logo as
   [161] ΙΤΟΥΑΝΟ - ΟΠΕΡΑΡΙΟ 0-1  [162] ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ - ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Στενεύουν τα περιθώρια
 12/8/2018

ΧΑΚΕΝ-ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ
Η Χάκεν μετρούσε μόλις έναν πόντο σε τρία παιχνίδια και η αποστολή στο Έρεμπρο απέκτησε αίφνης σημασία για τους κιτρινόμαυρους προκειμένου να μην τους πάρει η κάτω βόλτα και κινδυνεύουν στη συνέχεια. Με καλή εμφάνιση και τακτική συγκέντρωση η ομάδα από το Γκέτεμποργκ πήρε το διπλό ψυχολογίας, επιβεβαίωσε τη δυναμική και την ποιότητα που χαρακτηρίζει το ρόστερ της και τώρα θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην απαιτητική αναμέτρηση με την Τζουργκάρντεν. Πλήρης η αποστολή υπό τον Αντρέας Αλμ.

Η Τζουργκάρντεν επιχειρούσε αντεπίθεση τίτλου με έξι νίκες και μία ισοπαλία στο ενεργητικό της, αλλά η αναμέτρηση με την Σούντσβαλ εξελίχθηκε σε παγίδα για την ομάδα από το προάστιο της Στοκχόλμης. Οι κυανοκίτρινοι πληρώνουν την κόπωση από τις παράλληλες υποχρεώσεις που είχε στο Γιουρόπα Λιγκ και την έλλειψη ποιοτικού πάγκου. Ο προπονητής Οζκάν Μελκεμιτσέλ ζητά μεγαλύτερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Δεν υπολογίζεται ο αμυντικός μέσος Σάμποβιτς που είναι ανέτοιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Τζουργκάρντεν είναι ποιοτικά ανώτερη, αλλά η Χάκεν στην έδρα της βγάζει ποιότητα. Καλύτερη επιλογή το Γκολ-γκολ !

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ-ΚΑΛΜΑΡ
Σε εκπληκτική κατάσταση η Έστερσουντ μετρά επτά νίκες και μία ισοπαλία στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια και συνεχίζει ακάθεκτη να μαζεύει την διαφορά από τις πρώτες θέσεις και πλέον να ελπίζει ουσιαστικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο προπονητής Ίαν Μπέρτσναλ πιστώνεται την αγωνιστική αναγέννηση των «ροσονέρι», οι οποίοι «πετάνε» από τη στιγμή που αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Γκρέιαμ Πότερ. Ο Άγγλος κόουτς δεν υπολογίζει στον γκολκίπερ Μιλς, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Η Κάλμαρ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στην ομάδα που ήταν η τελευταία που είχε κερδίσει ξανά πριν από έναν μήνα. Να ήταν η Γκέτεμποργκ ο μόνιμος αντίπαλος των ερυθρόλευκων, θα αποτελούσε ιδανικό σενάριο για τους παίκτες του Νάνε Μπέργκστραντ, οι οποίοι καλούνται να δείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν και κόντρα σε ανώτερες ποιοτικά ομάδες. Ο πολύπειρος κόουτς δεν υπολογίζει στον κεντρικό αμυντικό Ράμχορν και στον δεξιό μπακ Νουρί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Όπου τη βρίσκουμε την παίζουμε την Έστερσουντ και μας πληρώνει. Ακόμα δεν την έχουν πάρει χαμπάρι στον βαθμό που θα έπρεπε οι μπουκ και κρατάνε τις αποδόσεις της συγκριτικά ψηλά. Βουρ στον άσο !

ΑΪΚ-ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ
Η ΑΪΚ από τη στιγμή που ανέβηκε στο ρετιρέ της κατάταξης δεν προτίθεται να βγάλει το πόδι από το γκάζι και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνήθως με καλές εμφανίσεις και ευρύ σκορ, άλλοτε οριακά και στις λεπτομέρειες όπως συνέβη κόντρα στην αξιόμαχη Κάλμαρ. Ο προπονητής Ρίκαρντ Νόρλινγκ σχολίασε πως αυτά είναι τα ματς που θα δώσουν στο τέλος τον τίτλο και ζητά από τους κιτρινόμαυρους ανάλογη προσπάθεια και συγκέντρωση.

Τρεις συνεχόμενες ήττες και ένας πόντος σε τέσσερα παιχνίδια ο πενιχρός απολογισμός της Έλφσμποργκ που πληρώνει το πολύ βαρύ πρόγραμμα που καλείται να φέρει σε πέρας. Και πάλι μπροστά της θα βρει την καλύτερη ομάδα στη χώρα, με συνέπεια να δυσκολεύει η προσπάθεια για αγωνιστική ανάκαμψη στην παρούσα χρονική συγκυρία. Οι κιτρινόμαυροι έχουν φθάσει στο σημείο να κινδυνεύουν. Ο προπονητής Τζίμι Τέλιν υπολογίζει σε πλήρη αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΑΪΚ έχει τον τρόπο να κερδίζει ακόμα και όταν δεν παίζει καλή μπάλα. Θα το κάνει και κόντρα στην «ευάλωτη» αμυντικά Έλφσμποργκ !





Βαθμολογία 2024