logo as
   [173] ΜΙΤΟ - ΦΟΥΤΖΙΕΝΤΑ 1-0  [176] ΝΤΑΕΤΖΕΟΝ ΣΙΤΙΖΕΝ - ΣΕΟΥΛ 1-0  [175] ΤΣΕΣΠΑΚΟΥΣΑΤΣΟΥ - Β-ΒΑΡΕΝ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 0-2  [169] ΣΑΠΟΡΟ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ 3-0  [168] ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΠΟΥΜΑΣ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι κορυφής!
 26/9/2021

Τρεις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για την πρώτη κατηγορία της Ελβετίας, με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Βασιλεία και την Ζυρίχη να ξεχωρίζει.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Από την αναμέτρηση εκτός έδρας με την Σιόν προέρχεται η Λουκέρνη, όπου απέσπασε 1-1. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο της ομάδας, από την εικόνα που παρουσιάζει και ήδη ο τεχνικός, Φάμπιο Σελεστίνι βρίσκεται στα σχοινιά για άμεση ανάκαμψη αλλιώς μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε πολλούς τομείς. Μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Στα αγωνιστικά, συνεχίζουν να λείπουν οι Μίλερ (κίπερ), Σουρπφ (εξτρέμ) και Αλαμπί (εξτρέμ) λόγω τραυματισμών.

Από την αναμέτρηση εντός με την Γκρασχόπερς προέρχεται η Λουγκάνο, που απώλεσε δυο βαθμούς δεχόμενη την ισοφάριση για το 1-1 στις καθυστερήσεις. Πλέον πορεύεται με τεχνικό τον Ματία Κρόκι-Τόρτι που συμφώνησε μέχρι το 2023 (στην αρχή ήταν σαν υπηρεσιακός) μετά την απομάκρυνση του Αμπέλ Μπράγκα (λόγω διαφωνιών με την διοίκηση), ευελπιστώντας σε ένα καλό σερί ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει φέτος μια θέση για τα κύπελλα Ευρώπης. Αγωνιστικά, συνεχίζουν εκτός οι Μπάουμαν (βασικός κίπερ) και Μπάλντε (στόπερ) που δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Εκτίμηση: 2

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΖΥΡΙΧΗ
Από την στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Βασιλεία, που είχε και παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 20λεπτο, για το 0-2 εκτός επί της Σεν Γκάλεν. Αήττητη η ομάδα του Πατρίκ Ράχμεν, από το ξελκίνημα της σεζόν με στόχο φέτος να επιστρέψει στον θρόνο του πρωταθλητή. Μεσοβδόμαδα έχει και υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ (εντός με Καϊράτ Αλμάτι). Πάντα εκτός οι Κόμερ (στόπερ), Κιντίγια (μέσος) και Ζέγκροβα (εξτρέμ) λόγω τραυματισμών.

Αν και ανέτρεψε το σκορ, στα τελευταία λεπτά η Ζυρίχη δέχτηκε μεγάλη πίεση από την Σερβέτ και έτσι παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 εντός. Τρία ματς χωρίς νίκη για την ομάδα του Αντέ Μπρέιτνρειτερ που ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν αλλά δείχνει μια σταθερή πτώση στην απόδοση της. Ζητούμενο η άμεση ανάκαμψη καθώς φέτος ο πήχης των στόχων έχει μπει ψηλά. Αγωνιστικά, δεν υπάρχει κάτι νεότερο, καθώς παραμένουν εκτός οι τραυματίες Τοσίν (μέσος), Κράμερ (στόπερ) και Τζεμάιλι (χαφ).

Εκτίμηση: 1

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ-ΣΙΟΝ
Από την αναμέτρηση εκτός έδρας κόντρα στην Λουγκάνο προέρχεται η Γκρασχόπερς που «έκλεψε» τον βαθμό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις. Οι νεοφώτιστες «ακρίδες» δεν έχουν ξεκινήσει καλά, με τον τεχνικό, Τζόρτζιο Κοντίνι να γνωρίζει ότι βασικός στόχος είναι η σωτηρία. Αρκετά νεανικό ρόστερ χωρίς εμπειρία, υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και δυο νεαροί από την Β’ ομάδα. Αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι Αμπράσι (μέσος), Σάντος (μέσος) και Μοράντι (εξτρέμ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

Από την αναμέτρηση εντός με την Λουκέρνη προέρχεται η Σιόν όπου παραχώρησε 1-1. Νωρίτερα μετρούσε αήττητο τεσσάρων αγώνων, με τον τεχνικό, Γουάλκερ να έχει πίστη και αισιοδοξία ότι η ομάδα φέτος μπορεί να διεκδικήσει στο πρωτάθλημα το κάτι παραπάνω. Απότομη πάντως προσγείωση στο κύπελλο, με τον βαρύ αποκλεισμό με 4-0 εκτός από την Λωζάνη Ούσι. Στα αγωνιστικά παραμένουν εκτός 3-4 μακροχρόνιοι τραυματίες, με σημαντικότερους τους Ιαπισίνο (μπακ) και Μπαλτάζαρ (μέσος).

Εκτίμηση: Over





Βαθμολογία 2023-24