logo as
   [843] ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΝΤΕ ΛΑ ΠΛΑΤΑ - ΓΚΡΕΜΙΟ Half 0-0  [845] ΟΥΝΙΟΝ ΛΑ ΚΑΛΕΡΑ - ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ Half 0-0  [844] ΚΑΡΑΚΑΣ - ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Γράφει ιστορία ο Χάαλαντ! (vid)
 21/3/2023

Ο Νορβηγός σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε χατ τρικ το περασμένο Σάββατο (18 Μαρτίου) και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε νίκη-πρόκριση με σκορ 6-0 επί της Μπέρνλι στα προημιτελικά της αρχαιότερης ποδοσφαιρική διοργάνωσης του κόσμου, στο Κύπελλο Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα ημιτελικά εκεί όπου θα συναντήσει την Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ σε νοκ άουτ ματς στο ναό του ποδοσφαίρου, στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο στις 22 Απριλίου. Ο Χάαλαντ γράφει ιστορία φέτος και είναι πρώτος σκόρερ, στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χάαλαντ σημείωσε 8 γκολ σε τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου πέτυχες 5 γκολ στο εντυπωσιακό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας και το περασμένο Σάββατο σημείωσε τρία γκολ στο 6-0 επί της Μπέρνλι. Ο 22χρονος Νορβηγός σέντερ φορ έχει σημειώσει 28 γκολ σε 26 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο Κύπελλο Αγγλίας έχει σημειώσει 3 γκολ σε 2 συμμετοχές. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει 10 γκολ σε 6 παιχνίδια και τέλος έχει σημειώσει 1 γκολ σε ματς στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Το νέο μεγάλοι αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μετρά συνολικά 42 γκολ σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος!
Το ρεκόρ του Μέσι
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την σεζόν 2011–12, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν με 73 γκολ για την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι ξεπέρσασε τα 67 γκολ του Γερμανού επιθετικού της Μπάγερν, του Γκερντ Μύλλερ από τη σεζόν 1972-73. Ο Μέσι σημείωσε επίσης 14 γκολ με την Εθνική Αργεντινής και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια ημερολογιακή χρονιά με 91 γκολ. Τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και ο Λιονέλ Μέσι σημείωσαν 55 ή περισσότερα γκολ σε μια σεζόν τουλάχιστον τρεις φορές ο καθένας! Ο Χάαλαντ βρίσκεται στον… δρόμο για μια εντυπωσιακή επίδοση αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι αυτοσκοπός κάτι τέτοιο. «Δεν έχω θέσει κάποιο στόχο φέτος. Είμαι επιθετικός, μου αρέσει να βάζω γκολ, αλλά δεν εστιάζω στο σκοράρισμα, αλλά στο να έχω τις ευκαιρίες. Αν έχω τις ευκαιρίες, υπάρχει μια καλή ευκαιρία να σκοράρω. Ήταν δύο καλά παιχνίδια, σημαντικά παιχνίδια τα τελευταία. Το 7-0 και το 6-0 πριν από το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες είναι εντυπωσιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος. Κάθε γκολ για την ομάδα σημαίνει πολλά. Ήταν μια καταπληκτική νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή Μπέρνλι. Είμαι πολύ χαρούμενος και το επόμενο παιχνίδι μας είναι στο Γουέμπλεϊ. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο της σεζόν όπου είμαστε στα καλύτερά μας. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας όλη την ώρα, αλλά πρέπει να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν τελικοί, κι αυτό ακριβώς κάναμε».