logo as
   [959] ΠΑΛΕΣΤΙΝΟ - ΛΟΣ ΜΙΓΙΟΝΑΡΙΟΣ Half 2-1  [960] ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΡΕΝΤΙ - ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΙ ΣΕΖΑΡ ΒΑΓΙΕΧΟ Half 1-0  [961] ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ Half 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Πρεμιέρα στα «αστέρια»
 18/9/2018

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να κατακτήσει τα πάντα. Πέρσι λίγο έλειψε να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα στην Ισπανία αλλά η αποτυχία στο Champions League δεν ξεχνιέται από τους φίλους της ομάδας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει περιθώριο λαθών και η Μπαρτσελόνα πρέπει να παίξει για όλα τα τρόπαια! Ενισχυμένη μεταγραφικά με τις προσθήκες των Βιδάλ, Μάλκομ, Λενγκλέ, Άρθουρ που υπερκαλύπτουν την απώλεια του Ινιέστα! Στο πρωτάθλημα, πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά νίκησε με ανατροπή την Σοσιεδάδ και έκανε το τέσσερα στα τέσσερα για να μείνει από νωρίς μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Εκτός αγώνα στην πρεμιέρα του Champions League λόγω τραυματισμών είναι οι Μάλκομ, Ντένις Σουάρεθ και Σαμπέρ. Μοναδικό πρόβλημα φέτος μοιάζει το κέντρο της άμυνας όπου ο Πικέ, δύσκολα βγάζει πλέον ποιοτικό ενενηντάλεπτο!

Η PSV έχει νέο προπονητή την φετινή σεζόν καθώς στον πάγκο της βρίσκεται ο Μαρκ Φαν Μπόμελ που πέτυχε ήδη τον πρώτο στόχο του. Η Άιντχοφεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League και ο νέος κόουτς θα κάνει πρεμιέρα απέναντι σε μια πρώην ομάδα του, την Μπαρσελόνα. Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου κόουτς είναι ότι προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα που κρατάει περισσότερο την μπάλα φέτος, που έχει περισσότερη υπομονή χωρίς να χάνει τον επιθετικό χαρακτήρα των Ολλανδών!Έχει αρχίσει την σεζόν στην Ολλανδία με πέντε νίκες σε πέντε ματς ενώ στο τελευταίο ματς διέλυσε 7-0 εκτός έδρας την Ντεν Χάαγκ. Η ομάδα αρχίζει να δουλεύει καλά όμως πάει σε μια χώρα όπου δεν έχει νικήσει ποτέ σε δεκατέσσερις αγώνες (0/5/9). Μοναδική απουσία για τον αγώνα ο τραυματίας μέσος Τόμας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1& G/G

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΑΠΟΛΙ
Ο Ερυθρός Αστέρας επρόκειτο να υποδεχθεί τη Νάπολι κεκλεισμένων των θυρών στο Βελιγράδι, αλλά δικαιώθηκε στην έφεση. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς εντυπωσιάζει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πέρασε τέσσερις γύρους στα προκριματικά και θα δώσει το «παρών» στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του κι ενώ το 1991 κατέκτησε το τρόπαιο! Εξαιρετική άμυνα και αποτελεσματική επίθεση για τους Σέρβους, στο πρωτάθλημα έχουν κάνει την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων 26 ετών (7-0-0) και είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Στο τελευταίο ματς συνέτριψαν 6-0 τη Ράντνικ. Η παράδοση απέναντι σε ιταλικές ομάδες δεν είναι η καλύτερη (2-7-14).Στο τελευταίο ματς ξεκουράστηκε ο βασικότατος επιθετικός Μπεν, ενώ σε σύγκριση με τα προκριματικά δεν είναι διαθέσιμος ο φορ Ράντονιτς, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη Μαρσέιγ. Έκανε το ντεμπούτο του ο μέσος Μάρκο Μάριν και είναι υποψήφιος για το αρχικό σχήμα.

Η Νάπολι ξεπέρασε τους 90 βαθμούς στο περσινό πρωτάθλημα Ιταλίας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τον τίτλο, τερμάτισε πίσω από τη Γιουβέντους. Βέβαια, η εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Η τριετία με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο αποτελεί παρελθόν, τη θέση του πήρε ο σπουδαίος Κάρλο Αντσελότι (πέντε τρόπαια ως παίκτης και προπονητής), ο οποίος πάντως αλλάζει πολλά πράγματα στη λειτουργία της ομάδας και λογικά θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει αυτό που μπορεί. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος νίκησε δικαίως τη Φιορεντίνα (1-0) εντός, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις.Ο επιθετικός Γιουνές τέθηκε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ εκτός δράσης λόγω τραυματισμού έχουν τεθεί ο στόπερ Κίρικες και ο πορτιέρε Μερέτ. Λογικά εκτός και ο ακραίος μπακ Γκουλάμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2

