logo as
   [208] ΜΑΖΑΤΛΑΝ - ΧΟΥΑΡΕΖ Half 0-0  [206] ΟΠΕΡΑΡΙΟ - ΑΒΑΙ Final 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Το πρόγραμμα και η αποστολή της Εθνικής
 24/3/2023

Τα προκριματικά για το Euro 2024 (Γερμανία) ξεκινούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου. Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ολλανδίας, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Αναλυτικά οι αγώνες της Εθνικής στα προκριματικά και οι παίκτες που επέλεξε ο Πογέτ για το εναρκτήριο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ την Παρασκευή (24/3) στο Φάρο Λουλέ της Πορτογαλίας!

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας!
H Ελλάδα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στις 24 Μαρτίου με το Γιβραλτάρ στο Φάρο Λούλε της Πορτογαλίας και στις 16 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία στο «Αγιά Σοφιά». Στις 19 Ιουνίου θα παίξει στο «Σταντ Ντε Φρανς» με την Γαλλία και στις 7 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο «Φίλιπς». Στις 10 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το Γιβραλτάρ στην «Αγιά Σοφιά», στις 13 Σεπτεμβρίου θα παίξει στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία. Στις 16 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στην «Αγιά Σοφιά» και τέλος στις 21 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί την Γαλλία στο «Αγιά Σοφιά». Το Euro 2020 κατέκτησε η Ιταλία, η οποία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία με σκορ 3-2 στο «Γουέμπλεϊ» στις 11 Ιουλίου 2021!

Ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε 27 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδια με Γιβραλτάρ (24/03 Προκριματικά Euro) και Λιθουανία(27/03 φιλικό).

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Πογέτ:
Γιώργος Αθανασιάδης (AEK), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Τζορτζ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόργουϊτς), Λάζαρος Ρότα ΑΕΚ), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Παντελής Χατζηδιάκος (Αλκμάαρ), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ) , Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη), Παναγιώτης Ρέτσος (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (ΑΕΚ), Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Κόνιασπορ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Γιάννης Παπανικολάου (Ρακόφ Τσεστ.), Μανώλης Σιώπης (Τραμπζονσπόρ), Τάσος Χατζηγιοβάνης (Ανκαραγκουτσού), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (Χαλ), Γιώργος Γιακουμάκης Ατλάντα Γιουνάϊτεντ), Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Παυλίδης (Αλκμάαρ).