logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Βαθμό “χρυσάφι” ο ΠΑΟ!
 20/3/2023

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στην “Αγιά Σοφιά” και πήρε πολύτιμη ισοπαλία δίχως γκολ κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και διατήρησε την διαφορά των δύο βαθμών από τους “κιτρινόμαυρους”. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ νίκησαν τον Βόλο και τον Άρη αντίστοιχα και μπήκαν για τα καλά στο… κόλπο για τον τίτλο.

Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών αφού τέσσερις ομάδες διεκδικούν στα ίσια τον τίτλο. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, πήρε ισοπαλία 0-0 και διατήρησε την απόσταση των δύο βαθμών από τους “κιτρινόμαυρους”.

Οι “πράσινοι” μάλιστα έχουν παράπονα από την διαιτησία του Νταμπάνοβιτς και εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση όπου “φωνάζουν” για τρεις περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Άμραμπατ στο 41΄ το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής, όμως δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη για τον Μαροκινό.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρότα στο 44΄και το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε τριπλή ευκαιρία με τους Μαντσίνι, Ιωαννίδη και τον Τσέριν ενώ η ΑΕΚ απάντησε με τον Γιόνσον στο 47΄.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Τσοκάι με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Πινέδα, σε φάση που ελέγχθηκε από τον VAR. Στο 90+10΄ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ όταν ο Παλάσιος σταμάτησε τον Αραούχο όμως το VAR έδειξε επιθετικό φάουλ και ο Νταμπάνοβιτς πήρε πίσω την απόφασή του.

Το τελικό 0-0 έμεινε μέχρι τέλους με τις δύο ομάδες να έχουν παράπονα για την διαιτησία του ρέφερι από το Μαυροβούνιο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (70΄ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (81΄ Μουκουντί), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46΄ Τσούμπερ), Γιόνσον (70΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Τσέριν (65΄ Μπερνάρντ), Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (88΄ Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι (65΄ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (80΄ Βέρμπιτς).

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου. Οι φίλοι της ΑΕΚ τίμησαν τον θρυλικό άσο που έφυγε από τη ζωή.

* Στον Βόλο ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα με σκορ 3-0 και μείωσε ακόμη περισσότερο την απόστασή του από την κορυφή. Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Κασάμι (7΄) και Μπακαμπού (36΄), ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φορτούνης στο 81΄.

* Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη-ανατροπή με σκορ 2-1 επί του Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με εξαιρετικό γκολ του Λουίς Πάλμα (12') και στη συνέχεια είχαν δύο δοκάρια! Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τα δεδομένα με τις αλλαγές που έκανε και έγινε η μεγάλη ανατροπή. Ο Στέφαν Σβαμπ (68'πέν.) και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (74') σημείωσαν τα δυο γκολ για τον ΠΑΟΚ που διατηρήθηκε στο κόλπο για τον τίτλο!





Βαθμολογία 2023-24