logo as
   [161] ΙΤΟΥΑΝΟ - ΟΠΕΡΑΡΙΟ Half 0-1  [162] ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ - ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Τα… ρέστα τους Ισημερινός και Σενεγάλη
 29/11/2022

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Στην Αλ Ραγιάν. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ισημερινό που δεν… πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Ολλανδίας, ανέκτησε άμεσα την εδαφική υπεροχή, πίεσε και επιβραβεύτηκε με το γκολ του αρχισκόρερ του αρχηγού Βαλένσια. Σε συνδυασμό με τη νίκη της πρεμιέρας, η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο ορίζει πλέον την μοίρα της για την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2016. Με νίκη ή ισοπαλία συνεχίζει στους “16”, αν επικρατήσει και νικήσει και η Ολλανδία, η πρωτιά θα κριθεί στην διαφορά τερμάτων. Ο αρχισκόρερ Βαλένσια αποχώρησε με φορείο από την αναμέτρηση με την Ολλανδία και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Ο αρχηγός έχει πετύχει και τα έξι τελευταία τέρματα του Ισημερινού σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2014, 2022). Τελευταίος αγώνας

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ 1-1
Ο Χάκπο έβαλε μπροστά στο σκορ την Ολλανδία (6’), αλλά ο Ισημερινός κατάφερε να απαντήσει με τον Βαλένσια (49’).

Η Σενεγάλη είχε υπομονή και με δύο γκολ εξαργύρωσε την υπεροχή στα πρώτα 60 λεπτά με το Κατάρ. Στην συνέχεια τα… βρήκε σκούρα, δέχτηκε γκολ και τα… χρειάστηκε, αλλά με αντεπίθεση βρήκε και τρίτο γκολ και πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο στην διοργάνωση. Απάντησε ιδανικά μετά την ήττα της πρεμιέρας δεν έχει πάντως περιθώριο για… γκέλα. Προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ με ισοπαλία χρειάζεται το σενάριο της ήττα της Ολλανδίας απο το Κατάρ με δύο γκολ διαφορά για να πάρει το εισιτήριο στους “16” της διοργάνωσης. Αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε τελική φάση, έχει ξεπεράσει τον σκόπελο των ομίλων το 2002, αποκλείστηκε λόγω fair play το 2018. Διαθέσιμος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κύπελλο ο λογιζόμενος ως βασικός μπακ Μπάλο Τουρέ, δεν αναμένεται αντιθέτως να προλάβει ο βασικός μέσος Κουγιατέ που τραυματίστηκε με τον Ισημερινό. Γνωστό από καιρό ότι αποκλείστηκε από την αποστολή ο σέντερ φορ της Μπάγερν, ο Σαντιό Μανέ.

Τελευταίος αγώνας

ΚΑΤΑΡ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ 1-3
Σπουδαία νίκη για την Σενεγάλη χάρη στα τέρματα των Ντιά (41’), Ντιεντιού (48’) και Ντιένγκ (84’). Οι οικοδεσπότες μείωσαν απλώς με τον Μουντάρι (78’).

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

23/5/2002 Φιλικό Ισημερινός – Σενεγάλη 0-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1