logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΜΗΝ (ΞΕ)ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ «ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ-ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
 21/3/2023

Οι αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2024 ξεχωρίζουν στο κουπόνι του ΟΠΑΠ για το τριήμερο 21-23 Μαρτίου 2023. Το ντέρμπι του 3ου ομίλου Ιταλία – Αγγλία την Πέμπτη (23 Μαρτίου) το βράδυ (21:45) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» κλέβει την παράσταση αφού οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του Euro 2020 στις 11 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ» στο Λοβδίνο και η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο με νίκη 3-2 στα πέναλτι!

Τα προκριματικά για το UEFA Euro 2024 θα διεξαχθούν από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024 για να καθοριστούν οι 23 εθνικές ομάδες που θα βρεθούν στην τελική φάση μαζί με την διοργανώτρια Γερμανία. Τα προκριματικά του Euro θα «συνδεθούν» και με το Nations League 2022–23, το οποίο θα δώσει σε ορισμένες χώρες μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθούν στο τελικό τουρνουά. Συνολικά 53 ομοσπονδίες μέλη της UEFA θα μπουν στη διαδικασία των προκριματικών. Η κλήρωση για την προκριματική φάση των ομίλων πραγματοποιήθηκε στο Festhalle της Φρανκφούρτης στις 9 Οκτωβρίου 2022. Τα προκριματικά του Euro 2024 θα δώσουν 20 από τα 23 εισιτήρια για τα τελικά (τα υπόλοιπα 3 εισιτήρια από Nations League). Οι 53 χώρες χωρίστηκαν σε δέκα ομίλους, με επτά ομίλους που περιείχαν πέντε ομάδες και τρεις με έξι ομάδες. Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ολλανδίας, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία από τα πλέι οφ του Nations League.

H Ελλάδα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στις 24 Μαρτίου με το Γιβραλτάρ στο Φάρο Λούλε της Πορτογαλίας και στις 16 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία στο «Αγιά Σοφιά». Στις 19 Ιουνίου θα παίξει στο «Σταντ Ντε Φρανς» με την Γαλλία και στις 7 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο «Φίλιπς». Στις 10 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το Γιβραλτάρ στην «Αγιά Σοφιά», στις 13 Σεπτεμβρίου θα παίξει στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία. Στις 16 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στην «Αγιά Σοφιά» και τέλος στις 21 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί την Γαλλία στο «Αγιά Σοφιά». Το Euro 2020 κατέκτησε η Ιταλία, η οποία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία με σκορ 3-2 στο «Γουέμπλεϊ» στις 11 Ιουλίου 2021!

Στην Γηραιά Αλβιώνα το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ και στο κουπόνι διαθέσιμοι για στοίχημα είναι αγώνες από τις μικρές κατηγορίες. Στην Λιγκ 1 Αγγλίας θα διεξαχθεί η αμφίρροπη αναμέτρηση Άκρινγκτον – Πλίμουθ και στην Λιγκ 2 Αγγλίας θα γίνουν τα παιχνίδια Κρόουλι – Ντονκάστερ, Μπράντφορντ – Καρλάιλ, Τζίλιγχαμ – Κρου και Μάνσφιλντ – Γκρίμσμπι. Δράση και στην Τσάμπινσιπ Σκωτίας με το παιχνίδι Νττανί – Έϊρ αλλ και στην Λιγκ 2 Σκωτίας με τα ματς Άλμπιον Ρόβερς – Στρανράερ και Στέρλινγκ Άλμπιον – Φόρφαρ.

Στο κουπόνι του μπάσκετ ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Στο ΝΒΑ οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο υποδέχονται τα ξημερώματα (02:00) της Πέμπτης (23/03) τους Σαν Αντόνιο Σπερς και είναι φαβορί για τη νίκη που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης (πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς). Στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη το βράδυ (20:30) στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα σε μια παραδοσιακή μάχη ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (24 Μαρτίου) την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Στο «ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» θα βρείτε 7 σελίδες με τα… πάντα για τις ομάδες που περιλαμβάνονται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ!