logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Θρίαμβος της McLaren στην Μόντσα!
 12/9/2021

Η McLaren ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Γκραν πριν της Μόντσα καθώς πήρε τις δύο πρώτες θέσεις με τους Ντάνιελ Ρικάρντο και Λάντο Νόρις ενώ την 3η θέση πήρε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από την τελευταία θέση. Εγκατάλειψαν Φερστάπεν και Χάμιλτον που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

H McLaren επέστρεψε στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια και απέδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να φθάσει και πάλι στην κορυφή. Πολύ καλό αγώνα για τα δεδομένα των μονοθέσιων της έκανε και η Φεράρι με τον Τσαρλς Λεκρέκ στην 4η θέση και τον Κάρλος Σάινθ στην 6η θέση ενώ ενδιάμεση στην 5η θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull) αφού δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων (τερμάτισε 4ος αλλά έπεσε στην 5η θέση).

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι . Στρολ (Aston Martin), Αλόνσο (Alpine), Ράσελ (Williams) και Οκόν (Alpine)

Αναλυτικά 10 πρώτοι:

1. Ρικάρντο (McLaren)
2. Νόρις (McLaren)
3. Μπότας (Mercedes)
4. Λεκρέκ (Ferrari)
5. Πέρεζ (Red Bull)
6. Σάινθ (Ferrari)
7. Στρολ (Aston Martin)
8. Αλόνσο (Alpine)
9. Ράσελ (Williams)
10. Οκόν (Alpine)

Στην βαθμολογία των οδηγών o Φερστάπεν προηγείται με 226,5 βαθμούς και στην 2η θέση είναι ο Λιούις Χάμιλτον 221,5 βαθμούς. Στην βαθμολογία των κατασκευαστών η Mercedes προηγείται 362,5 πόντους και ακολουθεί η Red Bull Honda με 344,5 βαθμούς.