logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αξιόλογες αναμετρήσεις χωρίς φαβορί
 27/5/2020

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται η μεσοβδόμαδη αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα, όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στην δυνατή Λειψία και την φορμαρισμένη Χέρτα.

ΛΕΙΨΙΑ-ΧΕΡΤΑ
Κεκλεισμένων των θυρών. Με το σαρωτικό 5-0 πέρασε η Λειψία από την έδρα της Μάιντς, αντιδρώντας μετά την απώλεια απέναντι στην Φράιμπουργκ. Τρέχει αήττητο οκτώ αγωνιστικών, αλλά με μόλις τρεις νίκες, εφόσον πάρει το τρίποντο θα πιάσει στη δεύτερη θέση την Ντόρτμουντ. Παράλληλα, βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολος ο αμυντικός χαφ Λάιμερ, εκτός ο βασικός φορ Πόουλσεν (5 γκολ) και ο στόπερ Κονατέ.

Από δύο απανωτούς θριάμβους έρχεται η Χέρτα, αρχικά πέρασε από το Χοφενχάιμ (0-3) και ακολούθως συνέτριψε 4-0 την Ουνιόν Βερολίνου, στα πρώτα παιχνίδια με τον νέο τεχνικό Μπρούνο Λαμπάντια. Νοκ άουτ οι Σταρκ (στόπερ), Ασκασίμπαρ (αμ. χαφ) και Βολφ (μέσος).

Εκτίμηση: Over+Goal

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ
Κεκλεισμένων των θυρών. Στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού Χάικο Χέρλιχ η Αουγκσμπουργκ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Σάλκε και απομακρύνθηκε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη. Ηταν η πρώτη της νίκη μετά από ανεπιτυχές σερί εξι αγώνων όπου είχε πάρει μόλις ένα βαθμό, ενώ κράτησε ανέπαφη εστία για πρώτη φορά στα έντεκα τελευταία. Αμφίβολος ο βασικός φορ Φινμπόγκασον (3 γκολ), εκτός οι Γκούβελεβ (Ολλανδός στόπερ), Χαν (εξτρέμ).

Η Πάντερμπορν έχοντας και μπόλικη τύχη απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Ντίσελντορφ, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται χρειάζεται νίκες για να ελπίζει στη σωτηρία. Την έσωσαν δις τα δοκάρια, τουλάχιστον πήρε τον μόλις δεύτερο βαθμό της στα επτά πιο πρόσφατα. Εχει υποστεί δέκα ήττες σε 13 εντός έδρας παιχνίδια. Αμφίβολοι οι Φριντγιόνσον (αμυντικός χαφ)-Μίτσελ (φορ), εκτός ο βασικός στόπερ Κίλιαν.

Εκτίμηση: 1

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ-ΣΑΛΚΕ
Κεκλεισμένων των θυρών. Τέσσερις απανωτές ισοπαλίες μετράει η Φορτούνα Ντίσελντορφ μετά και το 2-2 στην Κολωνία και συνεχίζει τη μάχη για παραμονή. Εξέτισε ο Τούρκος δεξιός μπακ Αϊχάν, εκτός οι Στέφεν (γκολκίπερ), Μπότζεκ (αμ. χαφ), Τεκπέτεϊ (μεσοεπιθετικός) και Κοβνάτσκι (Πολωνός φορ).

Δύο κολλητές βαριές ήττες υπέστη η Σάλκε με την επανέναρξη, το 4-0 από την Ντόρτμουντ ακολούθησε το 0-3 με θύτη την Αουγκσμπουργκ. Εντονος προβληματισμός έχοντας συμπληρώσει εννιά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-5), no goal τα 10 από τα 12 τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Παράλληλα, ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκτός πλάνων οι βασικοί στόπερ Κάμπακ-Σταμπουλί, ο αμυντικός χαφ Μασκαρέλ και οι Σερντάρ (χαφ, 7 γκολ), Αρίτ (μεσοεπιθετικός, 6 γκολ).

Εκτίμηση: Χ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΚΟΛΩΝΙΑ
Κεκλεισμένων των θυρών. Η Χοφενχάιμ απέσπασε ισοπαλία στο Πάντερμπορν (1-1), αντιδρώντας μετά τη συντριβή από την Χέρτα στην επανέναρξη (0-3). Προβλήματα σε όλες τις γραμμές εμφανίζει το συγκρότημα του Ολλανδόού τεχνικού Αλφρεντ Σρέιντερ, που συμπλήρωσε επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη. Εκτός πλάνων ο εξτρέμ Ανταμιάν (5 γκολ) και οι επιθετικοί Κράμαριτς (βασικός, 7 γκολ)-Μπελφοντίλ.

Δεύτερο κολλητό 2-2 εντός έδρας στην επανέναρξη έφερε η Κολωνία, πρώτα με την Μάιντς και έπειτα με την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι «τράγοι» έχουν αμφίβολο τον βασικό αριστερό χαφ Γιάκομπς (2 γκολ) και εκτός πλάνων τους αναπληρωματικούς Χάουπτμαν (αμυντικός χαφ)-Σίζχος (στόπερ).

Εκτίμηση: 1

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΜΑΪΝΤΖ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Ουνιόν Βερολίνου διασύρθηκε στο Βερολίνο από την Χέρτα (4-0), τρίτη κολλητή ήττα. Αρκετά καλή πάντως η εν γένει παρουσία της, φαίνεται πως θα σωθεί άνετα κι ενώ έχει πλέον νέο τεχνικό τον Ουρς Φίσερ. Over τα έξι από τα επτά τελευταία επίσημα. Τραυματίες οι Μάλι (επιτελικός)-Γκόγκια (εξτρέμ).

Η Μάιντζ διασύρθηκε εντός έδρας από την Λειψία (0-5), χαλώντας τις θετικές εντυπώσεις από την ισοπαλία στην Κολωνία. Εκτός ο βασικός γκολκίπερ Ζέντνερ, αναμένεται διαθέσιμος ο στόπερ Μπελ.

Εκτίμηση: 1





Βαθμολογία 2023-24