logo as
   [168] ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΠΟΥΜΑΣ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι στο Νόρκεπινγκ
 13/8/2018

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ-ΧΑΜΑΡΜΠΙ
Τη φυσιολογική ήττα από τη Μάλμε διαδέχθηκε η εκτός προγράμματος γκέλα κόντρα στη Σούντσβαλ και πλέον η Νόρκεπινγκ παρακολουθεί το τρένο του τίτλου να απομακρύνεται. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης για τους μπλε που είναι αναγκασμένοι να τα δώσουν όλα και να πάρουν το τρίποντο ουσίας και γοήτρου κόντρα στην άμεση ανταγωνίστρια Χάμαρμπι. Οι προπονητής Γιένς Γκούσταφσον δεν υπολογίζει στον αμυντικό μέσο Μπλόμκβιστ.

Ξεπέρασε σχετικά γρήγορα την μίνι κοιλιά που έκανε η Χάμαρμπι και πλέον τρέχει εκ νέου σερί τριών νικών που της επιτρέπει να συγκατοικεί στην κορυφή της κατάταξης με την ΑΪΚ. Η ομάδα από τη Στοκχόλμη μπορεί να μην διαθέτει το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ, όμως όσο αντέχει θα το παλέψει ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα γκελάρει και ο ανταγωνιστής. Ο προπονητής των πράσινων Στέφαν Μπίλμπορν υπολογίζει σε όλους τους βασικούς παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Σπουδαίο ματς ανάμεσα σε αντιπάλους ίδιου βεληνεκούς. Ελάχιστον προβάδισμα στην έδρα !

ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ-ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ
Τρεις συνεχόμενες ήττες, ένας μόνο πόντος σε έξι παιχνίδια και φυσικό επακόλουθο η πτώση της Τρέλεμποργκ στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι κυανόλευκοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί στην πολύ δύσκολη αποστολή στη Στοκχόλμη, αλλά και πάλι έμειναν το μηδέν και έτσι δεν υπάρχει διάθεση για θετικά σχόλια. Αυτό που έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα του Πάτρικ Βίνκβιστ είναι η νίκη κόντρα στην ποιοτική, αλλά βαθμολογικά άνετη Σούντσβαλ. Ο κόουτς υπολογίζει σε όλα τα βασικά στελέχη.

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η Σούντσβαλ που στάθηκε όρθια και κόντρα στη διεκδικήτρια του τίτλου Νόρκεπινγκ και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα κατάφερε και πήρε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Στο πάνω μισό της κατάταξης καμαρώνουν οι κυανοκίτρινοι που δίχως άγχος κάνουν ζημιές σε αντιπάλους που καίγονται για το θετικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής Τζόελ Σέντεργκρεν δεν υπολογίζει στον Ισπανό στόπερ Μορένο που εκτίει ποινή και στον έτερο κεντρικό αμυντικό Μίρεσταμ που είναι ανέτοιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Σούντσβαλ είναι καλύτερη ομάδα και πορεύεται βαθμολογικά άνετη. Η Τρέλεμποργκ καίγεται για τη νίκη. Θα τα δώσουν όλα οι γηπεδούχοι. Αξίζει η στήριξη στον άσο και δευτερευόντως στην ισοπαλία !

ΓΙΟΝΚΕΠΙΝΓΚ-ΒΑΡΝΑΜΟ
Η Γιόνκεπινγκ είναι η ομάδα με το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ στην δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας και όμως βρίσκεται πια οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Οι πράσινοι μετρούν δύο σερί ήττες, έχουν κερδίσει ένα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια και με τέτοια συγκομιδή θα κινδυνεύσουν στο φινάλε. Ο προπονητής Στέφαν Γιόργκενσεν αδυνατεί να βρει λύσεις για τα αγωνιστικά χάλια της ομάδας του. Ο κεντρικός αμυντικός Λίγιενμπακ είναι ανέτοιμος, ενώ ο αριστερός χαφ Γκουάργκις εκτίει ποινή.

Η Βάρναμο προερχόταν από σπάνια νίκη στην έδρα της Μπράγκε και είχε την ευκαιρία να ντουμπλάρει για πρώτη φορά φέτος επιτυχίες. Και όμως ούτε σε αυτήν την περίπτωση οι κυανόλευκοι άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και γεμάτοι άγχος αρκέστηκαν στην ισοπαλία με την Λαντσκρόνα. Στην τελευταία θέση της κατάταξης χρειάζονται πολλή δουλειά για να βγουν από την ζώνη απευθείας υποβιβασμού. Ο προπονητής Ρόαρ Χάνσεν δεν υπολογίζει στον αμυντικό μέσο Γιόνσον που εκτίει ποινή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Υπολειτουργούν οι δύο ομάδες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας για να πιαστούν. Θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Καλύτερη επιλογή το Γκολ-γκολ !





Βαθμολογία 2024