logo as
   [159] ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ - ΑΡΟΥΚΑ Final 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Ν. Ζελιαναίος: Τραμπζόν, Λέτσε, Μπάγερν!
 4/12/2021

Η Τραμπζονσπόρ στην Α Τουρκίας και η Λέτσε στο μικρό Καμπιονάτο έχουν μεγάλη τύχη στο σημερινό κουπόνι ενώ θα ποντάρω και στο διπλό της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ στο μεγάλο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα.

212. Τραμπζονσπόρ – Άδανα Ντεμιρσπόρ 1 (1,68)

Η Τραμπζονσπόρ φιλοξενεί στην Τραπεζούντα την Άδανα Ντεμιρσπόρ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α Τουρκίας και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Η Τραμπζονσπόρ νίκησε εύκολα 2-0 την Καραγκουμρούκ εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική και συνέχισε την αήττητη πορεία της. Η ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτσί συμπλήρωσε 11 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 14 ματς και θυμίζει τρένο δίχως στάση. Η Τραμπζονσπόρ έχει οικοδομήσει διαφορά 10 βαθμών από την 2η θέση και είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο σε μια σεζόν που τα υπόλοιπα μεγαθήρια της κατηγορίας (Γαλατά, Φενέρ, Μπεσίκτας) απογοητεύουν. Από την άλλη πλευρά η νεοφώτιστη Άδανα Ντεμιρσπόρ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ με την Κασίμπασα σε ένα ισορροπημένο ματς (52-48% κατοχή μπάλας, 12-13 τελικές για γκολ και 8-8 κόρνερ). Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα συμπλήρωσε τρία ματς αήττητη με δύο νίκες και μία ισοπαλία και δείχνει ικανή να κερδίσει εύκολα το στοίχημα της παραμονής αλλά απέναντι στην άτρωτη Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα, Κορνέλιους, Χάμσικ, Κοϊτά, Τζανίνι και Νουακαέμε δύσκολα μπορεί να έχει τύχη. Ο άσσος με απόδοση 1,68 δύσκολα μπορεί να «σπάσει»!

301. Λέτσε – Ρετζίνα 1 (1,68)

Στο μικρό καμπιονάτο θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική και θα ρισκάρουμε στον άσσο της Λέτσε επί της Ρετζίνα με γνώμονα τα παρακάτω δεδομένα. Η Λέτσε διαγράφει εντυπωσιακή πορεία και παραμένει αήττητη στα τελευταία 14 παιχνίδια της με απολογισμό 7 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες ενώ ηττήθηκε για τελευταία και μοναδική φορά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στις 22/08/21 με σκορ 3-0 από την Κρεμονέζε εκτός έδρας. Στην αντίπερα όχθη η Ρετζίνα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς. Η Λέτσε συντηρεί εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Ρετζίνα με οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες σε σύνολο δέκα αγώνων, εντός και εκτός έδρας από την σεζόν 2009-10 και μετά. Φόρμα και παράδοση μας οδηγούν στον άσσο με απόδοση 1,68!

330. Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2 (1,78)

H Τιτανομαχία Ντόρτμουντ – Μπάγερν για την 14η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα είναι το μεγάλο γεγονός στο σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η Μπάγερν οδηγεί την κούρσα με 31 βαθμούς και η Ντόρτμουντ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 30 βαθμούς. Στις 17 Αυγούστου Ντόρτμουντ – Μπάγερν 1-3 στον αγώνα του Σούπερ Καπ Γερμανίας. Γενικότερα οι Βαυαροί έχουν εξαιρετική παράδοση με έξι σερί νίκες επί της Ντόρτμουντ, εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ. Η τελευταία νίκη της Ντόρτμουντ σημειώθηκε στις 3/08/19 με σκορ 2-0 στο Σούπερ Καπ ενώ η τελευταία εντός έδρας νίκης της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στις 10/11/2018 με σκορ 2-1. Γενικότερα η Μπάγερν υπερέχει της Ντόρτμουντ με 63 νίκες, 34 ισοπαλίες και 32 ήττες σε 129 ματς, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 49% νίκες για την Μπάγερν! Σημειώστε ότι η Ντόρτμουντ έχει εκτός μάχης 8 παίκτες (Ακαντζί, Μπουρκί, Αζάρ, Μπαουζα, Μουκόκο, Ρέινα, Στσμέλζερ, Ουνμπεχάουν) ενώ αμφίβολος είναι και ο Μπέλιγχαμ. Η Μπάγερν έχει εκτός μάχης τους Κίμιχ, Σάμπιτζερ, Σαρ και Στάνισιτς και αμφίβολους τους Τσούπο Μότινγκ, Γκνάμπρι και Γκορέτζκα αλλά έχει πολύ περισσότερες λύσεις στο… οπλοστάσιό της σε σχέση με την Ντόρτμουντ. Σημειώστε ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σημειώσει 20 γκολ σε 14 ματς (στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ντόρτμουντ και είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα ντέρμπι των δύο ομάδων ενώ συνολικά, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ έχει 24 γκολ σε 24 ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του (το 2010-14 αγωνίστηκε στην Ντόρτμουντ από την οποία τον απέκτησε η Μπάγερν!