logo as
   [160] ΣΠΟΡΤ ΧΟΥΑΝΚΑΓΙΟ - ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΝΟΥΚΙ 1-0  [143] ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ - ΠΟΝΤΜΠΕΣΚΙΤΖΙΕ 3-1  [145] ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ 0-2  [138] ΜΠΟΧΟΥΜ - ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ 3-2  [150] ΜΠΡΕΙ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ - ΚΕΡΙ 2-0  [141] ΠΙΖΑ - ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ Final 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Η Μπάγερν και οι… άλλοι!
 30/5/2020

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα για την Μπουντεσλίγκα, αναφορικά με την 29η αγωνιστική. Πέραν της Μπάγερν που είναι απόλυτο φαβορί, στα υπόλοιπα ματς, όλα δείχνουν ανοιχτά.

ΧΕΡΤΑ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Χέρτα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο με νέο τεχνικό Μπρούνο Λαμπάντια μετά τη διακοπή, πέτυχε δύο θριάμβους επί Χοφενχάιμ (0-3) και Ουνιόν (4-0) ενώ έμεινε όρθια και στην Λειψία. Προηγήθηκε στο ισορροπημένο πρώτο μέρος, πήρε αριθμητικό αβαντάζ στο 63’ και άξιζε εν τέλει τον βαθμό. Μετράει οκτώ συνεχόμενα over. Αμφίβολος ο αμυντικός Πλάτενχαρντ, εκτός πλάνων οι στόπερ Σταρκ-Ρέκικ και οι μέσοι Βολφ-Ασκασίμπαρ.

Ερχόμενη από το εντυπωσιακό 3-0 στην έδρα της Σάλκε, η Αουγκσμπουργκ δεν μπόρεσε να επιβληθεί της ουραγού Πάντερμπορν κι έτσι δεν έχει καθαρίσει την υπόθεση παραμονή. Μέτρια προς κακή εμφάνιση, επέτρεψε σημαντικές ευκαιρίες πάντως κράτησε δεύτερη σερί ανέπαφη εστία ενώ δεχόταν γκολ και στα δέκα προηγούμενα. Εκτός έδρας κατά μέσο όρο δέχεται περισσότερα από δύο τέρματα. Ξανά αμφίβολος ο βασικός φορ Φινμπόγκασον (3 γκολ), εκτός ο εξτρέμ Χαν.

Εκτίμηση: 1

ΜΑΪΝΤΖ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Μάιντζ αναδείχθηκε ισόπαλη στο Βερολίνο με την Ουνιόν (ενώ είχε προηγηθεί η συντριβή από την Λειψία) και εξακολουθεί να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Ηταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε και αριθμητικό αβαντάζ από το 42’ αλλά αρκέστηκε στον βαθμό με τον γκολκίπερ Μίλερ να φέρει ευθύνη στο 1-1. Μη αποτελεσματική εντός έδρας (οκτώ ήττες σε 14 ματς). Τραυματίας ο βασικός γκολκίπερ Ζέντνερ, αναμένεται διαθέσιμος ο στόπερ Μπελ.

Εύκολο έργο είχε η Χοφενχάιμ απέναντι στην Κολωνία, νίκη μετά από έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο έχοντας και αριθμητικό αβαντάζ από το 26’, στο 50’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και έκτοτε οπισθοχώρησε πλήρως. Εχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας από ότι εντός. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Χούμπνερ, τραυματίες οι Ανταμιάν (εξτρέμ, 5 γκολ), Κράμαριτς (βασικός φορ, 7 γκολ) και Μπελφοντίλ (επιθετικός).

Εκτίμηση: 2

ΣΑΛΚΕ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
Kεκλεισμένων των θυρών. Από το κακό στο χειρότερο η Σάλκε, ηττήθηκε και στο Ντίσελντορφ μετά τις συντριβές από Ντόρτμουντ και Αουγκσμπουργκ. Τι κι αν προηγήθηκε στην επανάληψη, μέσα σε λίγα λεπτά… γκρεμίστηκε μένοντας δέκατη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-4-6, με 3-24 γκολ!) και ακόμη πιο μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Over τα πέντε από τα έξι τελευταία. Εκτός οι βασικοί Σταμπουλί (στόπερ), Σερντάρ (χαφ, 7 γκολ), Αρίτ (μεσοεπιθετικός, 6 γκολ) και ο αν. αμυντικός χαφ Μασκαρέλ.

