logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα με… φαβορί!
 19/9/2018

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΛΥΩΝ
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να διακριθεί πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε έως τα προημιτελικά, όπου τη σταμάτησε η Λίβερπουλ. Στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και φέτος το απωθημένο είναι η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, σκοπός για τον οποίο έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο τεχνικός Πεπ Γκουαρντιόλα δουλεύει πλέον με «έτοιμη» ομάδα, κράτησε το καλοκαίρι όλα τα σημαντικά στελέχη κι έβαλε στη... μηχανή των «πολιτών» τον Ριάντ Μαρέζ από τη Λέστερ. Στο πρωτάθλημα δείχνει ικανή να υπερασπιστεί τον τίτλο της, έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε ματς. Το εντυπωσιακό είναι ότι προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αντιπάλους τις Βασιλεία και Λυών!Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού έχει τεθεί ο «εγκέφαλος» Ντε Μπρούινε, όπως και οι Μπράβο (εφεδρικός τερματοφύλακας), Ντανίλο (αμυντικός). Αμφίβολος ο ηγετικός φορ Αγουέρο.

Η Λυών δεν χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών και θα δώσει το «παρών» απ' ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η γαλλική ομάδα έχει πάψει να αποτελεί σταθερή αξία, κάτι που ίσχυε πριν από 10-15 χρόνια, ωστόσο μπορεί να σκοράρει με ευκολία, ιδιαίτερα όταν βρίσκει χώρο, και αυτό την καθιστά επικίνδυνη. Βέβαια, η πρεμιέρα των ομίλων δεν τη βρίσκει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς το εκτός έδρας 2-2 με την Καέν το Σάββατο την άφησε οκτώ βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον ο τεχνικός Μπρούνο Ζενεζιό τελεί υπό πίεση. Ακολουθεί το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ και σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Έχασε μόλις μία φορά στα τελευταία έξι ματς με αγγλικές ομάδες, ενώ πέρυσι, στην Ευρώπη, είχε τρεις εκτός έδρας νίκες σε πέντε ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 & Οver
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΡΟΜΑ
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ταυτίσει την ιστορία της με το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς προ μηνών το κατέκτησε για τρίτη σεζόν και 13η φορά στην ιστορία της, νικώντας 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου. Βέβαια, έκτοτε άλλαξαν πολλά πράγματα, καθώς αποχώρησαν ο εμβληματικός τεχνικός Ζινεντίν Ζιντάν και ο ηγετικός επιθετικός Κριστιάνο Ρονάλντο (πήρε στη Γιούβε για 105 εκατ. ευρώ). Δεν σημειώθηκε σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση, ωστόσο παραμένει ο κορμός, ενώ το τιμόνι κρατάει ο Τζούλεν Λοπετέγι, ο οποίος αποχώρησε επεισοδιακά από την εθνική Ισπανίας δύο μέρες πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τη Ρόμα έχει παίξει δέκα φορές κατά το παρελθόν κι έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (6-1-3). Στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 3-1-0 στο ξεκίνημα, βρίσκεται πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Προ εβδομάδων έχασε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με θύτη την Ατλέτικο.

Η Ρόμα δεν κατάφερε να κυνηγήσει τις Γιουβέντους και Νάπολι πέρυσι, αλλά τερμάτισε στην τρίτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος κι εξασφάλισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο τεχνικός Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο παραμένει στον πάγκο και παρά το ότι υπήρξε αξιόλογη ενίσχυση, οι πωλήσεις του τερματοφύλακα Άλισον και του μέσου Στρότμαν προκάλεσαν γκρίνια. Η εκκίνηση στο πρωτάθλημα είναι προβληματική, δεδομένου ότι στα πρώτα τέσσερα ματς έφερε ισοπαλία με Αταλάντα και Κιέβο, ενώ έχασε από τη Μίλαν. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς, προηγήθηκε 2-0 της ουραγού Κιέβο την Κυριακή, αλλά... κατάφερε να ισοφαριστεί και δη στο «Ολίμπικο». Η λογική υπαγορεύει ότι είναι το πρώτο φαβορί για τη δεύτερη θέση, ωστόσο πρέπει να βελτιωθεί. Πέρυσι έφτασε έως τα ημιτελικά. Εχασε στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς στην Ισπανία.Τραυματίας αποχώρησε από το τελευταίο ματς ο ακραίος μπακ Φλορέντσι και δίνεται αμφίβολος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 & Over
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
Όπως κάθε καλοκαίρι πούλησε τον καλύτερο της παίκτη καθώς ο διεθνής Βραζιλιάνος μέσος Φρεντ πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 59 εκατομμύρια. Αποχώρησαν ακόμη οι Αζεβέδο, Σέρνα, Φερέιρα και Μπέρναρντ και στην θέση τους ήρθαν τρεις σούπερ ταλαντούχοι Βραζιλιάνοι. Ο μέσος Μαϊκόν (20), οι ακραίοι επιθετικοί Φερνάντο (19), Τσιπριάνο (19) αλλά και ο έμπειρος φορ Μοράες υπόσχονται ποιότητα, ντρίμπλες, ταχύτητα αλλά φυσικά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό η προσαρμογή τους. Ήδη πρωτοπόρος η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα στην Ουκρανία αλλά όπως πάντα, το πρώτο σοβαρό τεστ για αυτήν, είναι το Champions League. Έρχεται από εκτός έδρας νίκη 2-0 απέναντι στην Αλεξάντρια, νίκη που ήταν η έβδομη σε οκτώ ματς φέτος. Πρόβλημα για την πρεμιέρα η απουσία του αμυντικού Όρντετς ο οποίος είναι τιμωρημένος. Τραυματίας είναι και ο επιθετικός Καγιόντε!

Στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο της Χόφενχαϊμ, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν κάνει πρεμιέρα στο Champions League.Ο 31χρονος προπονητής από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στον πάγκο της Λειψίας. Δήλωσε πως θέλει η τελευταία του χρονιά να είναι αξέχαστη στην ομάδα που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του. Με εξαίρεση την αποχώρηση του επιθετικού Ουτ, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά κράτησε όλους τους σημαντικούς παίκτες της και ίσως να έχει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας της. Επί Νάγκελσμαν σπάνια κάνει καλή εκκίνηση στην χρονιά! Έρχεται από ήττα από την Φορτούνα Ντίσελντορφ που φέτος ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα. Δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες! Υπάρχουν πάντως και αρκετές απουσίες με τους Ρουπ, Γκάιγκερ, Μπιτσάκτσιτς, Ακπογκούμα, Χιούμπνερ, Νούχου και Αμίρι εκτός αγώνων λόγω τραυματισμών!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G
ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.
Πέρσι έχασε το πρωτάθλημα από την Πόρτο και πρωταρχικός στόχος της Μπενφίκα του Ρουί Βιτόρια είναι να επιστρέψει στην κορυφή. Για αυτό ο κόουτς αποφάσισε να προβεί σε ριζική ανανέωση και αν ήταν δυνατόν θα έδιωχνε περισσότερους από τους δεκαεννέα παίκτες που αποχώρησαν. Αποκτήθηκαν άλλοι τόσοι ενώ θετικό σε σχέση με την περσινή σεζόν ότι έχει τερματοφύλακα (…Βλαχοδήμος). Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι θα χρειαστούν χρόνο για να γίνουν καλό σύνολο! Έρχεται από νίκη 2-1 στο Λιγκ Καπ απέναντι στην Ρίο Άβε με ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές. Στο πρωτάθλημα έχει αρχίσει με τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερα ματς ενώ σε πέντε εντός έδρας αγώνες για όλες τις διοργανώσεις είναι αήττητη (3/2/0). Τραυματίας είναι ο έμπειρος φορ Ζόνας. Οι Φέισα, Γκριμάλντο, Φερέιρα ξεπέρασαν προβλήματα και επιστρέφουν στην αποστολή.

Όπως πάντα αρχίζει την σεζόν ως φαβορί για τους τίτλους στην Γερμανία και υποψηφία για την τετράδα στο Champions League. Έχει νέο προπονητή στον πάγκο, τον Νίκο Κόβατς, φιλόδοξος, ταλαντούχος, παθιασμένος, πρώην παίκτης της ομάδας και επιτυχημένος στον προηγούμενο σύλλογό του την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την οποία κατέκτησε το κύπελλο… απέναντι στην Μπάγερν. Μεταγραφές έκανε ελάχιστες με σημαντική προσθήκη τον Γκορέτσκα στο κέντρο. Αποχώρησαν Μπερνάτ, Βιδάλ, Ρούντι και το ρόστερ σίγουρα έχει λιγότερες λύσεις. Πέντε επίσημα ματς φέτος, πέντε νίκες με μέσο όρο τρία τέρματα στην επίθεση. Έρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα 3-1 απέναντι στην Λεβερκούζεν αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ! Πύρρειος νίκη πάντως καθώς έχασε με τραυματισμούς τον μέσο Τολισό (3 ματς) και τον ακραίο μπακ Ραφίνια (2 ματς). Τραυματίας για αρκετούς μήνες και ο μέσο-επιθετικός Κομάν (3 ματς/1 γκολ/1 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Η πρωταθλήτρια Τσεχίας, Πλζεν επιστρέφει στο Champions League μετά από πέντε χρόνια και για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε προκριματικά για να τα καταφέρει. Το ρόστερ της δεν άλλαξε. Όλοι οι σημαντικοί παίκτες έμειναν στον σύλλογο με το δέλεαρ του Champions League. Η χρονιά έχει αρχίσει καλά με την ομάδα πρωτοπόρο στο Τσεχικό πρωτάθλημα ενώ είναι αήττητη εντός έδρας στα τελευταία οκτώ επίσημα ματς (6/2/0). Ο Πάβελ Βρμπα συμπλήρωσε 200 ματς πρωταθλήματος Τσεχίας με την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες με 1-0 απέναντι στην Οπάβα. Δεν εντυπωσίασε αλλά έκανε αρκετά πράγματα για να νικήσει και να ξεχάσει την συντριβή με 4-0 από την Σλάβια Πράγας πριν την διακοπή. Ξεπέρασαν τα προβλήματά τους οι Κόπιτς (6 ματς/1 ασίστ), Κόλαρ (1 ματς) και αγωνίστηκαν με την Οπάβα οπότε δεν υπάρχει καμία σημαντική απουσία για τον αγώνα.

