπή 70 ημερών, συνέτριψε (5-0) την Τσερνομόρετς. Στο 4-0-6 εντός απέναντι σε ιταλικές ομάδες.Τιμωρημένος είναι εδώ και μήνες ο αρχηγός Σέρνα (α. 8/0, 1/0), λογικά θα παίξει ο Μπερνάρντ (μ. 17/5, 6/3).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 2η στον 6ο όμιλο, με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι και Φέγενορντ.

Η Ρόμα έκανε τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και άφησε δικαίως πίσω της τις Τσέλσι και Ατλέτικο. Η κλήρωση την αποζημίωσε για την πορεία της, αλλά ο τεχνικός Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο εξήρε τη δυναμική του αντιπάλου. Στο πρωτάθλημα έμεινε για έξι σερί ματς δίχως νίκη στην «καρδιά» του χειμώνα, αλλά πλέον προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες (2-0 στο Ούντινε το Σάββατο). Στην Ουκρανία έχει μία νίκη και τρεις ήττες σε τέσσερις επισκέψεις.Αμφίβολος δίνεται ο εφεδρικός Γκοναλόν (μ. 7/0, 3/0), θετικό το ότι δεν έχουν προκύψει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Τερμάτισε 1η στον 3ο όμιλο, με αντιπάλους τις Τσέλσι, Ατλέτικο και Καραμπάγκ.

Πιθανές συνθέσεις:
Σαχτάρ:
Πιάτοφ - Μπούτκο, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι - Φρεντ, Στεπανένκο - Μάρλο, Τάισον, Κοβαλένκο - Φερέιρα
Ρόμα: Άλισον - Μπρούνο Πέρες, Φάτσιο, Μανωλάς, Κολάροφ - Ντε Ρόσι, Στρούτμαν - Ουντέρ, Ναϊνγκολάν, Περότι – Τζέκο