logo as
   [168] ΚΕΡΕΤΑΡΟ - ΠΟΥΜΑΣ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ν. Ζελιανααίος: Δύο φαβορί και Τενερίφη!
 30/11/2022

Οι αγώνες της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ κλέβουν την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα. Η Αργεντινή και το Μεξικό είναι φαβορί για νίκες κόντρα σε Πολωνία και Σαουδική Αραβία αντίστοιχα ενώ από εκεί και πέρα καλή τύχη έχει και η Τενερίφη στην Β Ισπανίας!

Τελικός πρόκρισης για την φάση των «16» είναι το παιχνίδι Σαουδική Αραβία – Μεξικό στην πόλη Λουσάιλ στο Κατάρ. Το Μεξικό με μία ισοπαλία (0-0 με την Πολωνία) και μία ήττα (2-0 από την Αργεντινή) βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και μόνο με νίκη μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Η Σαουδική Αραβία έχει 3 βαθμούς με μία νίκη 2-1 επί της Αργεντινής και μία ήττα 2-0 από την Πολωνία. Το Μεξικό έχει σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με την Σαουδική Αραβία και τις τρεις στο ΦΙΦΑ Κονφεντερέσιονς Καπ με σκορ 2-0 το 1995, με σκορ 5-0 το 1997 και με σκορ 5-1 το 1999. Η ομάδα του Γκεράρδο Μαρτίνεζ διαθέτει πολύ καλύτερο ρόστερ από την ομάδα της Ασίας και θα παίξει τα… ρέστα της. Το Μεξικό θα προκριθεί με νίκη και νίκη της Πολωνίας ενώ αν νικήσει με 5+ γκολ διαφορά, προκρίνεται σε κάθε περίπτωση.

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου είναι για την Πολωνία και την Αργεντινή το μεταξύ τους ματς στην πρωτεύουσα Ντόχα για την 3η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ. Η Αργεντινή μετά το σοκ της ήττας από την Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, νίκησε 2-0 το Μεξικό στο λάτιν ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής και πήρε μεγάλη ανάσα αφού πλέον κρατά στα πόδια της την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς της φάσης των «16». Ο Λιονέλ Μέσι έδειξε την τεράστια κλάση του και με το δεύτερο του γκολ στην διοργάνωση άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο ματς με το Μεξικό και θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Πολωνία. Η τελευταία μετά το 0-0 με το Μεξικό στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 την Σαουδική Αραβία χωρίς πάντως να πείσει με την απόδοσή της ότι μπορεί να έχει βλέψεις για μεγάλα πράγματα. Η Πολωνία πάντως βολεύεται και με την ισοπαλία αφού έχει 1 βαθμό παραπάνω από την Αργεντινή. Η ομάδα της Νοτίου Αμερικής θέλει μόνο νίκη για να είναι σίγουρα στους «16» και θα παίξει φουλ επίθεση από το πρώτο 45λεπτο.

Παιχνίδι για την 18η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β Ισπανίας είναι αυτό της Τενερίφη με την Οβιέδο και θα ρισκάρουμε στον άσσο για τους παρακάτω λόγους. Η Τενερίφη βρίσκεται σε καλή κατάσταση με δύο νίκες και μία ήττα στα τρία τελευταία της παιχνίδια και μέσο στο «Χελιοντόρο Ροντρίγκεθ Λόπεθ» είναι ισχυρή με απολογισμό τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα. Η Οβιέδο έχει σημειώσει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια αλλά μακριά από το «Κάρλος Ταρτιέρε» δεν είναι αξιόπιστη με μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι στις 21 Ιανουαρίου 2022 Τενερίφη – Οβιέδο 4-0! Συνολικά η Τενερίφη παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ενάντια στην Οβιέδο από την σεζόν 2016-17 και μετά με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Πολωνία – Αργεντινή 2
Σαουδική Αραβία – Μεξικό 2
Τενερίφη – Οβιέδο 1