logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλα παιχνίδια στο καμπιονάτο!
 19/3/2023

Στο Καμπιονάτο της Ιταλίας, διεξάγονται σήμερα δυο ντέρμπι. Το τοπικό στη Ρώμη ανάμεσα στην Λάτσιο και την Ρόμα αλλά και στο Μιλάνο, όπου η Ιντερ υποδέχεται την ανεβασμένη Γιουβέντους.

Λάτσιο – Ρόμα
Τοπικό ντέρμπι με κοινή έδρα και αντιπαλότητα. Η Λάτσιο είχε δύο στιγμές στην Μπολόνια (15', 35'), κινδύνευσε ανάλογα (28' δοκάρι, 33'), στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε το παραμικρό. Ως εκ τούτου, το 0-0 ήταν η λογική κατάληξη, μίας αναμέτρησης που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Χαμένη ευκαιρία για 4η διαδοχική νίκη, ωστόσο η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι παλεύει στο 100% για την τετράδα. Την Πέμπτη έπαιζε στην Ολλανδία με την Αλκμααρ για το Κόνφερενς. Τιμωρημένος ο Βεσίνο (μ. 24/2), εξέτισε ο Μάρουσιτς (α. 25/0). Δύσκολα ο Ιμόμπιλε (ε. 20/9, 3 ασίστ).

Η Ρόμα δέχθηκε δύο γκολ στο εικοσάλεπτο από τη Σασουόλο, στο 45' τιμωρήθηκε με πέναλτι και αποβολή και παρά το ότι δεν τα παράτησε, δεν μπορούσε να πάρει έστω τον βαθμό από έναν αντίπαλο που «πετούσε» επιθετικά. Δύο ήττες στα τελευταία τρία για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο (στην εξέδρα λόγω τιμωρίας), τα διαδοχικά ματς αφαιρούν δυνάμεις από το «ρηχό» ρόστερ. Την Πέμπτη έπαιζε εκτός με τη Σοσιεδάδ (Γιουρόπα). Τιμωρημένος ο Κούμπουλα (α. 6/0), αμφίβολος ο Γιορέντε (α. 1/0), αναμενόταν με βασικούς την Πέμπτη.

Εκτίμηση: Goal

Ιντερ – Γιουβέντους
Το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Η Ιντερ έχασε πέναλτι στο 14' και αποδείχθηκε ότι έκανε τα πάντα λάθος στο ματς με τη Σπέτσια. Δίχως να είναι χειρότερη, υπέστη ήττα και μάλιστα οδυνηρή. Δεύτερη αποτυχία στα τελευταία τρία, ασκείται κριτική και μάλιστα έντονη στον τεχνικό Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος, όμως, έστειλε την ομάδα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το (τυχερό) 0-0 στο Πόρτο. Σημαντική ένεση για το προβληματικό ταμείο. Δύσκολα οι Μπαστόνι (α. 21/0, 2 ασίστ), Γκόσενς (α. 23/1), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα προβλήματα.

Η Γιουβέντους προηγήθηκε 2-0 πριν από το ημίωρο της Σαμπντόρια, αλλά η προσοχή δεν ήταν στο 100% και δέχθηκε την ισοφάριση με δύο γκολ σε 72 δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο μισό αύξησε τα επίπεδα έντασης, βρήκε ακόμη δύο τέρματα, έχασε πέναλι στο 69', πήρε δίκαιη νίκη. Πέντε τρίποντα στα τελευταία έξι για την ομάδα του Μαξ Αλέγκρι, την Πέμπτη έπαιζε στην έδρα της Φράιμπουργκ για το Γιουρόπα Λιγκ. Τιμωρημένος ο Κεν (ε. 23/5), εκτός οι Αλεξ Σάντρο (α. 21/0), Πογκμπά (μ. 2/0), το παλεύουν οι Μπονούτσι (α. 13/1) και Μίλικ (ε. 17/6).

Εκτίμηση: Under





Βαθμολογία 2023-24