logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πονταρίσματα σε Βοσνία
 15/10/2018

ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
Στο Ρέικιαβικ το ματς. Η Ισλανδία αγωνίστηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της το περασμένο καλοκαίρι και παρά το ότι δεν πέρασε το εμπόδιο του ομίλου, η επιτυχία δεν αμφισβητείται. Βέβαια, στη Λίγκα Εθνών το ξεκίνημα είναι εφιαλτικό, καθώς δέχθηκε εννέα γκολ (δύο ματς) από Ελβετία και Βέλγιο, με συνέπεια να προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για υποβιβασμό. Την Πέμπτη έπαιζε στη Γαλλία σε φιλική αναμέτρηση, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2, δεχόμενη μάλιστα γκολ στις καθυστερήσεις. Εκτός κλήσεων έμειναν αυτή τη φορά οι Μπιάρνασον (μ. 41/1), Μπόντβαρσον (ε. 41/2), δίχως έτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Ελβετία έμεινε με τις εντυπώσεις την Παρασκευή, καθώς αν και έβαλε δύσκολα στο Βέλγιο, ηττήθηκε (2-1) με γκολ στα τελευταία λεπτά, για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της Λίγκας Εθνών. Διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της και το πιστοποίησε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς έφτασε στους «16». Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς παίζει σκληρά και κατά κανόνα αμύνεται με μεγάλη αποτελεσματικότητα, ωστόσο άπαντες αναγνωρίζουν ότι η παρουσία του Βελγίου στον όμιλο την καθιστά αουτσάιντερ για την πρωτιά.Εκτός κλήσεων σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική έμειναν οι Λιχστάινερ (α. 104/8), Τζουρού (α. 76/2) και Μεχμέντι (ε. 60/8).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χ (ημ.)

ΒΟΣΝΙΑ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Στο Σαράγεβο το ματς. Η Βοσνία δεν έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις απέναντι σε Αυστρία και Βόρειο Ιρλανδία, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις κατάφερε να πάρει τη νίκη και οι έξι βαθμοί την καθιστούν φαβορί για την πρωτιά και την άνοδο. Ο τεχνικός Ρόμπερτ Πορσινέτσκι δήλωσε ότι οι παίκτες ανταποκρίνονται άριστα σε αυτά που τους ζητάει και ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Την Παρασκευή αναδείχτηκε ισόπαλη με την Τουρκία σε φιλική αναμέτρηση. Αποσύρθηκαν οι Σπάχιτς (α. 94/5), Μισίμοβιτς (μ. 85/25), Μεντούνιανιν (μ. 60/9), Ιμπίσεβιτς (ε. 83/28). Η Βόρειος Ιρλανδία αν και πάλεψε, δεν κατάφερε να επιστρέψει με βαθμό από την Αυστρία (1-0). Από την κλήρωση φάνηκε ότι θα παλέψει για τη σωτηρία και μόνο, αλλά αν δεν εκμεταλλευτεί έστω την έδρα της στα υπόλοιπα ματς, η αποστολή της αναμένεται να είναι δύσκολη.Εκτός κλήσεων οι Κάρολ (τ. 45 συμ.), ΜακΌλι (α. 79/9), Μπραντ (α. 65/3), Ουάσινγκτον (ε. 18/3), απουσίες που πάντως δεν ισοδυναμούν με απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΕΣΘΟΝΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Στο Ταλίν το ματς. Η Εσθονία αν και πάλεψε ηττήθηκε από την Φινλανδία την Παρασκευή με γκολ στις καθυστερήσεις. Οι εκπρόσωποι της Βαλτικής ακόμα περιμένουν τον πρώτο βαθμό στην διοργάνωση μετά από τρεις αγωνιστικές. Ήταν εξ αρχής το αουτσάιντερ στον όμιλο και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν υπερβατική πορεία στη συνέχεια προκειμένου να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.Εκτός κλήσεων οι Γιάγκερ (α. 126/0), Κλάβαν (α. 125/3), Κρούγκλοφ (α. 114/4), Μορόζοφ (α. 30/0), Ρέινταμ (α. 12/0), Κάιτ (μ. 16/5), Ντιμιτρίγεφ (μ. 106/0), Μοσνίκοφ (μ. 35/2), Λιβάκ (ε. 9/2), Πρόσα (ε. 7/1). Η Ουγγαρία πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό από την Ελλάδα την Παρασκευή. Η προ μηνός νίκη επί της «γαλανόλευκης» άνοιξε την όρεξη των Μαγυάρων, οι οποίοι πήραν τους πρώτους βαθμούς τους κι έδειξαν ότι θα παίξουν ρόλο στον όμιλο. Απώτερος στόχος είναι να κατακτήσουν την πρωτιά και την άνοδο, αλλά το τεχνικό τιμ τόνισε ότι για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να κατακτηθούν νίκες και στα εκτός έδρας ματς. Στην άμυνα υπάρχει το πιο σοβαρό πρόβλημα.Εκτός κλήσεων οι Νίκολιτς (ε. 27/5), Γκούζμικς (α. 27/2), Κόρζμαρ (α. 26/0), Κορούτ (α. 12/0), Στίμπερ (μ. 26/3), Βαντότς (μ. 42/2), Βάργκα (μ. 30/0), Τζούτζακ (μ. 96/21), Ελεκ (μ. 48/1), Πιντέρ (μ. 29/0), Μπόντε (ε. 24/5), Πρίσκιν (ε. 63/17).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2