logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

F1: Έγραψε ιστορία ο Χάμιλτον!
 26/9/2021

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο Γκραν Πρι της Ρωσίας στο Σότσι σε μια ιστορική ημέρα για τον Βρετανό οδηγό καθώς αυτή ήταν η 100η νίκη της καριέρας του...

Στον κορυφαίο αγώνα της φετινής σεζόν, στο Γκραν Πρι της Ρωσίας (Σότσι), ο Λιούις Χάμιλτον πέρασε πρώτος την καρό σημαία και κατέκτησε την 100η νίκη της καριέρας του, όντας ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της φόρμουλα ένα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τον Λάντο Νόρις να οδηγεί την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την McLaren αλλά πέντε γύρους πριν το φινάλε έπιασε βροχή και τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Νόρις πήρε το ρίσκο και παρέμεινε στην πίστα παρά την εντολή της ομάδας να του να μπει στα πιτ για να φορέσει τα βρόχινα ελαστικά καθώς θεώρησε ότι θα κρατήσει το μονοθέσιό του στην πίστα. Αντίθετα ο Χάμιλτον επέλεξε να αλλάξει ελαστικά και του βγήκε σε καλό. Η βροχή δυνάμωσε και ο Νόρις ήταν αδύνατο να κρατήσει το αμάξι του στην πίστα. Ο Χάμιλτον τον προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία -ο Νόρις παραλίγο να εγκαταλείψει αφού είχε άσχημη έξοδο- και κατέκτησε την 100η νίκη της καριέρας του.

Στην 2η θέση ο εκπληκτικός Μαξ Φερστάπεν παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την τελευταία θέση. Ο Φερστάπεν οδήγησε εξαιρετικά, στο τέλος ευνοήθηκε από την βροχή και πήρε το μάξιμουμ των βαθμών που θα μπορούσε να διεκδικήσει.

Στην 3η θέση ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Ferrari και στην 4η θέση ο Ντάνιελ Ρικάρντο με McLaren. O φοβερός Φερνάντο Αλόσνι με Alpine πήρε την 6η θέση ενώ την πρωτη δεκάδα που βαθμολογείται συμπλήρωσαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Κίμι Ραϊκόνεν (Alfa Romeo Racing), Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), Τζορτζ Ράσελ (Williams).

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Χάμιλτον με 246,5 βαθμούς, ακολουθεί ο Φερστάπεν με 244,5 βαθμούς και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική καθώς απομένουν άλλοι επτά αγώνες για το τέλος της σεζόν. Στην 3η θέση ο Μπότας με 151 βαθμούς, στην 4 ο Νόρις με 139 βαθμούς και στην 5η Πέρεζ με 120 βαθμούς.

Στην βαθμολογία των κατασκευαστών η Mercedes βρίσκεται στην πρώτη θέση με 397,5 βαθμούς, στην 2η θέση η Red Bull Honda με 364,5 βαθμούς, στην 3η θέση McLaren με 234 βαθμούς και στην 4η η Ferrari με 201,5 βαθμούς.