logo as
   [101] ΑΛ ΧΙΛΑΛ - AΛ ΦΑΤΕΧ Final 3-1  [113] ΠΙΡΙΝ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ - ΜΠΟΤΕΦ ΒΡΑΤΣΑ 1-0  [110] ΝΙΟΡ - ΜΑΡΤΙΓΚ 1-1  [107] ΚΑΠΦΕΝΜΠΕΡΓΚ - ΧΟΡΝ Half 1-2  [104] ΖΕΜΠΛΙΝ ΜΙΧΑΛΟΒΤΣΕ - ΝΤΟΥΚΛΑ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Τεράστια πρόκριση!
 28/2/2020

Μια από τις ιστορικότερες προκρίσεις στην ιστορία του, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 2-1 της Αρσεναλ στο Λονδίνο, στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ διαβασμένοι και στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν την Αρσεναλ να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία τους. Μάλιστα στο πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός στο 36΄, απείλησε με τον Καμαρά μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, με την ίδια τακτική, ο Ολυμπιακός στο 53΄, πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί κόρνερ, να βρίσκει τον Σισέ και αυτός με κεφαλιά να γράψει το 1-0.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν και άλλες δυο καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 57 και 59 και στην συνέχεια οπισθοχώρησαν. Η Αρσεναλ πήρε μέτρα, πίεσε αλλά η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με το 0-1, με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευκαιρία με τον Λακαζέτ.

Στην παράταση η κούραση φαινόταν στους «ερυθρόλευκους» που είχαν διπλή ζώνη άμυνας και προσπαθούσαν να μην βάλουν την Αρσεναλ κοντά στην περιοχή τους. Στο 113 όμως, ένα γυριστό του Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-1.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω, κέρδισε κόρνερ στο 119΄, η άμυνα της Αρσεναλ απομάκρυνε, η μπάλα πήγε στον Μασούρα και αυτός με ωραία σέντρα βρήκε σε κάθετη κίνηση τον Ελ Αραμπί, με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά για το 1-2 και την τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84' Ουίλοκ), Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,Τσάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (115' Μαρτινέλι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (117' Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Ελ Αραμπί.