Το πρώτο ματς της ομάδας του Βίκτορ Γκοντσαρένκο είναι και το σημαντικότερο. Αν χάσει μπαίνει σε κίνδυνο ακόμη και το Europa League. Aν νικήσει κοιτάει ψηλότερα! Ο κόουτς Γκοντσαρένκο παρέμεινε στον πάγκο αλλά χτίζει την ομάδα από την αρχή. Η αποχώρηση του Γκολόβιν, το τέλος της καριέρας των αδερφών Μπερεζούτσκι, του Ιγκνασέβιτς και το αντίο των Μούσα, Νάτχο, Βιτίνιο, Βέρνμπλουμ σημαίνει ότι η ομάδα έχασε οκτώ βασικούς. Φυσικά έκανε μεταγραφές αλλά όλοι θα χρειαστούν χρόνο και χρόνος… δεν υπάρχει!Έρχεται από νίκη με 3-0 στην έδρα της Ούφα. Ο κόουτς χρησιμοποίησε τους βασικούς παίκτες γιατί θέλει να δέσουν γρήγορα όμως του στοίχισε. Ο στόπερ Μάγκνουσον (8 ματς) και ο μέσο-επιθετικός Ερνάντεζ (6 ματς/2 γκολ/1 ασίστ) αποχώρησαν με προβλήματα και χάνουν το ματς της Τσεχίας. Εκτός και οι Βάσιν, Μπίστροβιτς, Κουχάεβ και Μακάροβ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under
ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΪΣ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες η Γιάνγκ Μπόις επιτέλους βρίσκεται στους ομίλους μετά την πρόκριση απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μεγάλη επιτυχία για τον νέο προπονητή Γκεράρντο Σεοάν. Ο Σεοάν αντικατέστησε τον Άντι Χιούτερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) ο οποίος νωρίτερα είχε οδηγήσει την Ελβετική ομάδα στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια. Εκτός του προπονητή έχασε και τον βασικό στόπερ Άνταμς (Χόφενχαϊμ) όμως το ρόστερ γέμισε με περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Επιθετικά έχει εμπειρία αλλά η νεανική μέσο-αμυντική γραμμή θα δοκιμαστεί αρκετά σε όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Βαλένθια. Στο πρωτάθλημα είναι ήδη άνετα πρώτη, στο +8 από τους διώκτες της με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Έρχεται από πρόκριση στο κύπελλο, στην παράταση απέναντι στην Σάφχαουζεν! Μοναδική απώλεια ο μέσος Λάουπερ (4 ματς). Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Για πολλούς υπάρχει θέμα στα αποδυτήρια. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει βαρεθεί να απαντά σε ερωτήσεις. Η ομάδα του δεν ενισχύθηκε και δεν ευθύνεται αυτός. Αποκτήθηκε μόνο ο μέσος Φρεντ αλλά κανείς αμυντικός παρά το αίτημα για δύο νέα στόπερ. Παράλληλα έχασε και τον βοηθό του Ρούι Φαρία που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Μέσα σε όλα αυτά οι παίκτες που έπαιξαν στο Μουντιάλ άργησαν να ενσωματωθούν και μόλις τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η Γιουνάιτεντ παίζει καλά και νικάει… έστω και με άγχος. Έρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα 2-1 στην έδρα της Γουότφορντ σε ένα ματς που έπρεπε να το είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο όταν ήταν καταιγιστική και έχασε σωρεία ευκαιριών! Δύσκολα θα προλάβει το ματς ο βασικός αριστερός μπακ Σο (4 ματς/1 γκολ). Εκτός αγώνων μόνιμα οι Ρόχο και Ερέρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2 & Under