logo as
   [109] ΡΙΝΤ - ΑΜΣΤΕΤΕΝ 1-0  [104] ΖΕΜΠΛΙΝ ΜΙΧΑΛΟΒΤΣΕ - ΝΤΟΥΚΛΑ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ Half 0-0  [108] ΛΑΦΝΙΤΖ - ΛΕΟΜΠΕΝ 0-1  [105] ΙΣΤΡΑ 1961 - ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ 2-0  [101] ΑΛ ΧΙΛΑΛ - AΛ ΦΑΤΕΧ 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Αποστολή στο Άμστερνταμ!
 19/9/2018

ΑΓΙΑΞ – ΑΕΚ
Ο Αγιαξ ενεπλάκη στη διαδικασία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι σε Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντινάμο Κιέβου. Με την τελευταία θα μπορούσε να βάλει... δέκα γκολ σε 180 αγωνιστικά λεπτά, χάθηκαν πολλές και καλές ευκαιρίες. Η ολλανδική ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος (4-1-0 ο απολογισμός), παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι του 2017 έφθασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το ρόστερ του να απαρτίζεται από παίκτες εξαιρετικού επιπέδου, τουλάχιστον στη δημιουργία. Οκτώ φορές έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα εντός, έχασε μόνο από τον Παναθηναϊκό (1996), στον οποίο τότε έπαιζε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Εκτός ο φορ Μπαντέ και ο στόπερ Φέλτμαν που δεν έχουν αγωνιστεί φέτος, αμφίβολος δίνεται ο φορ Ντόλμπεργκ, δεν έχουν προκύψει απρόοπτα προβλήματα.

«Στο Champions League συμμετέχουν μόνο καλές ομάδες και η ΑΕΚ είναι πολύ έξυπνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι, ξέρουν τους κανόνες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τι είναι πάνω από όλα, το αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο τεχνικός των Αμστερντάμερς, Έρικ τεν Χααγ.

Η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση απέναντι στη Σέλτικ στα προκριματικά και παρά το ότι καρδιοχτύπησε με τη Βίντι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κατόρθωσε να περάσει στη φάση των ομίλων έπειτα από 12 χρόνια. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη, στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (14 ματς, τέσσερις νίκες και δέκα ισοπαλίες). Ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι οι προσδοκίες των παικτών του δεν εξαντλούνται εδώ, περιμένει να τα δώσουν όλα και να παλέψουν έστω για την τρίτη θέση. Υπάρχει γκρίνια, πάντως, καθώς η πρόκριση στους ομίλους δεν έφερε σημαντική μεταγραφική ενίσχυση κι ενώ το καλοκαίρι αποχώρησαν σημαντικά στελέχη (Αραούχο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος). Στο πρωτάθλημα έχει μόνο νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Τιμωρημένοι εν όψει της πρεμιέρας είναι ο φορ Λιβάγια, ο μέσος Μπακασέτας και ο ακραίος μεσοαμυντικός Λόπεζ, εκτός λίστας ο μέσος Αϊντάρεβιτς και ο φορ Αλμπάνης.

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια. Αλλά είναι και μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ όλο το ματς. Εκεί που πιστεύεις πως δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, μπορεί να σου βάλει γκολ. Όμως έχει και ένα στιλ παιχνιδιού, που μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες, να απειλήσουμε στην επίθεση . Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να παίζεις μόνο άμυνα. Θα πρέπει να προβληματίσεις και τον αντίπαλο. Θα πρέπει να κρατήσεις μπάλα, να ηρεμήσεις το παιχνίδι και στις ευκαιρίες που θα έχουμε, να πάρουμε γκολ. Στα προηγούμενα παιχνίδια οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες στον Άγιαξ, αλλά δεν τις έκαναν γκολ. Εμείς αν θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, πρέπει τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ» τόνισε από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Πιθανές συνθέσεις:
Αγιαξ:
Ονανά - Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο - Σένε, Φρένκι ντε Γιονγκ - Νέρες, Ζίγεχ, Τάντιτς - Χούντελαρ
ΑΕΚ: Μπάρκας - Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ - Τσόσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος - Κλωναρίδης, Μάνταλος, Πόνσε

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ, καθώς ο Αγιαξ έχει ξεκινήσει… φουριόζος την σεζόν. Σε αδιάφορη πάντως τιμή ο άσος, επιλέγουμε τα 2-3 τέρματα.