logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για μια θέση στο τελικό!
 25/4/2019

Αταλάντα – Φιορεντίνα
Ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Η Αταλάντα μοχθεί για την τέταρτη θέση και την έξοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τη Μ. Δευτέρα έκανε μεγάλο βήμα, καθώς νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Νάπολι με ανατροπή, έχοντας και σύμμαχο την τύχη. Η ομάδα του Τζιαν Γκασπερίνι εντυπωσιάζει με την επιθετική επάρκειά της, αλλά οι τέσσερις πεταμένοι βαθμοί στην έδρα της, με Κιέβο και Εμπολι, ενδέχεται να παίξουν ρόλο. Στο Κύπελλο εντυπωσίασε, πετώντας εκτός τη Γιούβε.

Τιμωρημένοι είναι οι Τολόι (α. 21/1), Χάτεμπουρ (α. 30/5), αν και το βασικό ζητούμενο είναι να παρουσιαστούν «φρέσκοι» οι παίκτες της, δεδομένου ότι με τη Νάπολι έπαιξε με τη βασική σύνθεσή της.

Η Φιορεντίνα έχασε... τσάμπα το Σάββατο από τη Γιουβέντους εκτός έδρας. Προηγήθηκε στο 6', σημάδεψε το δοκάρι στο 34', δέχθηκε το 1-1 στο 37', είχε δεύτερο δοκάρι στο 43', το ματς γύρισε στο 53', έχασε τετ α τετ στο 90' (ήττα 2-1, δεν την άξιζε). Οι «βιόλα» δεν έχουν νίκη στα τελευταία εννέα ματς για το πρωτάθλημα (0-5-4), είναι προφανές ότι ρίχνουν το βάρος στο Κύπελλο και την προοπτική να διεκδικήσουν τρόπαιο.

Εκτός ο Πιάτσα (ε. 19/1), λογικά δεν προλαβαίνει ούτε ο Τερατσάνο (τ. 2 συμ., 10 συμ. Εμπολι). Η έλευση του τεχνικού Βιντσέντζο Μοντέλα έχει προσδώσει επιθετική πνοή, αλλά η ομάδα στερείται σταθερότητας.

ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ
Φιορεντίνα – Αταλάντα 3-3
Η Αταλάντα βρήκε δίχτυα με τους Γκόμες (16'), Πάσαλιτς (18'), Ντε Ρον (58'), αλλά η Φιορεντίνα απάντησε με τους Κιέζα (33'), Μπενάσι (36') και Μούριελ (79').

Εκτίμηση: Goal+Over





Βαθμολογία 2023-24