logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στο Βερολίνο η Μπάγερν
 17/5/2020

Με δυο αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 26η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα, με την Μπάγερν να δοκιμάζεται στο Βερολίνο, κόντρα στην Ουνιόν.

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΜΑΪΝΤΖ
Κεκλεισμένων των θυρών. Επιστροφή στην κανονικότητα για την Κολωνία, όπου αρχικά υπήρξαν τρία κρούσματα κορονοϊού (δύο ποδοσφαιριστών και ενός φυσιοθεραπευτή) αλλά μετά τις νέες εξετάσεις άπαντες βγήκαν αρνητικοί. Η διακοπή έκοψε στους «τράγους» τον πολύ καλό ρυθμό που είχαν, με πρόσφατο ρεκόρ 8-0-3 (οι τρεις ήττες από Γκλάντμπαχ, Μπάγερν και Ντόρτμουντ). Ξεχωρίζουν ο Βέλγος στόπερ Μπορνό και ο Κολομβιανός φορ Κόρντομπα. Νοκ άουτ ο αν. στόπερ Ζίτσος.

Η Μάιντζ επανέρχεται στη μάχη για τη σωτηρία, που κατά τα φαινόμενα θα κρατήσει μέχρι τέλους. Είχε αλλάξει προπονητή στη διάρκεια της σεζόν, με τον Αχιμ Μπάιερλορσερ, ωστόσο η εικόνα της δεν είχε βελτιωθεί και πολύ με συνέπεια να μην απέχει παρά τέσσερις βαθμούς από την 16η θέση (μπαράζ παραμονής). Παράλληλα, μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα. Τιμωρημένος ο βασικός Γάλλος φορ Ματετά, τραυματίας ο ενίοτε βασικός γκολκίπερ Ζέντνερ.

Εκτίμηση: 1

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΜΠΑΓΕΡΝ
Κεκλεισμένων των θυρών. Η Ουνιόν Βερολίνου είχε αρκούντως ικανοποιητική πορεία μέχρι τη διακοπή, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τον κίνδυνο. Το ρόστερ της μπορεί να μην… ξεχειλίζει ποιότητα, ωστόσο η ομαδικότητα που την χαρακτηρίζει βοηθάει τα μέγιστα. Εξάλλου έφτασε στα προημιτελικά κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από την Φράιμπουργκ. Γκολ-γκολ και over και τα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Φρίεντριχ, τραυματίας ο εξτρέμ Γκόγκια.

Μέσα σε όλα βρίσκεται η Μπάγερν στην επανέναρξη. Στο πρωτάθλημα οδηγεί την κούρσα έστω με μικρή διαφορά από τον ανταγωνισμό, βρίσκεται στα ημιτελικά κυπέλλου αλλά και πλην συγκλονιστικού απροόπτου στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την… παρέλαση στο Λονδίνο (0-3 την Τσέλσι). No goal τα τέσσερα τελευταία επίσημα (όλα νίκες). Εκτός πλάνων ο επιτελικός Κουτίνιο και ο διεθνής Γάλλος μέσος Τολισό, αμφότεροι υποβλήθηκαν σε επέμβαση στον αστράγαλο.

Εκτίμηση: Goal+Over 3,5





Βαθμολογία 2023-24