ΜΟΝΑΚΟ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Για ακόμη μια χρονιά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχασε βασικά γρανάζια της μηχανής του αλλά παρέμεινε στον πάγκο! Αποχώρησαν οι Λεμάρ, Φαμπίνιο, Γκετζάλ, Μεϊτέ, Μουτίνιο. Αποκτήθηκαν παίκτες που μπορεί να εξελιχθούν σε λαχεία αλλά και οι Σαντλί, Γκολόβιν και Χένριχς! Ο Πορτογάλος προπονητής μαθαίνει τους παίκτες του για την ώρα και αυτοί τον νέο προπονητή τους. Η συνεννόηση και η καλή λειτουργία δεν θα έρθει γρήγορα! Στο πρωτάθλημα μετράει τέσσερα ματς χωρίς νίκη μετά το 1-1 στην έδρα της Τουλούζ σε ένα ματς που και πάλι χρειάστηκε αρκετή ώρα για να βρει σωστό τρόπο λειτουργίας. Αρκετοί νέοι παίκτες και αρκετά προβλήματα. Μεγάλο ερωτηματικό η επίθεση με τραυματία τον Γιόβετιτς και ερωτηματικό τον Φαλκάο που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Τραυματίες ακόμη ο βασικός τερματοφύλακας Σούμπασιτς, ο μέσο-επιθετικός Λόπες αλλά και ο μέσος Γκολόβιν!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Αντούαν Γκριζμάν είναι ακόμη εδώ. Η κάτοχος του Europa League απέτυχε πέρσι στο Champions League μια διοργάνωση όμως όπου έχει δύο χαμένους τελικούς, έναν ημιτελικό και έναν προημιτελικό την τελευταία πενταετία! Έκανε δύο σημαντικές προσθήκες τους Ρόντρι και Λεμάρ και αν και έχασε τον αρχηγό Γκάμπι και τον Φερνάντο Τόρες μοιάζει πιο δυνατή. Ομάδα του προπονητή με πάθος, ενέργεια, καλή άμυνα και ποιότητα στην επίθεση!Επέστρεψε στην Primera Division μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων με ισοπαλία απέναντι στην Εϊμπάρ σε ένα παιχνίδι όπου έχασε αμέτρητες ευκαιρίες για την νίκη! Λόγω ίωσης έχασε το ματς πρωταθλήματος ο Ερνάντεζ (2 ματς) και λογικά μένει εκτός και με την Μονακό! Στην λίστα των τραυματιών για το Πριγκηπάτο είναι οι Κάλινιτς, Βιτόλο (2 ματς/1 ασίστ) και Αρίας (1 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Με εξαίρεση την διαμάχη των οπαδών με την διοίκηση για το θέμα του νέου γηπέδου όλα βαίνουν καλώς. Αγωνιστικά η ομάδα του Ιβάν Λέκο εντυπωσιάζει και ο προπονητής δεν έχει σταματήσει να μοιράζει συγχαρητήρια για την εικόνα των παικτών. Είχε ανάγκη να γεμίσει το ρόστερ με περισσότερες λύσεις για να αντέξει σε δύο διοργανώσεις και το έκανε ενώ δεν έχασε και κάποιον σημαντικό παίκτη. Με πέναλτι στις καθυστερήσεις ανέτρεψε το σκορ απέναντι στην Λόκερεν και νίκησε με 2-1 στην επιστροφή της στις εγχώριες διοργανώσεις. Παρέμεινε αήττητη και στην κορυφή του πρωταθλήματος Βελγίου και στο γήπεδό της φέτος έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Μίτροβιτς και Κόουλς ξεκουράστηκαν στο πρωτάθλημα και επιστρέφουν στην ενδεκάδα για το ματς με την Ντόρτμουντ. Μοναδική σημαντική απώλεια ο τραυματίας επιθετικός Ντένις (5 ματς/2 γκολ).

Η Ντόρτμουντ φέτος αποφάσισε να αλλάξει αρκετά πράγματα! Πήρε νέο προπονητή, τον έμπειρο Λουσιέν Φάβρ και έφυγαν παίκτες που τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά σημαντικοί (...Παπασταθόπουλος, Σαχίν, Κάστρο, Βάιντενφελερ). Το ρόστερ ανανεώθηκε με σημαντικότερη προσθήκη τον κεντρικό μέσο Βιτσέλ. Δεν έχει βρει σταθερότητα στην απόδοση αλλά κάνει περισσότερες φάσεις, τρέχει περισσότερο όμως το πρόβλημά της μοιάζει να είναι στο κέντρο της άμυνας όπου το δίδυμο των Ντιαλό-Ακάντζι θέλει χρόνο για να δέσει!Αήττητη στην Μπουντεσλίγκα μετά από τρία παιχνίδια αλλά έρχεται από δύσκολη νίκη με 3-1 απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης! Στο ματς δεν έπαιξε ο Πούλισιτς (2 ματς) που είναι και το μεγάλο ερωτηματικό μέσο-επιθετικά για την Μπορούσια καθώς επέστρεψε τραυματίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός αγώνων για την Ντόρτμουντ είναι σίγουρα λόγω τραυματισμών οι Γκερέιρο (3 ματς) και Τοπράκ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1X

