logo as
   [161] ΙΤΟΥΑΝΟ - ΟΠΕΡΑΡΙΟ Half 0-1  [162] ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ - ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ριέκα για υπεράσπιση!
 31/5/2020

Ο δεύτερος ημιτελικός στο κύπελλο Κροατίας διεξάγεται σήμερα, με φόντο μια θέση στον τελικό. Η Ριέκα με σύμμαχο την έδρα, έχει τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρσι.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
Στα ημιτελικά βρίσκεται το κύπελλο Κροατίας και αυτό το Σαββατοκύριακο, διεξάγονται οι δυο αναμετρήσεις για τα εισιτήρια του τελικού. Πρόκειται για μονές αναμετρήσεις (στα γήπεδα των ομάδων που κληρώθηκαν γηπεδούχες) ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, διεξάγεται παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πέρσι το κύπελλο πήρε η Ριέκα επικρατώντας με 3-1 στον τελικό επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

ΡΙΕΚΑ-ΟΣΙΓΙΕΚ
Η αναμέτρηση διεξάγεται στο γήπεδο της Ριέκα. Αρκετά καλή παρουσία και φέτος για την Ριέκα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και επιδιώκει την παραμονή της εκεί, για να κερδίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Με τον Σιμόν Ρόζμαν στον πάγκο από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Ριέκα έχει δυναμώσει σε όλους τους τομείς ενώ και η ευτυχή συγκυρία να δίνει το ματς εντός έδρας, της αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, θέλοντας να υπερασπιστεί το κύπελλο που κατέκτησε πέρσι. Πλήγμα πάντως οι αποχωρήσεις βασικών παικτών που έληξαν οι δανεισμοί τους τον Ιανουάριο.

Πέρσι η Όσιγιεκ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου και φέτος βρίσκεται και πάλι εκεί, ευελπιστώντας να έχει διαφορετική κατάληξη. Και στο πρωτάθλημα, διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση για τα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου αν και η παρουσία της εκτός έδρας προβληματίζει πολύ (μόλις μια νίκη σε δώδεκα εξορμήσεις).

Στις μεταγραφές από την αρχή της σεζόν, δεν έκανε πολλές κινήσεις, κρατώντας ουσιαστικά τον κορμό και ανανεώνοντας τα συμβόλαια των βασικών (διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας). Ο τεχνικός, Ίβιτσα Κουλέσεβιτς δηλώνει αισιόδοξος για την επανέναρξη και τους στόχους της ομάδας.

Εκτίμηση: 1





Βαθμολογία 2023-24