logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Χωρίς περιθώρια η Γαλλία
 22/9/2022

Για τον πρώτο όμιλο στην πρώτη κατηγορία, η Γαλλία υποδέχεται την Αυστρία. Οι «πετεινοί» δεν έχουν άλλα περιθώρια για γκέλα καθώς θα βρεθούν προ εκπλήξεως και πιθανόν θα υποβιβαστούν κατηγορία. Η Αυστρία δεν αποτελεί μεγαθήριο, έχοντας τα θέματα της, κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία.

Γαλλία – Αυστρία
Στην πρωτεύουσα Παρίσι. Η Γαλλία είναι κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στα γήπεδα του Κατάρ, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη Λίγκα Εθνών που κατέκτησε στην Ιταλία. Είναι ουραγός στον όμιλο της τρέχουσας διοργάνωσης, το οξύμωρο για τους «τρικολόρ» είναι ότι βγάζουν πρόβλημα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η νίκη με την Αυστρία είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο υποβιβασμού στη Β' κατηγορία.

Εκτός κλήσεων έμειναν οι Ραμπιό (μ. 29/2), Μπενζεμά (ε. 97/37), Λούκας Ερναντέζ (α. 32/0), Κιμπεμπέ (α. 28/0), Καντέ (μ. 53/2) και Πογκμπά (μ. 91/11). Σημαντικές απουσίες, αλλά το βάθος είναι δεδομένο.

Η Αυστρία ξεκίνησε την περιπέτεια στη Λίγκα Εθνών με σπουδαία νίκη στην Κροατία, ωστόσο η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Παραμένει οριακά πάνω από τη Γαλλία στην 3η θέση, ωστόσο γνωρίζει ότι σε περίπτωση ήττας στο Παρίσι, λογικά την περιμένει ο υποβιβασμός στη Β' κατηγορία. Βέβαια, ουδείς μπορεί να μιλήσει για αποτυχία, η επιτυχία είναι ότι παίζει φέτος στην Α'. Στον πάγκο ο πολύπειρος Ραλφ Ράγκνινγκ, είδε τους διεθνείς του να δέχονται γκολ στα τελευταία τρία ματς για τη διοργάνωση.

Τιμωρημένος ο Ντάνσο (α. 10/0), εκτός κλήσεων έμειναν αυτή τη φορά οι Ντράγκοβιτς (α. 100/2), Λάιμερ (μ. 24/2), Λαζάρο (μ. 36/3), Ιλσάνκερ (μ. 61/0), Σχάουμπ (μ. 29/8), Κάλαϊτζιτς (ε. 15/4) και Κάιντς (μ. 20/0).

Εκτίμηση: 1+Over