logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΜΗΝ (ΞΕ)ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ «ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ-ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
 30/5/2023

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη – Ρόμα είναι το μεγάλο γεγονός στο κουπόνι του ΟΠΑΠ για το τριήμερο 29 – 31 Μαΐου 2023. Σεβίλλη και Ρόμα διεκδικούν το 52 τρόπαιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και 14ο με τη νέα του ονομασία ως Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη 31 Μαΐου το βράδυ στην «Πούσκας Αρίνα» στην Βουδαπέστη (Ουγγαρία).

Ο τελικός είναι νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Διαιτητής θα είναι ο Άγγλος Άντονι Τέιλορ. Η Σεβίλλη είναι η ομάδα «θρύλος» της διοργάνωσης με 6 τρόπαια ( 2005–06, 2006–07, 2013–14, 2014–15, 2015–16, 2019–20). Η Ρόμα ήταν φιναλίστ το 1991 αλλά έχασε το τρόπαιο στους διπλούς τελικούς με την Ίντερ! Η ομάδα της «Αιώνιας Πόλης» κατέκτησε πέρσι το πρώτο Κόνφερενς Λιγκ της ιστορίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της και φέτος επιδιώκει να σηκώσει και την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ. Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη αφού η Σεβίλλη είναι η επιτυχημένη ομάδα του θεσμού. Η Σεβίλλη θα βρει για δεύτερη φορά φέτος στον δρόμο της ομάδα από την Ιταλία αφού στα ημιτελικά απέκλεισε την Γιουβέντους με ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο και νίκη 2-1 στην παράταση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Η Ρόμα συνάντησε και αυτή στο διάβα της ομάδα από την Ισπανία και συγκεκριμένα στην φάση των «16» απέκλεισε την Ρεάλ Σοσιεδάδ με εντός έδρας νίκη 2-0 και εκτός έδρας ισοπαλία 0-0. Οι «Ρωμαίοι» έχουν 7 Under και ισάριθμα Νο Goal στα τελευταία τους 8 ματς στην διοργάνωση. Η Σεβίλλη έχει σημειώσει 5 No Goal και 5 Under επίσης στα τελευταία 8 παιχνίδια της στην διοργάνωση. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρόμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο οδήγησε την ομάδα της «αιώνιας πόλης» στον τίτλο του Κόνφερενς Λιγκ και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος προπονητής που κέρδισε και τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Με αυτόν τον τρόπο, ο Μουρίνιο ολοκλήρωσε ένα μοναδικό χατ-τρικ για το ευρωπαϊκό κύπελλο έχοντας ήδη κερδίσει το Champions League και το Europa League. Μετά από θητείες στους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, ο Μουρίνιο έχει αποδείξει την ικανότητά του να μαζεύει ασημικά σχεδόν οπουδήποτε πηγαίνει. Ο Μουρίνιο έχει κερδίσει 26 τρόπαια συλλόγων μέχρι σήμερα. Ο Πορτογάλος τακτικός άρχισε να μαζεύει τρόπαια το 2003 με την Πόρτο και πρόσθεσε στη συλλογή του σε αγώνες με Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μουρίνιο ξέρει πώς να παίρνει τα μέγιστα από την ομάδα του σε έναν τελικό και έχει κερδίσει κάθε αγώνα τίτλου Champions League, Europa League και Conference League που έχουν φτάσει οι ομάδες του. Κέρδισε τον πρώτο του τελικό Ευρωπαϊκό Κύπελλο με την Πόρτο εναντίον της Σέλτικ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003. Ενώ η Πόρτο θα έχανε το Σούπερ Καπ της ΟΥΕΦΑ λίγους μήνες αργότερα από την Μίλαν, ο Μουρίνιο θα καθοδηγούσε την ομάδα του στον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003-04 αφού κέρδισε τη Μονακό με 3-0 στον τελικό. Αφού απέτυχε να φτάσει σε ευρωπαϊκό τελικό κατά την πρώτη του θητεία με την Τσέλσι, ο Μουρίνιο δεν κατέκτησε άλλο τίτλο μέχρι τη σεζόν 2009-10 με την Ίντερ, όταν και οδήγησε την ομάδα του Μιλάνου σε νίκη 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν ευρωπαϊκό τελικό κατά τη διάρκεια της δραματικής διετίας του και επέστρεψε στην Τσέλσι όπου έχασε το Σούπερ Καπ ΟΥΕΦΑ το 2013 στα πέναλτι από την Μπάγερν. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μουρίνιο θα κέρδιζε το Γιουρόπα Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τελικό του Σούπερ Καπ UEFA που ακολούθησε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μουρίνιο έχει 2 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο και την Ίντερ. Επίσης έχει 2 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς στο Γιουρόπα Λιγκ, με την Πόρτο και την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και έχει 1 τίτλο σε ένα τελικό Κόνφερενς Λικγ με την Ρόμα. Ο μοναδικός θεσμός που δεν έχει τίτλο ο Πορτογάλος τεχνικός είναι το Σούπερ Καπ Ευρώπης όπου σε τρεις περιπτώσεις γνώρισε ισάριθμες ήττες με τις Πόρτο, Τσέλσι και Μαν. Γιουνάϊτεντ.

Στουτγκάρδη και Αμβούργο θα διεκδικήσουν μια θέση στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα σε διπλούς αγώνες μπαράζ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Στουτγκάρδης 1η Ιουνίου και ο δεύτερος αγώνας στο Αμβούργο στις 5 Ιουνίου. Μεγάλες μάχες και στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» στο Κύπελλο Βραζιλίας. Συνολικά διαθέσιμοι για στοίχημα είναι 86 αγώνες και μαζί με τα ειδικά στοιχήματα για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ υπάρχουν αρκετές επιλογές για τους φίλους παίκτες του στοιχήματος!