logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Νίκη-κατηγορία για Τζένοα !
 2/8/2020

Για την τελευταία αγωνιστική της Ιταλίας, η Τζένοα που καίγεται στη μάχη για την παραμονή υποδέχεται την αδιάφορη Βερόνα.

Τζένοα – Βερόνα
Χωρίς θεατές. Η Τζένοα έπρεπε να δεχθεί το 2-0 από τη Σασουόλο για να κουνηθεί επιθετικά, έχασε δύο ευκαιρίες (50', 56') και μετά κατέρρευσε, με συνέπεια να υποστεί τη συντριβή (5-0). Δεύτερη διαδοχική αποτυχία. Το θετικό είναι ότι σώζεται με νίκη ή μη νίκη της Λέτσε η ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα (λογικά στην εξέδρα), ευνοείται στην ισοβαθμία.
Η Βερόνα μπήκε δυνατά στο μας με τη Σπαλ, προηγήθηκε 2-0 στο 11' και έφτασε στην άνετη νίκη, ενώ αν ήθελε να ανεβάσει στροφές, θα έφτανε σε αστρονομικό σκορ, με έναν αντίπαλο που απλά περιμένει να τελειώσει η σεζόν (3-0). Το αρνητικό σερί 0-4-3 έφτασε στο τέλος του, οφειλόταν και στο δύσκολο πρόγραμμα που είχε η ομάδα του Ιβάν Γιούριτς (επτά χρόνια στην Τζένοα ως παίκτης και προπονητής). Εξαιρετικές οι διοικητικές σχέσεις των δύο ομάδων. Κερδίζει και μένει Σέριε Α η Τζένοα !

Λέτσε – Πάρμα
Χωρίς θεατές. Η Λέτσε έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει στο Ούντινε μέχρι να ισοφαρίσει με πέναλτι, στη συνέχεια το ηθικό ανέβηκε και το γύρισε. Δεύτερη νίκη στα τελευταία τρία για την ομάδα του Φάμπιο Λιβεράνι, η ήττα της Τζένοα την κρατάει ζωντανή. Σώζεται με νίκη και μη νίκη της Τζένοα, υστερεί σε ισοβαθμία με τους «γκριφόνι».
Η Πάρμα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αταλάντα, έχασε τετ α τετ στο 8', είχε δοκάρι στο 14', προηγήθηκε σε κομβικό σημείο. Στην επανάληψη δεν ήταν χειρότερη, αλλά δέχθηκε δύο γκολ με... βολίδες και την ανατροπή, την αδικεί το ότι έχασε (1-2). Πέρασε στην ιστορία το μίνι σερί των δύο νικών για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντ' Αβέρσα (11/11 Over και Goal), έχει χάσει πολλούς βαθμούς... αναίτια. Η Πάρμα σκοράρει και στον… ύπνο της. Πάμε με τα γκολ !

Σασουόλο – Ουντινέζε
Χωρίς θεατές. Η Σασουόλο δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο στο ματς με την Τζένοα που... καιγόταν, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παίξει εξαιρετική μπάλα και να φτάσει στο θριαμβευτικό 5-0, ενώ είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Τέλος το αρνητικό σερί 0-2-2 για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, αν διατηρήσει τον κορμό της, θα διεκδικήσει σπουδαία πράγματα του χρόνου, το ποδόσφαιρο που παίζει είναι εξαιρετικών απαιτήσεων.
Η Ουντινέζε έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Λέτσε, τουλάχιστον μέχρι να προηγηθεί. Στην επόμενη φάση, ουσιαστικά, δέχθηκε την ισοφάριση και από εκεί και πέρα το ματς... στράβωσε και γύρισε, πιθανότατα και η ίδια δεν τα έδωσε όλα ώστε να αποφύγει την ήττα (1-2). Τερματίστηκε το μίνι σερί των δύο νικών, ακούστηκαν... μουρμούρες αναφορικά με την απόδοσή της. Άλλη κλάση η Σασουόλο, Άσος !

ΠΡΟΤΑΣΗ
Τζένοα-Βερόνα 1 (1.65)
Λέτσε-Πάρμα Goal και Over 3,5 γκολ (1.85)
Σασουόλο-Ουντινέζε 1 (1.80)





Βαθμολογία 2023-24