logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μονόδρομος η νίκη για την Φενέρμπατχσε!
 7/7/2020

Με τα παιχνίδια Γκεντσλερμπίρλιγκι – Φενέρμπαχτσε και Μπασακσεχίρ – Ντενιζλισπόρ ανοίγει η αυλαία της 31ης αγωνιστικής στην Τουρκία. Μονόδρομος η νίκη για την Φενέρμπαχτσε και για την Μπασακσεχίρ που βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Γκεντσλερμπίρλιγκι – Φενέρμπαχτσε
Η Γκεντσλερμπίρλιγκι υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε στην Άγκυρα (χωρίς θεατές). Η ομάδα του Χαμζά Χαμζάοογλου δεν έχει περιθώριο αποτυχίας αφού η διαφορά της από την ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις στους τρεις βαθμούς και το πρόγραμμα είναι δύσκολο με δύο εκτός έδρας ματς κόντρα σε Γκέζτεπε και Σίβασπορ και ένα εντός κόνυρα στην Μπεσίκτας. Η νεοφώτιστη ομάδα σε τέσσερα ματς μετά την επανεκκίνηση έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Μετρά 3 σερί No Goal και Under. Τραυματίες οι Τατλίσου (αμυντικός), Αγιτέ (επιθετικός), Τσιφτσί (επιθ.) και Τζιοβάνι Σιό (φορ).

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε 2-1 την Γκέζτεπε και συμπλήρωσε τέσσερα ματς μετά την επανεκκίνηση με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα και τα δίνει όλα για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Η ομάδα του υπηρεσιακού τεχνικού Ταχίρ Καραπινάρ θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Σερντάρ Αζίζ αλλά και χωρίς τους τραυματίες Τσιφτπινάρ (αμυντικός), Τσιγκερσί (μέσος), Εκιτς΄λι (μεσοεπιθετικός). Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει σημειώσει νίκη στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της με τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Μπασακσεχίρ – Ντενιζλισπόρ
Η Μπασακσεχίρ δυσκολεύτηκε στο εκτός έδρας ματς με την Αντάλιασπορ κυρίως στο πρώτο 45λεπτο αλλά στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε και έφθασε δίκαια στο τελικό 0-2. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα ματς που έχει δώσει μετά την επανεκκίνηση ενώ συνολικά παραμένει αήττητη στα τελευταία έντεκα ματς με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η τελευταία της ήττα στις 21/01/20 εκτός έδρας από την Φενέρμπαχτσε (2-0). Εκτός μάχη ο αμυντικός Επουρεάνου που συμπλήρωσε κάρτες, τραυματίας ο μέσος Αζουμπούικε.

Η νεοφώτιστη Ντενιζλισπόρ είναι από τις ομάδες που επηρεάστηκαν αρνητικά από την τρίμηνη διακοπή. Η Ντενιζλισπόρ σε τέσσερα ματς μετά την διακοπή δεν έχει σταυρώσει νίκη και με τρεις ήττες και μία ισοπαλία έμπλεξε σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της στην κατηγορία. Το ματς με την Μπασκσεχίρ είναι εξ’ ορισμού δύσκολο ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Τραμπζονσπόρ, το εκτός έδρας ματς με την Αλάνιασπορ και στο φινάλε υποδέχεται την Ανκαραγκουτσού. Ο Μπουλέντ Ουιγκούν αποτελεί παρελθόν, συνεχίζει με τον υπηρεσιακό Λεβέντ Καρτόπ.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Γκεντσλερμπίρλιγκι – Φενέρμπαχτσε 2
Μπασακσεχίρ – Ντενιζλισπόρ 1





Βαθμολογία 2023-24