logo as
   [964] ΝΤΕΛΦΙΝ - ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ 1-2  
 
 
 
 
 
 
 

Ν. Ζελιαναίος: Ρίσκο με απόδοση 12,7!
 29/11/2022

Οι αγώνες της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ του Κατάρ θα κρίνουν τελεσίδικα την υπόθεση πρόκριση στην φάση των «16» της διοργάνωσης και θα ψάξω την τύχη μου με την Αγγλία και την ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ ενώ ήρθε η ώρα να σκοράρει και ο Χάρι Κέιν!

Ιράν και ΗΠΑ διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Μουντιάλ σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα τελικού πρόκρισης. Το Ιράν έχει 3 βαθμούς και οι ΗΠΑ 2 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Ασίας βολεύεται με δύο αποτελέσματα, δηλαδή με νίκη ή ισοπαλία ενώ στον αντίποδα οι ΗΠΑ χρειάζονται μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Το Ιράν απογοήτευσε στο πρώτο ματς με την Αγγλία και ηττήθηκε με το βαρύ 6-2 αλλά στην 2η αγωνιστική νίκησε 2-0 την Ουαλία και έδειξε πολύ καλή εικόνα. Οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με την Ουαλία στην πρεμιέρα και στην 2η αγωνιστική έμειναν στο 0-0 με την Αγγλία. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει και πολιτικές διαστάσεις λόγω των κάκιστων σχέσεων των δύο χωρών και την μεταξύ τους κόντρα για τα πυρηνικά κλπ. Οι μπουκμέικερς δίνουν φαβορί τις ΗΠΑ σύμφωνα με το σετ των αποδόσεων αλλά εκτιμώ ότι το Ιράν δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. H ομάδα του Κάρλος Κειρόζ διαθέτει καλούς παίκτες (Ταρέμι, Αζμούν, Χατζισαφί, Εζατολάχι, Χοσεϊνί, Μοχαμεντί, Ανσαριφάρντ κλπ.) και θα ρισκάρω στην ισοπαλία! Σημειώστε ότι οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 και συγκεκριμένα στις 21/6/1998 με το Ιράν να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-1!

Ουαλία και Αγγλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην 3η και τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ. Η Ουαλία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα και την δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε 2-0 από το Ιράν. Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και ακόμη και αν νικήσει μπορεί να μην προκριθεί στην φάση των «16» αφού έχει -2 γκολ και η Αγγλία +4 γκολ. Τα «λιοντάρια» εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα με το Ιράν με το εντυπωσιακό 6-2 αλλά στην 2η αγωνιστική στο ματς με τις ΗΠΑ έμειναν στο στείρο από γκολ 0-0. Η Αγγλία θα προκριθεί στους «16» ακόμη και με ισοπαλία αφού στο άλλο ματς του ομίλου θα αναμετρηθούν Ιράν και ΗΠΑ. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουγκέιτ θα παίξει όμως για τη νίκη αφού θέλει να δώσει μια απάντηση στους επικριτές της αλλά και για να στείλει μήνυμα στους πιθανούς της αντιπάλους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Αγγλία μετρά 9 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 12 τελευταία της ματς και είναι πολύ ανώτερη από την Ουαλία που στηρίζεται αποκλειστικά στις εξάρσεις του Γκάρεθ Μπέιλ. Σημειώστε ότι η Αγγλία μετρά 10 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 12 τελευταία παιχνίδια της ιστορίας της με την Ουαλία, φιλικά και επίσημα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 και μετά. Προτείνω 2 ημίχρονο και 2 τελικό σκορ για τους Άγγλους ενώ αυτή την φορά αναμένω να σκοράρει και ο αρχηγός Χάρι Κέιν.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιράν – ΗΠΑ Χ (3,35)

Ουαλία – Αγγλία 2/2 (2,05) και να σκοράρει ο Χάρι Κέιν (1,85)