logo as
   [245] ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ & ΡΕΝΤ - ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ ΤΑΟΥΝ 1-0  [233] ΠΕΝΑΦΙΕΛ - ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ 0-1  [251] ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ - ΜΕΙΝΤΕΝΧΕΝΤ ΓΙΟΥΝ. 2-0  [243] ΜΠΑΡΝΕΤ - ΚΙΝΤΕΡΜΙΝΣΤΕΡ 1-0  [242] ΙΣΤΛΙΧ - ΧΑΛΙΦΑΞ 0-1  [237] ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ - ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΙΓΚ Half 0-2  [240] ΣΚΟΒΝΤΕ - ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ Half 1-0  [238] ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ Half 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

Εξέλιξη και πάντα μαζί!
 25/3/2020

Έχοντας μια μεγάλη κρίση παγκοσμίως, με τον κορονοϊό να μαστίζει όλη την υφήλιο και το «κλείσιμο» στο σπίτι, για τον περιορισμένο του, τα νέα από τα αθλητικά δρώμενα είναι πλέον ελάχιστα.

Στο 2020 λοιπόν και με την συμπλήρωση 20 χρόνων από το πρώτο φύλλο της αγαπημένης σας εφημερίδας «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» θελήσαμε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, από την μετάβαση του ΠΡΟΠΟ στο στοίχημα.

Το 1958 ιδρύεται λοιπόν ο Οργανισμός Προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) και το 1959 εισάγει το ΠΡΟΠΟ. Τα πρώτα πρακτορεία που ανοίγουν είναι στην Πάτρα, το Αίγιο και την Δράμα ενώ η συνδρομή του ΟΠΑΠ σε χρηματοδοτήσεις έργων αθλητικής υποδομής αρχίζει από πολύ νωρίς.

Το 1964 το ΠΡΟΠΟ βάζει στο «παιχνίδι» και τα ευρέως γνωστά ομαδικά συστήματα, με τον κόσμο να τα επιζητεί περισσότερο αφού κάλυπταν περισσότερα προγνωστικά. Το 1969 το ΠΡΟΠΟ περνάει και στην Κύπρο ενώ γίνεται εφαρμογή νέων συστημάτων που αυτόματα καθιστά το ΠΡΟΠΟ τεχνολογικά αναβαθμισμένο.

Την δεκαετία του 70΄, το ελληνικό ποδόσφαιρο ανθίζει πολύ με το ΠΡΟΠΟ να βοηθάει πολύ και σε αυτόν τον τομέα, αφού είχαν αρχίσει μάλιστα και οι χορηγίες στις φανέλες αρκετών ομάδων.

Την δεκαετία του 80΄, το ΠΡΟΠΟ μετράει χιλιάδες θαυμαστές και εδώ μπαίνει και ο παράγοντας εφημερίδα. Στις 15 Νοεμβρίου 1987 ο αείμνηστος Διονύσης Κλειδέρης (για τους κοντινούς του, Σάκης) έχει την προνοητικότητα να εκδώσει την εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ» που είναι αποκλειστικά για τους παίκτες του ΠΡΟΠΟ. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα σχέδια του ήταν στο σωστό χρόνο αφού το 1989 ο αριθμός των πρακτορείων αυξάνεται θεαματικά, ξεπερνώντας τις 4.000.

Η εφημερίδα είναι η πρώτη σε κυκλοφορία, με όλα όσο πρέπει να γνωρίζει ο παίκτης για το ΠΡΟΠΟ. Όροι, συστήματα, προγνωστικά, ειδήσεις και ότι άλλο θα ήταν χρήσιμο στον καθένα μας.

Η εφημερίδα «τρέχει» με χίλια, ενώ το ίδιο γίνεται και στον Οργανισμό ΟΠΑΠ όπου το 1990 έχουμε την εισαγωγή του ΛΟΤΤΟ, το 1993 την εισαγωγή του ΠΡΟΤΟ, το 1996 το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ και το 1997 το ΤΖΟΚΕΡ.

Φυσικά σε όλα αυτά τα νέα παιχνίδια, η «ΧΡΥΣΗ ΣΤΉΛΗ» δεν μένει αμέτοχη και άμεσα ορίζει νέους «όρους», συστήματα, στατιστικά. Ναι, ακόμα και στα νούμερα που μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιους που θέλουν να παίζουν με την στατιστική.

Νωρίτερα βέβαια, να αναφέρουμε ότι μαζί με την ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΛΗ, ο Σάκης έχει πλέον και το ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ όπου με τις γνώσεις του και την ειδικότητα του, στο «στήσιμο» εφημερίδων, εκτοξεύει και αυτό το έντυπο.

Και φτάνουμε στο 2000. Η χρονιά που μπαίνει στην ζωή μας (τουλάχιστον για την Ελλάδα) το Πάμε Στοίχημα. Και εδώ όμως, η προεργασία έχει γίνει από πολύ νωρίς.

Ο Σάκης, έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» για μελλοντική χρήση από πολύ νωρίς, γιατί γνώριζε την θα έρθει. Το είχε πει άλλωστε πως το περίμενε από στιγμή σε στιγμή. Και το 2000 έγινε.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από το πρώτο κουπόνι στις 20 Ιανουαρίου 2000 είναι εκεί. Και ακόμα είναι εκεί μετά από 20 χρόνια πάντα δυνατό και δίπλα στον παίκτη και τον πράκτορα.

Ποτέ δεν έκανε περικοπές σε φύλλα για να υπάρχει πάντα η αξιοπιστία, η ενημέρωση και ότι άλλο χρειάζεται ο παίκτης. Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Τέτοιους περνάμε και τώρα αλλά με την ευχή να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονικότητα του, το ΣΤΟΙΧΗΜΑ δίνει υπόσχεση.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.