logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Αποστολές εκτός έδρας!
 29/6/2020

Η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Πορτογαλία καλά κρατεί, με την Πόρτο και την Μπενφίκα να έχουν εκτός έδρας αποστολές που σίγουρα κρύβουν κινδύνους.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Το ματς είναι για την 29η αγωνιστική και θα γίνει χωρίς θεατές. Η Μαρίτιμο βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Πορτιμονένσε και 3-1 για να βάλει και δεύτερο γκολ στο τέλος. Η ομάδα του Ζοσέ Γκόμες έχει βγάλει με 1 νίκη και 1 ισοπαλία τα 4 ματς της επανέναρξης κι ενώ παλεύει για την παραμονή. Με 2-3 γκολ έβγαλε τα 5 τελευταία εντός έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Υπάρχει θέμα με τον καλό εξτρέμ Μαέδα, αφού η Γιαμάγκα δεν συμφωνεί στην επέκταση του δανεισμού για ένα ακόμα μήνα, ώστε να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Βαρύ το κλίμα για όλους στην Μπενφίκα με αφορμή την ήττα από τη Σάντα Κλάρα. Το θέμα έκανε το γύρο του πλανήτη με την ομάδα του Λάγκε να αφήνει την Πόρτο μόνη στην κορυφή. Υπάρχουν σενάρια και για το μέλλον του ίδιου στον πάγκο. Οι παίκτες πήραν ρεπό και πήγαν βράδυ στο προπονητικό κέντρο να πάρουν τα αυτοκίνητα τους, αφού υπήρχε φόβος για ντου από τους οπαδούς. Καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της. Με γκολ – γκολ έβγαλε τα 3 τελευταία, μία νίκη έχει στα 5 πιο πρόσφατα. Τραυματίες οι Γκριμάλντο (μπακ), Ζαρντέλ (στόπερ).

Εκτίμηση
Χωρίς περιθώρια η Μπενφίκα, είναι ανώτερη της Μαρίτιμο και μπορεί να πάρει την νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ-ΠΟΡΤΟ
Το ματς είναι για την 29η αγωνιστική και θα γίνει χωρίς θεατές. Η Πάσος Φερέιρα γυρίζει στην έδρα της για ένα κομβικό ματς με την Πόρτο, με την ίδια να έχει ανάγκη από βαθμούς αφού παλεύει για τη σωτηρία. Την Τετάρτη αντιμετώπισε την Τοντέλα. Με σκορ 2-1 έχει βγάλειμ τα 3 τελευταία εντός έχοντυας 2 νίκες. Η ομάδα του Πέπα παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν νέα προβλήματα.

Θρίαμβος της Πόρτο στο τοπικό ντέρμπι με την Μποαβίστα. Στους πρωταγωνιστές ο Μαρέγκα που σκόραρε δύο φορές κι έγινε θέμα, αφού γύρισε στα γκολ μετά από καιρό. Παράλληλα η ομάδα του Κονσεϊσάο βρέθηκε ξανά μόνη στην κορυφή μετά την γκέλα της Μπενφίκα. Στα 3 τελευταία της είναι αήττητη με 2 νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ. Το θέμα για την Πόρτο είναι πως στις δύο τελευταίες εξορμήσεις πήρε μια ισοπαλία και πρέπει άμεσα να γυρίσει στις νίκες. Τραυματίας ο επιθετικός Ζε Λουίς, μακροχρόνιος ο στόπερ Μαρκάνο.

Εκτίμηση
Δύσκολη εξόρμηση για την Πόρτο που έχει πάντως τον πρώτο λόγο. Καλύτερη επιλογή το εύρος τερμάτων στα 2-3.