Η Βέρντερ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Γκλάντμπαχ, αποτέλεσμα που κρίνεται θετικό… εν μέρει μιας και στην κατάσταση της έχει απόλυτη ανάγκη τις νίκες. Εχασε ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες και λιγότερο απειλήθηκε, μένοντας τελικά αήττητη σε δεύτερο συνεχόμενο για πρώτη φορά εντός του 2020. Τραγικές οι επιδόσεις της στη Βρέμη, μόλις μία νίκη σε 13 ματς όπου δέχθηκε 30 γκολ! Αμφίβολος ο βασικός στόπερ/αμυντικός χαφ Φογκτ, εκτός ο στόπερ Τόπρακ και οι επιθετικοί Πιζάρο-Φάλκραγκ (2 γκολ).

Εκτίμηση: 2-3 goal

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Βόλφσμπουργκ έβγαλε... γούστα στην έδρα της Λεβερκούζεν, υποχρεώνοντας την στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο πρωτάθλημα και έκανε σημαντικό βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χάρμα ιδέσθαι οι «πράσινοι», με πρωταγωνιστή τον Αρνολντ (γκολ και δύο ασίστ στον Πόνγκρασιτς). Εχει μόλις μία ήττα στα εννιά τελευταία (5-3-1). Αμφίβολος ο μέσος Γκέρχαρντ (2 γκολ), νοκ άουτ οι Μεχμέντι (μεσοεπιθετικός, 2 γκολ), Γουίλιαμ (δεξιός μπακ), Καμάτσο και Γκιλαβογκί (μέσος).

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης περιορίστηκε σε ισοπαλία με το χορταστικό 3-3 απέναντι στην Φράιμπουργκ και παραμένει χαμηλά. Ηταν ανώτερη ωστόσο μπορούσε κάλλιστα να ηττηθεί, καθώς βρέθηκε να υπολείπεται δύο τερμάτων στο 70’ όμως την βοήθησε η είσοδος του Τσάντλερ. Είναι η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας, με 10 ήττες σε 13 εξόδους όπου δέχτηκε 30 γκολ! Επτά διαδοχικά over μετρούν οι «αετοί», νοκ άουτ ο βασικός φορ Πασιένσια (7 γκολ) και ο αν. στόπερ Ρους.

Εκτίμηση: Over

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Kεκλεισμένων των θυρών. Καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε μεσοβδόμαδα η Μπάγερν, αλώνοντας το Ντόρτμουντ. Μία στιγμή μαγείας του Κίμιχ ήταν αρκετή για την 17η νίκη στο αήττητο 18 επίσημων αγώνων (!) για τους Βαυαρούς που σκοράρουν κατά ριπάς. Δεν δέχτηκε ούτε γκολ στις έξι από τις επτά πιο πρόσφατες. Εκτός πλάνων ο στόπερ Ζιλέ, οι μέσοι Τιάγκο (3 γκολ)-Τολισό και ο επιτελικός Κουτίνιο (8 γκολ).

Βαθιά ανάσα στη μάχη παραμονής πήρε η Φορτούνα Ντίσελντορφ, που επιβλήθηκε της Σάλκε πλησιάζοντας στο τρίποντο από την σωτηρία. Παρότι βρέθηκε πίσω νωρίς στην επανάληψη, η ομάδα με τη χειρότερη επίθεση έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, με πιο πρόσφατη στην Κολωνία. Εχει μόνο δύο διπλά σε 14 εξόδους. Εκτός οι Στέφεν (γκολκίπερ), Μπότζεκ (αμ. χαφ), Τεκπέτεϊ (μεσοεπιθετικός), Κοβνάτσκι (Πολωνός φορ), αμφίβολος ο μέσος Σομπότκα.

Εκτίμηση: 1 (-2 hc)