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ
Μετά από απουσία δύο ετών η Γαλατάσαραϊ επιστρέφει στο Champions League. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας είναι ένα δυναμικό σύνολο με όπλο του το δυναμικό παιχνίδι αμυντικά και την ποιότητα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Η εμπειρία του προπονητή Φατίχ Τερίμ δίνει ένα έξτρα όπλο στους Τούρκους για να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν την πρόκριση από έναν βατό όμιλο. Στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και είναι στην πρώτη θέση με την καλύτερη επίθεση! Έρχεται από το εντυπωσιακό 4-1 στο πρωτάθλημα απέναντι στην Κασίμπασα αποτέλεσμα το οποίο την βοήθησε να πιάσει κορυφή. Ψυχολογικά η ομάδα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο! Επιστρέφει στην αποστολή ο βασικός επιθετικός μέσος Μπελχαντά που ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Τερίμ είναι ο μικρό-τραυματισμός του βασικού αμυντικού Μαϊκόν ο οποίος πάντως θα είναι στην αποστολή

Επέστρεψε στην κορυφή του Ρωσικού πρωταθλήματος μετά από δεκατέσσερα χρόνια! Δεν ήταν καν ανάμεσα στις ομάδες που θεωρούνταν αουτσάιντερ για τον τίτλο όμως ο έμπειρος προπονητής Γιούρι Σέμιν έφτιαξε ένα σύνολο που τρέχει πολύ, αμύνεται καλά και έχει έμπειρους παίκτες που βοηθούν τους νεότερους. Έκανε δύο εξαιρετικές μεταγραφές για τα δεδομένα του συλλόγου με τον αμυντικό μέσο Κριχόβιακ και τον κεντρικό αμυντικό Χέβεντες να προσθέτουν εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ. Δεν έχει ξεκινήσει καλά φέτος. Έχει μόνο δύο νίκες σε επτά αγώνες και είναι ήδη αρκετά μακριά από την κορυφή. Έρχεται από ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ντινάμο Μόσχας παίζοντας με παίκτη λιγότερο αρκετή ώρα και με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Τιμωρημένος είναι ο βασικός φορ Σμόλοφ (7 ματς/2 γκολ/1 ασίστ). Τραυματίας ο ακραίος μπακ Ρίμπους (6 ματς/1 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΣΑΛΚΕ – ΠΟΡΤΟ
Η Σάλκε πέρσι δεν είχε Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Με μικρό και ποιοτικό ρόστερ τερμάτισε δεύτερη αλλά αρκετά πίσω από την πρωταθλήτρια Μπάγερν. Φέτος το πλεονέκτημα δεν υπάρχει. Πρέπει να χωρέσει και την Ευρώπη στο πρόγραμμα, μια αποστολή που θα πρέπει να φέρει σε πέρας πρώτη φορά ο νεαρός προπονητής Ντομένικο Τεντέσκο! Αποχώρησαν το καλοκαίρι ο αμυντικός Κέρερ (ΠΣΖ) και ο μέσος Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), απώλειες που στοιχίζουν. Με εξαίρεση τον μέσο Ρούντι, όσοι αποκτήθηκαν δεν είναι έτοιμοι για τόσο υψηλό επίπεδο!Ήδη υπάρχει προβληματισμός στους “βασιλικούς μπλέ” καθώς σε τρία ματς πρωταθλήματος μετρούν ισάριθμες ήττες. Η τελευταία ήττα από την Γκλάντμπαχ, εύκολα! Σημαντική απώλεια ο δημιουργικός μέσος Σταμπουλί λόγω τραυματισμού ενώ παραμένει ανέτοιμος και ο αριστερός μπακ Οτσίπκα. «Ψηλά το κεφάλι, είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες» είπε ο κόουτς Τεντέσκο

Η πρώτη αποστολή του Σέρζιο Κονσεϊσάο ήταν να επαναφέρει την Πόρτο στην κορυφή και τα κατάφερε! Η Πόρτο κατέκτησε τον τίτλο στην Πορτογαλία για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και τώρα θα προσπαθήσει να βελτιωθεί και στο Champions League όπου πέρσι αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Λίβερπουλ. «Είμαστε καλοί αλλά πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ακόμα» είπε ο απαιτητικός κόουτς Σέρζιο Κονσεϊσάο! Έχασε το καλοκαίρι τους βασικούς Μαρκάνο και Λαγιούν ενώ ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, με παίκτες που έχουν ποιότητα αλλά τους λείπει η εμπειρία. Δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος αλλά παιχνίδι Λιγκ Καπ και για τέταρτη σερί χρονιά παραχώρησε ισοπαλία στην πρεμιέρα της στην διοργάνωση με πειραματική ενδεκάδα. Η σημαντική απουσία είναι ο περσινός πρώτος σκόρερ Αμπουμπακάρ ο οποίος είναι τραυματίας. Εκτός και οι Ντιόγο Κόστα, Μπεμπά, Σοάρες και Αντρέ Περέιρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: X