logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σούπερ μάχη στο "Σαν Ελία"!
 30/5/2023

H Κάλιαρι αντιμετωπίζει στο "Σαν Ελία" την Πάρμα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ για την άνοδο στα σαλόνια του Καμπιονάτο. Η Κάλιαρι επιδιώκει μια «καθαρή» νίκη για να πάει ως φαβορί στον αγώνα ρεβάνς στο «Ένιο Ταρντίνι» στις 3 Ιουνίου.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Το Κάλιαρι – Πάρμα είναι πρώτος ημιτελικός για τα πλέι οφ ανόδου, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Πάρμα. Αν μετά τα 90’ της ρεβάνς προκύψει συνολική ισοπαλία (ΔΕΝ ισχύει το εκτός έδρας γκολ), την πρόκριση στον τελικό κερδίζουν οι γηπεδούχοι των ρεβάνς (Πάρμα) λόγω καλύτερης κατάταξης. Στον τελικό ισχύει ό,τι ακριβώς και στα ημιτελικά. Δεν δύναται να προκύψει ζευγάρι τελικού ανάμεσα σε ισόβαθμες ομάδες ώστε να «ενεργοποιηθούν» η παράταση και τα πέναλτι.

Κάλιαρι – Πάρμα
Πρώτος ημιτελικός για τα πλέι οφ της Β' Ιταλίας. Η Κάλιαρι μπήκε πολύ δυνατά με τη Βενέτσια, σκόραρε δύο φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο και έκτοτε δεν είχε πρόβλημα για να πάρει τη νίκη – πρόκριση, δεν κινδύνευσε μετά τη μείωση του σκορ. Πέντε διαδοχικές επιτυχίες για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα στο κατάλληλο σημείο για να διεκδικήσει την άνοδο, δεδομένη η μαζική στήριξη των οπαδών. Εκτός δράσης οι Καπραντόσι (α. 16/0), Φάλκο (μ. 14/0) και Γκρίγκερ (ε. 1/0).

Η Πάρμα νίκησε δικαίως τη Βενέτσια (2-1 εντός) στο φινάλε της κανονικής περιόδου, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Σουντιρόλ στη Μόντενα και έπιασε την πρώτη τετράδα, γλιτώνοντας έτσι τον πρώτο γύρο της ψυχοφθόρου διαδικασίας. Ολοκλήρωσε σε πολύ καλή κατάσταση το πρωτάθλημα (6-2-0), εννοείται ότι υπάρχει σαφής προσδοκία ανόδου στις τάξεις των «κροτσάτι», έπειτα από την αποτυχημένη παρουσία κατά την περασμένη περίοδο. Εκτός δράσης ο Βαλέντι (α. 24/1), αμφίβολοι δίνονται οι Ανσάλντι (α. 21/1), Ενό (μ. 13/0), Σιτς (ε. 2/0).

Εκτίμηση: 1





Βαθμολογία 2023-24