logo as
   [100] ΜΠΡΙΣΜΠΕΙΝ ΡΟΑΡ - ΑΝΤΕΛΑΙΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-4  
 
 
 
 
 
 
 

Απόλυτο μηδέν στη Λεωφόρο!
 16/1/2022

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως γκολ στη Λεωφόρο σε κακό παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουν παιχθεί ποτέ σε ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη όρεξη, αλλά με εξαίρεση ένα φάουλ του Τικίνιο στο 7΄ δεν απείλησε ξανά την εστία του Μπρινιόλι.

Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία αλλά η μοναδική τους καλή φάση στο πρώτο μέρος ήρθε από μία σέντρα του Χουανκάρ στο 41΄, με τον Μακέντα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο ημίχρονο οι δύο τεχνικοί ανακάτεψαν την… τράπουλα της ενδεκάδας. Ο Μαρτίνς άλλαξε σχήμα, περνώντας στο ματς τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Τίκινιο (αντικαταστάθηκε ο Ρόνι Λόπες), ενώ ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε σέντερ-φορ, με τον Ιωαννίδη να παίρνει τη θέση του Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο καλός, χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να πλησιάσουν έστω την αντίπαλη περιοχή, ακόμη και μετά την είσοδο στο ματς του Βαλμπουενά. Λίγο αργότερα, ο Αϊτόρ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, αφήνοντας τη θέση του στον Βιτάλ.

Στο 77΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο του Ρέαμπτσιουκ στον Παλάσιος, αλλά ο Πολωνός διαιτητής Παβέλ Ρατσκόφσκι δεν υπέδειξε κάτι. Το τελευταίο διάστημα του αγώνα κύλησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει, αλλά χωρίς να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινόλι, Χουανκάρ, Βέλεζ, Σέκενφελντ, Κότσιρας, Πέρεζ, Βιγιαφάνεζ, Μαουρίτσιο (81΄Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (45΄Ιωανίδης), Κανταλαπριέδα (66΄Βιτάλ), Παλάσιος.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βάτσλικ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Μανωλάς, Καμαρά, Εμ’ Βιλά, Λαλά (66΄Καρμπόβνικ), Ρεάμπιατσουκ, Λόπεζ (45΄Ελ Αραμπί), Μασούρας (58΄Βαλμπουενά), Σοάρες (86΄Βρουσάι).





Βαθμολογία 2023-24