logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Λονδρέζικος τελικός!
 1/8/2020

Αρσεναλ και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γουέμπλει» με φόντο την κατάκτηση του κυπέλλου. Η Αρσεναλ μόνο με κατάκτηση, κερδίζει και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τελικός κυπέλλου, με ημίωρη παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί, χωρίς θεατές. Η Αρσεναλ επικράτησε 3-2 της Γουότφορντ (εντός) στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ την Κυριακή, αλλά είχε τεθεί εκτός ευρωπαϊκής μάχης και για να πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο. Οπου στα ημιτελικά έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με δύο γκολ του Ομπαγεγιάνγκ (19’, 71 ‘) …ξέρανε την Μάντσεστερ Σίτι (2-0)!

Οι οπαδοί εκφράζουν διαρκώς δυσαρέσκεια προς τους διοικούντες, ωστόσο στηρίζουν τον τεχνικό Αρτέτα ο οποίος παραδέχθηκε ότι η σεζόν δεν ήταν καλή (μετά βίας στην 8η θέση). Εκτός σταθερά οι Βιγιάρ (α. 2/0), Μουστάφι (α. 15/0), Τσέιμπερς (α. 14/1), Μαρτινέλι (ε. 14/3), αμφίβολοι οι Γκεντουζί (μ. 24/0), Μπεγερίν (α. 15/1), Λένο (τ. 30 συμ.).

Η Τσέλσι επικράτησε 2-0 της Γουλβς (εντός) στην αυλαία του πρωταθλήματος, με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Φράνκι Λάμπαρντ εξασφάλισε θέση στην τετράδα και θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό από τη στιγμή που βρέθηκε σε μεταβατικό στάδιο, δίχως να έχει τη δυνατότητα μεταγραφών. Υπάρχει πίστη για το Κύπελλο, όπου στα ημιτελικά πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας χάσει 3-0 στο Λονδίνο. Εκτός ο Γκίλμουρ (μ. 6/0), ενώ το ιατρικό τιμ κάνει τα πάντα για να παίξουν οι σημαντικοί Καντέ (μ. 22/3) και Ουίλιαν (μ.-ε. 36/9, 7 ασίστ). Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Βέρνερ (ε. 34/28 Λειψία), Ζιγές (μ. 21/6).

Εκτίμηση
Σίγουρα κίνητρο υπάρχει και για τις δυο πλευρές, όταν αφορά κατάκτηση τροπαίου, αλλά η Αρσεναλ μόνο έτσι μπορεί να πάρει και εισιτήριο για την Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ). Θα ρισκάρουμε στον άσο.





Βαθμολογία 2023-24